Πέρδικα

Πέρυσι στην έναρξη κατά τις 6.30 στο δρόμο ανεβεναν πάνω οι περδικαδες. 3 τουφεκιες εριξαν σε λαγούς με τα φώτα..
Νευριάζει ο θείος μου και περνει τηλέφωνο θυροφυλακη Τρικάλων. Ο θυροφυλακας ξέρετε τι ειπε::σιγά μην ανέβω εγώ πάνω στα κατσαβραχα να κυνηγάω τον κάθε τρελό...

άνονται μέσα σε χαμηλά ρέματα με βλάστηση ( δεν γίνεται να κυνηγήσεις εκεί)
Εγώ που συνεχίζω μετά τις κορφές να τις κυνηγώ και εκεί στις λαγκαδιές με τους βατους και στα γκρεμια (δε το λέω ως κατόρθωμα), παρατηρώ ότι φέτος τα πράγματα στα βουνά που κυνηγάω είναι δράμα η κατάσταση..έβγαλα το Σάββατο το απόγευμα ένα κοπάδι ,δε ξέρω πόσες ήταν,4-5 υπολογιζω , λόγω της πυκνουρας δε έβλεπα,από μακριά είδα ότι έφυγαν για τα απαγορευμένα..την Κυριακή αλλά δέκα+ χιλιόμετρα πορεία σηκώθηκε μια στα 70;; 80;; μέτρα και έφυγα για άλλη μια φορά βολα. Μόνη μου ελπίδα να βρέξει μπας και ενωθούν και ηρεμήσουν να πλησιάζονται.. πέρσι στα ίδια σημεία είχα βγάλει τελευταίο σκ ικανοποιητικό αριθμό,σε σημείο φέτος να απορώ γιατί δε τις βλέπω πουθενά..ούτε κουτσουλιές, ελάχιστα σκαλίσματα, δε ξέρω τι να πω.. χειρότερη χρονιά σε απόδοση δεν είχα παιδιά.

Και ενώ είμαι χαλαρός φεύγει η πιο μακρινή πατάω ασφάλεια.
Βγάζω ασφάλεια της ρίχνω πολύ μακρυά πέρνει σκάγια βλέπω ότι τραυματίστηκε ρίχνω και τη δεύτερη και αμέσως μετά φεύγουν οι υπόλοιπες μέσα απο τα πόδια μου ενώ είμαι άδειος.
Σε όλους μας έχει τύχει αυτό Στέλιο!

Δεν ξέρω για τα νησιά.....θα μιλήσω για την ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως τα βουνά της βόρειας Ελλάδας.... Μπέλλες, Παγγαίο, Πιέρια και λιγότερο για το Φαλακρό......τα πουλιά τα τουφεκανε νωρίτερα όντως..... αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι πέρδικες βγαίνουν στα ταμπανια, ψηλά στο καθαρό όταν βρέξει αρκετά, κρυώσει ο καιρός και φύγει ο πολύς κόσμος από τα βουνά..... όταν ακουστούν μπεκάτσες σε ικανοποιητικό βαθμό...... τότε θα μείνουν στα περδικοτοπια οι πραγματικοί περδικαδες.....

Δεν ξέρω για τα νησιά.....θα μιλήσω για την ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως τα βουνά της βόρειας Ελλάδας.... Μπέλλες, Παγγαίο, Πιέρια και λιγότερο για το Φαλακρό......τα πουλιά τα τουφεκανε νωρίτερα όντως..... αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι πέρδικες βγαίνουν στα ταμπανια, ψηλά στο καθαρό όταν βρέξει αρκετά, κρυώσει ο καιρός και φύγει ο πολύς κόσμος από τα βουνά..... όταν ακουστούν μπεκάτσες σε ικανοποιητικό βαθμό...... τότε θα μείνουν στα περδικοτοπια οι πραγματικοί περδικαδες.....
Τι να το κάνεις φίλε μου τότε; Αν είναι να τις πετσοκοβει ο κάθε βλαμμένος και τέλος Οκτώβρη που δεν έχει μείνει μαγιά για του χρόνου,τι να πας να κυνηγήσεις και εσύ.. αναγκαστικά το ρίχνεις στις μπεκάτσες και εσύ και εγώ και όλοι μας..

