Πέρδικα

διαμαντι μπορει να βγει οκ..
απλα δεν εχει συνεχεια αυτο δηλαδη δεν βαζεις ζευγαρομα γιατι οι πυθανοτιτες ειναι μηδαμινες
Δε ξέρω αν θα έχει συνέχεια δεν έχω γνώσεις πάνω σε αυτό. Πολύ πάντως διασταυρώνουν ποιντερ με κουτσχααρ με καλά αποτελέσματα. Πέρσι πριν πάρω το σεττερακι προσπάθησα να τη ζευγάρωσω με έναν κουτσχααρ, πανέμορφο και καλό στο κυνήγι. Δεν ήθελε να του κάτσει,δεν το πίεσα,αγόρασα άλλο. Θα ήθελα όμως ένα κουτάβι από εκείνη. Τώρα αν οι πιθανότητες είναι μηδαμινες δε το πιστεύω !! Έχω δει και από κυνηγούς εκτροφείς σκυλιά να είναι μόνο για σαλόνι και κάτι μπασταρδακια από Κρήτη να μην έχουν αφήσει λαγό για λαγό στη νότια Χίο!

Η λέξη "εκτροφέας " Μάνο εχει έχει εκφυλιστεί τελείως για να μην πω τίποτα άλλο.
Όντως! Και δυστυχώς περισσότερο από όλα τα ποιντερ... Υπερβολικη μυϊκη διάπλαση σε σημείο να μοιάζουν με πιτμπουλ έτοιμα για μάχη.

Η αγωνία και η λαχτάρα της κάθε έναρξης όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα ειναι η ίδια. Τα μάζεψα και έφυγα σαν κυνηγημένος από την Αθήνα για να προλάβω να είμαι σήμερα εδώ αν και από τις δυο-τρεις φορές που ανέβηκα στο βουνό τον Αύγουστο η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή. Όμως δτο κυνήγι ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η κάθε σου μέρα.
Ξεκίνησα σε ένα γνωστό κομμάτι στο οποίο πέρσι υπήρχαν και νεράκια και κρατουσε λιγα πιυλια , αλλά φέτος ήταν όλα στεγνά. Εξαντλώντας όλη αυτή την έκταση και γυρίζοντας προς το αυτοκίνητο καταλαβαίνω τον σκύλο ότι έχει πάρει μυρωδιά και προσπαθώ να βγω σε καλό σημείο . Με γρήγορο βήμα ανάμεσα από κάτι κέντρα να βγω από την άλλη πλευρά, σήκωσε ενα πουλί το οποίο πέρασε από πάνω μου σάν οβίδα ,αλλα πρόλαβα και το τουφέκισα από πίσω αν και ήμουνα μέσα σε κέδρα. Είναι αυτό που πήρα και με φυσίγγι nsi speed 34. Συνεχίζουμε την ανάβαση και σε λίγο σηκώνει 3 πουλιά τα οποία έσπασαν αριστερά και βούτηξαν πάρα πολύ μακριά. Από κει και μετά τίποτα. Φεύγουμε και πηγαίνουμε σε ένα δεύτερο κομμάτι που μόλις είχαν φύγει κάποιοι λαγοκυνηγοί. Το ψάξαμε όσο μπορούσαμε και για να μην κουράζω , εκεί σηκώσαμε δύο πουλιά αλλά δυστυχώς ο κόντρα ήλιος και το ότι μου έφυγαν από την άλλη πλευρά, με εκανε να τουφεκίσω λίγο πίσω με αποτέλεσμα το πουλί να σκάσει κάτω και κάνοντας ενα γκελ και το χάνω Υπέθεσα ότι θα το βρούμε λίγα μέτρα πιο κάτω. Ομως κατα πάσα πιθανότητα με το γκελ που έκανε ανέκτησε κάποιες δυνάμεις και στα 20 μέτρα και μετά ήταν πουρνάρια ψηλά και μάλλον έσκασε πάνω σ αυτα . Ψάχναμε με το σκύλο μία ώρα,αλλα δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το βρούμε . Αυτό μου χάλασε και τη διάθεση μπορώ να πω Καλύτερα να μην το είχα πάρει καθόλου. Είναι η τέταρτη φορά με τον σκύλο που δεν φεύγουμε με δεύτερο πουλί ,χάνοντας το από πουρνάρια.

screenshot pc

Screenshot_2024-10-02-14-43-21-685_com.miui.gallery.jpg
Ομορφη μερα, αν κ το βράδυ παγωσα από το παγωμένο αέρα. Δεν πειραζει όμως αυτό είναι το βουνό. Κοιμήθηκα μόνος με τα σκυλιά μου όπως κάθε χρόνο κ η γλύκα του βουνου παλι ίδια, όσα χρόνια κ να περασουν.
Σήκωσα δυο κοπάδια, το πρωτο σπασμένο μάλλον από το βραδυνό αέρα. Από το δευτερο πηρα ένα πουλι κ ένα που έχασα, αυτομάτως το κυνήγι τελείωσε.

