Γνώμες Φυσιγγίων

καλά τα λέει ο Μπαμπης. Αλλά μην καταλάβει ο καθένας ότι θέλει 😜🤪
Η υψηλή θερμοκρασία ΑΠΟ ΜΟΝΗ της δεν παίζει κανένα ρόλο.
Αυτό που κάνει η υψηλή πχ 40 , μετά από ώρες , είναι να διώχνει υγρασία. Η πυρίτιδα που ξεραίνεται ανεβάζει πιεσεις λόγω , αύξησης ταχύτητας έκρηξης .( εκρήγνυται σε μικρότερο χρονικό διάστημα ) . Θέλει ώρες όμως αυτό (6 τουλάχιστον το τονίζει επανειλλημένα ) .
- Τι συμβαίνει όμως αν μετά από τις 6 ώρες στους 40 , τα αφήσουμε 6 ώρες στους 5 β. ;
- Τι συμβαίνει αν από το ντουλάπι τα έχουμε δίπλα μας στο καρτέρι στους -2 ;
- Τι συμβαίνει αν τα έχουμε στο ντουλάπι 30 χρόνια;

Ρε μάγκες.... Έχω ακούσει ιστορίες για, συγχωρεμένους πλέον, παππούδες ,που έβαζαν σε ταψί τη πυρίτιδα και πάνω σε σόμπα για αυτό το λόγο!
Τη "δυνάμωναν"!!!
Και φυσικά ουκ ολίγες,τους άρπαζε και καιγόντουσαν μούτρα, μαλιά, κουρτίνες, κουρτινόξυλα!!!!

- Τι συμβαίνει όμως αν μετά από τις 6 ώρες στους 40 , τα αφήσουμε 6 ώρες στους 5 β. ;
Αυτό είναι κ δική μου απορία....
Τόσο εύκολα "μπαινοβγαίνει" η υγρασία?
Δε πιστεύω ότι θα αλλάξει η απόδοση της πυρίτιδας σε τόσο σύντομο χρόνο στους -2.
Σαφώς δε θα έχει την ίδια απόδοση το σύνολο του φυσιγγίου στο -10,στους 0,στους +10.
Αν φυλάσσονται σωστά,μόνο το συνθετικό αμορτισέρ θα χάσει ελαστικότητα,ειδικά αν από κάτω έχει 2βασική.
Φέτος προσπάθησα να τελειώσω κάτι semi 42 lambro #4 του 1998! Τα έριξα σε επιβλαβή και μακριά! Μια χαρά!!!
Εννοείται ότι τα φυλάω όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται,σε θερμοκρασία από 18- 26 και σε υγρασία κάτω του 55%-40%

Δεν βρήκα άλλο θέμα να το δούνε και να σχολιαστεί
Όλα αυτά αναιρούνται στον κυνηγότοπο όταν έχεις όπλο με κάννη που χωνεύει όλα τα φυσίγγια και δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.
Δε μας τα λέει καλά ο κύριος Μπάμπης.
Κρίμα και έχει και Μπερέτα που τα χωνεύει όλα και βγάζει άλλα έργα στον κυνηγότοπο.

Ρε μάγκες.... Έχω ακούσει ιστορίες για, συγχωρεμένους πλέον, παππούδες ,που έβαζαν σε ταψί τη πυρίτιδα και πάνω σε σόμπα για αυτό το λόγο!
Τη "δυνάμωναν"!!!
Και φυσικά ουκ ολίγες,τους άρπαζε και καιγόντουσαν μούτρα, μαλιά, κουρτίνες, κουρτινόξυλα!!!!
Σε ταψί την απλωναν την έκανα και εγώ όταν πειρα σοκολ από έναν μου το είπε το καλοκαίρι να βγει η υγρασία και βαλε την σε βαζάκι μετά 😅 το έκανα και αυτό 😂😅

Θα έχουν την ίδια εκρηκτική συμπεριφορά με 6 ώρες πριν. Η υγρασία φεύγει εύκολα , αλλά επανέρχεται αργά και δύσκολα .
η υγρασία τους παραμένει η ίδια. Στα χαμηλά όμως παίζει ρόλο η θερμοκρασία και μειώνει πιεσεις και αρχικές ταχύτητες.
ότι και να κάνουμε , αργά , πολύ ή λιγότερο αργά , αλλά σταθερά η πυρίτιδα απορροφάει υγρασία.
και κάποια στιγμή έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στους 40 β . Αδύναμη τουφεκιά , χαμηλή πίεση και ταχύτητες

Εγω που τα αφηνω στο πορτμπαγκαζ για εβδομαδες χειμωνα και καλοκαιρι δεν καταλαβα κατι😝
Και εγω τέτοια έκανα μέχρι που έκανε κλαφ ένα γουντσεστερ κόλλησε ο συγκεντρωτηρας και πατηγα σκανδάλη ακόμα στις πέρδικες ευτυχώς έκανε εμπλοκή και δεν βγήκε ο κάλυκας και τσέκαρα τα αλλα φυσίγγια και είχαν παραμόρφωση μπροστά στο αστεροειδες κλείσιμο τους

Και εγω τέτοια έκανα μέχρι που έκανε κλαφ ένα γουντσεστερ κόλλησε ο συγκεντρωτηρας και πατηγα σκανδάλη ακόμα στις πέρδικες ευτυχώς έκανε εμπλοκή και δεν βγήκε ο κάλυκας και τσέκαρα τα αλλα φυσίγγια και είχαν παραμόρφωση μπροστά στο αστεροειδες κλείσιμο τους
Αυτό είναι άλλο θέμα....
Είναι τα αρέλιαστα αμερικάνικα!

Εγω που τα αφηνω στο πορτμπαγκαζ για εβδομαδες χειμωνα και καλοκαιρι δεν καταλαβα κατι😝
Δεν είναι σωστό άσχετα αν κατάλαβες η όχι θα τύχει φορά όμως που θα σου χαλάσει το κυνήγι.Παντα η πυρίτιδα έχει ένα οστό υγρασίας το οποίο είτε βοηθάς να μειωθεί ζεστή είτε να αυξηθεί αφήνοντας τα φυσίγγια σε υγρό περιβάλλον της μεταβάλουν το έργο .Ο ώμος μας δεν είναι δυναμομετρο ούτε ταχογραφος .Γενικώς οι εκρηκτικές ύλες χρειάζονται σταθερές θερμοκρασίες όσο γίνεται και όχι μεγάλα σκαμπανεβάσματα για να είναι σωστά υπολογίσιμο το έργο τους .

Αυτό το έχει πάθει και ένας μπάρμπας μου με ένα γουντσεστερ σε λαγό...

Back