Θεωρώ σπατάλη θηράματος να τουφεκαμε οποιοδήποτε θήραμα.....να πέφτει νεκρό ή τραυματισμένο και να το αφήνουμε στα αρπακτικά και τους πτωματοφαγους...... πάρτε ένα σκυλάκι......φερμας ή θηραματοφορο....... εκτός από παρέα .....μας προσφέρει τη δυνατότητα να καρπωθουμε ένα θήραμα πουθα χανόταν αν δεν υπήρχε ο σκύλος

Τι να το κάνεις φίλε μου τότε; Αν είναι να τις πετσοκοβει ο κάθε βλαμμένος και τέλος Οκτώβρη που δεν έχει μείνει μαγιά για του χρόνου,τι να πας να κυνηγήσεις και εσύ.. αναγκαστικά το ρίχνεις στις μπεκάτσες και εσύ και εγώ και όλοι μας..
Ένας από τους λόγους που δεν κυνηγάω τα τελευταία χρόνια πέρδικα είναι και αυτός

Ένας από τους λόγους που δεν κυνηγάω τα τελευταία χρόνια πέρδικα είναι και αυτός
Πφφφ δύσκολη απόφαση και δε τη πάω τη μπεκάτσα όσο δύσκολη και να είναι,σε σύγκριση με τη πέρδικα που με πιάνει μανία

Καταφύγιο πολυνεριου
Και σε αυτό το καταφύγιο έμαθα και λέω και για το καταφύγιο στου Χατζη μιλάμε μάχες μέσα....Χώρις να θέλω να προσβάλω κάποιον την καταστροφή που κάνουν οι Βουλιωτες και οι Καρδιτσιωτες δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού μιλάμε ο κόσμος είναι σκούπα έχουν να το λένε πολλοί...Εμένα Βουλιωτης μου χαλασε σκυλί στο βουνό για να μην πηγαίνω κυνήγι εκεί για να κάνει τις ζημιές του εκεί ελεύθερα....

Μια από τα ίδια φίλε μου μετά το προχθεσινο ξενέρωσα σκέφτομαι να το ρίξω σε άλλα κυνήγια έχω τσαντιστεί πάρα πολυ

Φέτος Αντρέα το βουνό δεν είχε ίχνος χιονιού από τέλος Μαΐου και αυτό συνέβη για πρώτη φορά. Και μιλάμε για υψομετρο 2400.

Και πέρυσι θυμάμαι ότι έγραφες για τα όργια που γίνονταν και πάλι. Καλά, δεν έχει ενημερωθεί η θηροφυλακη να τους βάλει χέρι;
Δυστυχώς Παναγιώτη υπάρχουν πολλοί κατσαπλιάδες ανάμεσα μας. Τι να σεβαστούν οι βρωμιαρηδες; Αυτοί ανεβαίνουν στο βουνό και οι περισσότεροι είναι μιλημένοι από τσοπάνηδες και θέλουν να ξεπαστρέψουν όλο το κοπάδι σε μια έξοδο.Αυτο τους κάνει πιο άντρες αφού τους λείπει το κάτι άλλο.
καλημέρα ,.,,..
τα όργια γινοντουσαν και γινοντε
εδω στο πρότο χιονια που κάνει πανει στο δρόμο που ανεβένει για το βουνο και κανουν τεράστιες γενοκτονίες σε λαγους που κατεβένουν ...
το δασαρχείο ξερει τα παντα απλα δεν δουλεβει σωστα οπως και καμια σχεδον υπηρεσια σε αυτο τον τοπο...
το μονο που μας σόζει ειναι να αλαξει η νοοτροπια που είναι αρκετα δυσκολο