Μπράβο σας για την έξοδο και μόνο..... για τις συναντήσεις με τις αρχόντισσες των βράχων..... δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι υποχρεώσεις δε με άφησαν να κάνω έναρξη στο βουνό....... εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους πραγματικούς περδικοκυνηγους και να περνάμε καλά σεβόμενοι πάντα αυτό το όμορφο και παλικάρι θήραμα......

Καλησπερα και από μένα . Πρώτη έξοδος για πέρδικα φέτος σε γνωστούς τόπους από το καλοκαίρι . Στην πρώτη πλαγιά που έψαξα δεν βρήκα τίποτα . Ξεκινώντας με το αυτοκίνητο να φύγω με περνάει μια από πάνω και μπενει μέσα σε απροσπέλαστη βλάστηση και έτσι δεν κάνω τον κόπο να την ψάξω παραπάνω . Στο επόμενο ύψωμα που ψάξαμε περιορίστηκα στο μισό λόγω των σκυλιών από τα διπλανά μαντριά . Φτάνοντας στην κορυφή σε ένα πετρώδες τερέν βλέπω παντού σκαλίσματα . Το σκυλί αρχίζει να ψάχνει και εγώ ετοιμάζομαι . Μπαίνει σε μια πικνουρα κα τις ακούω να φεύγουν χωρίς να έχω οπτική επαφή . Πάω προς τον θόρυβο σε ετοιμότητα Μίκης σηκωθεί καμία . Ακούω το κουδούνι του σκύλου να πλησιάζει στο πυκνό και ξαφνικά φεύγει προς την κατηφόρα που είναι γεμάτη πουρνάρια . Πρόλαβε ω ρίχνω δυο και στην δεύτερη φεύγουν φτερά αλλά το πουλί συνεχίζει και χάνεται στα πουρνάρια . Όσο και να ψάξαμε , κινδυνεύοντας να αφήσουμε το δέρμα μέσα στα πουρνάρια , δεν βρήκαμε κάτι . Πολύ δύσκολο μέρος και αν δεν πάρεις το πουλί με την μια άντε για. Μαζί με την απογοήτευση ήρθε και η ζέστη και την κάναμε σιγά σιγά . Την επόμενη φορά ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί .

Η αγωνία και η λαχτάρα της κάθε έναρξης όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα ειναι η ίδια. Τα μάζεψα και έφυγα σαν κυνηγημένος από την Αθήνα για να προλάβω να είμαι σήμερα εδώ αν και από τις δυο-τρεις φορές που ανέβηκα στο βουνό τον Αύγουστο η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή. Όμως δτο κυνήγι ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η κάθε σου μέρα.
Ξεκίνησα σε ένα γνωστό κομμάτι στο οποίο πέρσι υπήρχαν και νεράκια και κρατουσε λιγα πιυλια , αλλά φέτος ήταν όλα στεγνά. Εξαντλώντας όλη αυτή την έκταση και γυρίζοντας προς το αυτοκίνητο καταλαβαίνω τον σκύλο ότι έχει πάρει μυρωδιά και προσπαθώ να βγω σε καλό σημείο . Με γρήγορο βήμα ανάμεσα από κάτι κέντρα να βγω από την άλλη πλευρά, σήκωσε ενα πουλί το οποίο πέρασε από πάνω μου σάν οβίδα ,αλλα πρόλαβα και το τουφέκισα από πίσω αν και ήμουνα μέσα σε κέδρα. Είναι αυτό που πήρα και με φυσίγγι nsi speed 34. Συνεχίζουμε την ανάβαση και σε λίγο σηκώνει 3 πουλιά τα οποία έσπασαν αριστερά και βούτηξαν πάρα πολύ μακριά. Από κει και μετά τίποτα. Φεύγουμε και πηγαίνουμε σε ένα δεύτερο κομμάτι που μόλις είχαν φύγει κάποιοι λαγοκυνηγοί. Το ψάξαμε όσο μπορούσαμε και για να μην κουράζω , εκεί σηκώσαμε δύο πουλιά αλλά δυστυχώς ο κόντρα ήλιος και το ότι μου έφυγαν από την άλλη πλευρά, με εκανε να τουφεκίσω λίγο πίσω με αποτέλεσμα το πουλί να σκάσει κάτω και κάνοντας ενα γκελ και το χάνω Υπέθεσα ότι θα το βρούμε λίγα μέτρα πιο κάτω. Ομως κατα πάσα πιθανότητα με το γκελ που έκανε ανέκτησε κάποιες δυνάμεις και στα 20 μέτρα και μετά ήταν πουρνάρια ψηλά και μάλλον έσκασε πάνω σ αυτα . Ψάχναμε με το σκύλο μία ώρα,αλλα δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το βρούμε . Αυτό μου χάλασε και τη διάθεση μπορώ να πω Καλύτερα να μην το είχα πάρει καθόλου. Είναι η τέταρτη φορά με τον σκύλο που δεν φεύγουμε με δεύτερο πουλί ,χάνοντας το από πουρνάρια.