Αυτό με τη θηροφυλακή λέγεται ομερτά. Σιωπή μεταξύ των παρανόμων ή αλλιώς κάλυψε με να σε καλύπτω.
Μπορεί να ισχύει για ορισμένους αλλά τουλάχιστον η θηροφυλακή έχει κάνει ελέγχους και έχει πιάσει-γράψει πολλούς
Μπορεί όχι σε όλη την Ελλάδα αλλά σε πολλές περιοχές υπάρχουν θηροφύλακες που έχουν επιτυχίες
Εκείνο που είναι πιό ακούνητο και από πτώμα είναι το δασαρχείο

Μπορεί να ισχύει για ορισμένους αλλά τουλάχιστον η θηροφυλακή έχει κάνει ελέγχους και έχει πιάσει-γράψει πολλούς
Μπορεί όχι σε όλη την Ελλάδα αλλά σε πολλές περιοχές υπάρχουν θηροφύλακες που έχουν επιτυχίες
Εκείνο που είναι πιό ακούνητο και από πτώμα είναι το δασαρχείο
Όπως λες το δασαρχείο πια είναι έξω από το παιχνίδι σαν να μην έχει καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη για όλο το θέμα . Σίγουρα είναι και θέμα ανεπαρκειας προσωπικού για να βγει να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους ή να αξιοποιήσει κάποιος καταγγελίες ,αλλά ,αλλά !
Οσο για τη θυροφυλακή συμφωνώ κι εγώ ότι πραγματικά κάνουν δουλειά αλλά σίγουρα χρειάζονται κι άλλοι.
Δεν θα ξεχάσω μία φορά που είμαι στη Σαγιάδα για παπια με βροχή από το πρωί μέχρι το απόγευμα μέσα στο νερό και να έχουνε μπει μπροστά μου τέσσερις τύποι στο απαγορευμένο ,να έχουν ρίξει πάνω από 80-90 φυσίγγια αλλα όχι ότι είχανε πάρει και παραπάνω από 10 πουλιά . Εγώ να προσπαθώ με το κινητό να βγάλω άκρη με τα δασαρχεία και τη θηροφυκακή και με τον φορεα διαχειρησης , μέχρι και μέσα από το φόρουμ ειχα βάλει άτομα να μου βρούνε κάποια τηλέφωνα και άκρες ξαι τελικά το μόνο που κατάφερα εκείνη την ημέρα είναι να φύγω με χαλασμένο κινητό από τη βροχή και με σπασμένα τα νεύρα για όλο αυτό έζησα.

Όπως λες το δασαρχείο πια είναι έξω από το παιχνίδι σαν να μην έχει καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη για όλο το θέμα . Σίγουρα είναι και θέμα ανεπαρκειας προσωπικού για να βγει να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους ή να αξιοποιήσει κάποιος καταγγελίες ,αλλά ,αλλά !
Οσο για τη θυροφυλακή συμφωνώ κι εγώ ότι πραγματικά κάνουν δουλειά αλλά σίγουρα χρειάζονται κι άλλοι.
Δεν θα ξεχάσω μία φορά που είμαι στη Σαγιάδα για παπια με βροχή από το πρωί μέχρι το απόγευμα μέσα στο νερό και να έχουνε μπει μπροστά μου τέσσερις τύποι στο απαγορευμένο ,να έχουν ρίξει πάνω από 80-90 φυσίγγια αλλα όχι ότι είχανε πάρει και παραπάνω από 10 πουλιά . Εγώ να προσπαθώ με το κινητό να βγάλω άκρη με τα δασαρχεία και τη θηροφυκακή και με τον φορεα διαχειρησης , μέχρι και μέσα από το φόρουμ ειχα βάλει άτομα να μου βρούνε κάποια τηλέφωνα και άκρες ξαι τελικά το μόνο που κατάφερα εκείνη την ημέρα είναι να φύγω με χαλασμένο κινητό από τη βροχή και με σπασμένα τα νεύρα για όλο αυτό έζησα.
Μη μιλάτε για το δασαρχείο καν, εδώ κοιτάνε να μπλέξουνε τους νόμιμους τέτοιοι που είναι μην αρχίσω να χαρακτηρίζω... Που να κυνηγήσουν τους παρανόμους. Μόνο από σπόντα ή καρφωτή και σε καρφωτές αν δεν είναι δικός τους (με ότι συνεπάγεται αυτό).
Το παίζουν όλοι Ιντιάνα τζόουνς εκ του ασφαλούς και από τις γραφειάρες τους και κουνάνε και το δάχτυλο. Πότε ήταν η τελευταία που βγήκες για έλεγχο ρε Τζον Ράμπο και θα μου κάνεις και υποδείξεις εμένα που γυρνάω με χίλια δυο χαρτιά λες και είμαι το πρωτόκολλο; Ας πάνε να μαζέψουν τη σάρα και την μάρα που γυρνάνε όλο το χρόνο με όπλα και δεν έχουν αφήσει τίποτα, που κόβουν ξύλα απ όπου νάναι και μετά ας να μας κάνουν και υποδείξεις.
Υ.γ. Συγνώμη για το κατεβατό με έπιασε το παράπονο.