screenshot pc
View attachment 91878
Ομορφη μερα, αν κ το βράδυ παγωσα από το παγωμένο αέρα. Δεν πειραζει όμως αυτό είναι το βουνό. Κοιμήθηκα μόνος με τα σκυλιά μου όπως κάθε χρόνο κ η γλύκα του βουνου παλι ίδια, όσα χρόνια κ να περασουν.
Σήκωσα δυο κοπάδια, το πρωτο σπασμένο μάλλον από το βραδυνό αέρα. Από το δευτερο πηρα ένα πουλι κ ένα που έχασα, αυτομάτως το κυνήγι τελείωσε.
Μπράβο!! Πανέμορφες στιγμές που σε σημαδεύουν και δεν σβήνουν ποτέ από το μυαλό. .love.

Έχοντας κυνηγήσει αρκετά καλά πάνω σε γρανίτες και απότομες πλαγιές είναι το μόνο θήραμα πια που όταν το βλέπω ντουφεκισμενο έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι.Καλές αναβάσεις στους σιδεροποδαρους της παρέας.
Είναι ακριβώς έτσι όπως το λες Αλέξανδρε. Την κρατάς στα χέρια σου και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το ίδιο συναίσθημα και τις ίδιες σκέψεις κάνω κάθε φορά μετά από μία επιτυχημένη τουφεκιά. Πραγματικά είναι το μόνο θήραμα που του αξίζει θα λεγα μια ιεροτελεστία.
Εγώ μετά από πολλά χρόνια αξιώθηκα ξανά να μπορέσω να κάνω αυτο τα κυνήγι εστω και με springer και το ζω στο έπακρο.

Η πέρδικα κ η κοπελιά... Είναι κακό κυνήγι!
Κι αν κυνηγείς τη πέρδικα... Η κοπελιά θα φύγει!!!
Εγώ κυνηγούσα το "πέρδικο" σήμερα!!!
Δεν διατρέχω κίνδυνο!
🤣🤣🤣🤣

Attachments

• Screenshot_20241002-182118.png
    Screenshot_20241002-182118.png
    405,1 KB · Προβολές: 52
  • Screenshot_20241002-182131.png
    Screenshot_20241002-182131.png
    639,8 KB · Προβολές: 53
  • Screenshot_20241002-182140.png
    Screenshot_20241002-182140.png
    636,6 KB · Προβολές: 52
  • Screenshot_20241002-182145.png
    Screenshot_20241002-182145.png
    886,5 KB · Προβολές: 51
Την καλησπέρα μου και εμείς πήγαμε με τον συν κυνηγό μου για πέρδικες. Ο καιρός το πρωί πολύ καλός με βόρεια και κρύο αλλά το ότι δεν ακούσαμε τα πουλιά μας έβαλε σε υποψίες. Ξεκινήσαμε και γρήγορα πήραν ντόρο τα σκυλιά αλλά τα πουλιά σηκώθηκαν μόνα τους πολύ μακριά. Το καλό είδαμε την πορεία τους και σύντομα ήρθε η πρώτη φερμα αλλά σύντομα άρχισαν οι πόντες φερμες και έδειχναν τα σκυλιά ότι τα πουλιά ανεβαίνουν. Με αποτέλεσμα να σηκωθούν πάλι μακριά και ανάμεσα στα κέδρα μια τουφέκια του συν κυνηγού μου άστοχη. Τις αναζητήσαμε σηκώσαμε τέσσερις μονές αλλά καμιά εντός βολής όλες μόλις της εντόπιζαν τα σκυλιά σηκώνονταν μόνες τους και μακριά. Σίγουρα αυτό με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης λαγού και πέρδικας θα πρέπει να το ξανά δουν .

Attachments

• IMG_20241002_083420.jpg
    IMG_20241002_083420.jpg
    149,6 KB · Προβολές: 60
Την καλησπέρα μου και εμείς πήγαμε με τον συν κυνηγό μου για πέρδικες. Ο καιρός το πρωί πολύ καλός με βόρεια και κρύο αλλά το ότι δεν ακούσαμε τα πουλιά μας έβαλε σε υποψίες. Ξεκινήσαμε και γρήγορα πήραν ντόρο τα σκυλιά αλλά τα πουλιά σηκώθηκαν μόνα τους πολύ μακριά. Το καλό είδαμε την πορεία τους και σύντομα ήρθε η πρώτη φερμα αλλά σύντομα άρχισαν οι πόντες φερμες και έδειχναν τα σκυλιά ότι τα πουλιά ανεβαίνουν. Με αποτέλεσμα να σηκωθούν πάλι μακριά και ανάμεσα στα κέδρα μια τουφέκια του συν κυνηγού μου άστοχη. Τις αναζητήσαμε σηκώσαμε τέσσερις μονές αλλά καμιά εντός βολής όλες μόλις της εντόπιζαν τα σκυλιά σηκώνονταν μόνες τους και μακριά. Σίγουρα αυτό με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης λαγού και πέρδικας θα πρέπει να το ξανά δουν .
Σίγουρα αυτο που αναφέρεις για τις ημερομηνίες έναρξης ειναι θέμα οπως και άλλα ,αλλά λαβε υπόψιν οτι σε πολλές των περιπτώσεων τα πουλιά έχουν ντουφεκιστεί απο νωρίς

Μπράβο σε όλους που πήγατε σήμερα, ωραίο το βουνό και το κυνήγι της πέρδικας ανεξαρτήτως αποτελέσματος .
Να είμαστε γεροί να το απολαμβάνουμε κι΄ας είναι κουραστικό.
Το ανέβασμα του σκύλου όταν παίρνει την αναθυμίαση των πουλιών, η πορεία προς τη φέρμα του σκύλου και ο ήχος από το φτερούγισμα των πουλιών ... τα καλύτερα μου στο κυνήγι αυτό.

Χθες απόγευμα για 3.30 ώρες πορείας βρήκα αρκετά πουλιά απλά λόγο κυνηγετικής πίεσης φεύγουν από μακριά..αν και τα σκυλιά τα μπλοκαραν καλά με το που άκουγαν βήματα η έβλεπαν ανθρώπους την έκαναν αθόρυβα....αν δε χαλάσει ο καιρός και συνεχίζει αυτή η ζέστη δε θα βρούμε προκοπή IMG_20241003_112238.jpg

Με αξίωσε ο θεός και φέτος να καταφέρω να φθάσω στην κορυφή...
20241002_082514.jpg
20241002_082303.jpg
Έναρξη πέρδικας...έναρξης κυνηγιού και για μένα μιας και δεν είχα ξαναβγεί φέτος...
20241002_081752.jpg

Απροπονητος...με παρέσυρε και το κυνήγι...έφυγα με ένα διάστρεμμα αστραγάλου και κράμπα στον μηρό...
Γεράσαμε...😆😆😆

20241002_082039.jpg
Για την ιστορία...βρήκανε τα σκυλάκια 2 κοπαδάκια...10αρι το ένα...15αρι το άλλο...
Πήρε ο φίλος το μερτικό που του αναλογούσε...
Εγώ λόγω κακής εκτίμησης και θέσης δεν κατάφερα να καπνίσω το δίκαννο...
20241002_082019.jpg
Να είμαστε γεροί και του χρόνου...να καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε εκεί πάνω στο κατόπι της ρήγισσας των βράχων...

Last edited:
Back