Καλησπέρα παρέα!
Ξεκίνησα με ψάξιμο για ορτύκια, καθώς είδα ευνοϊκό τον καιρό για πέρασμα, αλλά τζίφος!
Λίγο πάνω απο μισάωρο, 0 συναντήσεις κ σκέψεις για πέρδικα.
Ανηφόρισα λοιπόν στα λημέρια τους κ μετά από κανα 45 λεπτο, βλέπω το σκύλο φέρμα.
Δεν είχα ορατότητα, σηκώθηκαν γυρω στις 5-6, δεν σήκωσα καν το όπλο.
Προχωράμε 50 μέτρα κ βλέπω το σκύλο να ψάχνει λυσσασμένα. Είχαν στραταρίσει 3-4 κ ... Φρρρ! Μπαμ, μπαμ κ πάει η μια ευθεία 200μ ίσα που φαινόταν κ κάνει κάθετη πτώση. Πηγαμε στο περίπου, παρατημένες καμιά 100 + χοντρολιες σε 5-6 πεζούλες 1,5 ώρα ψάχναμε τίποτα. Ξενερωμένος αλλά πεισμωμένος ξεκίνησα για εκεί που τράβηξαν οι πρώτες.
Δεν είχα βγει απ τις ελιές ακόμα κ ενώ είχα το νου μου κάτω μιας κ ο σκύλος πηρε σκάρμη λαγού, κοιτάω πάνω.. Φάσσα στα 25μ, μπαμ κ άνοιξα λογαριασμό κ μ αυτές για φέτος.
Πορεία για κανα 40λεπτο ακόμα κ στο 90' φέρμα. Πλησιάζω, σηκώνονται δυο, η δεύτερη πιο βολική, σημαδεύω κ τελικά έπεσε στο πιο δύσκολο σημείο που μπορούσε, καθώς εκεί είχε νεροφαγώματα κ ένα λάθος πάτημα αρκεί για να κάνεις ..τούμπες!
Και στην επόμενη με το καλό!

Attachments

• IMG_20241016_073505.jpg
    IMG_20241016_073505.jpg
    145,9 KB · Προβολές: 88
  • IMG_20241016_073914.jpg
    IMG_20241016_073914.jpg
    380 KB · Προβολές: 74
  • IMG_20241016_100848.jpg
    IMG_20241016_100848.jpg
    576,5 KB · Προβολές: 76
  • IMG_20241016_103412.jpg
    IMG_20241016_103412.jpg
    581,4 KB · Προβολές: 90
  • IMG_20241016_103701.jpg
    IMG_20241016_103701.jpg
    544,9 KB · Προβολές: 90
Τελικά την καναμε την βόλτα απο μεσημέρι και μετα μεχρι που επεσε ο ήλιος.
Πεντεμιση ωρες ψάξιμο για το απόλυτο μηδέν. Πολυ ζεστη και ο σκύλος με το ρυθμό που εχει ήθελε ενα μπιτόνι νερό να κουβαλάμε.

1729103008511.jpeg
1729103074609.jpeg

Last edited:
Back