Το κατάλληλο αυτοκίνητο για κυνήγι

Σε ασφαλτο, ειδικα σε ταξιδι πας τρενο , ξεκουραστα.
Ειδικα αν το εχεις φορτωσει και τα μπαγκαζια σου πισω.
Σε χωμα, ενταξει , μεγαλες δυνατοτητες.
Καταναλωση γυρω στα 8L/100 ΧΛΜ .
Βλαβες σχεδον τιποτα με μια προυποθεση, οτι το πας για servis σε μηχανικο που ξερει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Μειονεκτημα οτι ενω μπορεις να το πας ανετα και με ασφαλεια στην εθνικη με > 120χμλ/ωρα , απαγορευεται απο τον νομο περι επαγγελματικων - αγροτικων.

Μο
Σε ασφαλτο, ειδικα σε ταξιδι πας τρενο , ξεκουραστα.
Ειδικα αν το εχεις φορτωσει και τα μπαγκαζια σου πισω.
Σε χωμα, ενταξει , μεγαλες δυνατοτητες.
Καταναλωση γυρω στα 8L/100 ΧΛΜ .
Βλαβες σχεδον τιποτα με μια προυποθεση, οτι το πας για servis σε μηχανικο που ξερει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Μειονεκτημα οτι ενω μπορεις να το πας ανετα και με ασφαλεια στην εθνικη με > 120χμλ/ωρα , απαγορευεται απο τον νομο περι επαγγελματικων - αγροτικων.
Μοντέλο; Μοτέρ , άλογα..διπλοκαμπινο;

Εμενα ειναι το safari του 2006.
2500 διπλοκαμπινο με 136 hp
Αυτά είχαν βγει καλά ναι. Απλά ψάχνω για γιουρο 5 γιουρο 6. Τα φοβάμαι λίγο τα νέας τεχνολογίας μοτέρ μιτσουμπισι για αυτό και δεν το ανέφερα. Όποιος όμως γνωρίζει ας μας πει και για τα νεότερα.

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση, Ναβάρα 165ιππους ,ισουζου D max 1.9 165ιππους , Hilux και αμαροκ από 2017 και μετά πως πανε στην άσφαλτο ,τι κατανάλωση έχουν σε ταξίδια 120-140 κλμ/ ώρα και τι θέματα- ζημιές έχουν βγάλει;
Για Navara μετά το 17' δεν ξέρω , αλλά το προηγούμενο μοντέλο (D40), έχει πανω-κάτω 8λ/100χλμ εκτός πόλης. Εντός πόλης είναι που καίει περισσότερο!
Γενικά, το πιο οικονομικό σημείο που βρίσκεις σε τέτοιου τύπου αυτοκίνητα είναι μεταξύ 100-120χμω, από εκεί και πάνω ανεβαίνεις σε κατανάλωση...

Οπότε γ

Οπότε Γιάννη γενικά δεν κούραζει στην άσφαλτο αλλά με 140 θα αρχίσει να κουραζει;
Και με 140 θα κάψει πάνω από 10 λίτρα εννοείς..
Σίγουρα θα κάψει.
Δεν είναι τόσο το θέμα κούρασης, αλλά η ασφάλεια.
Σίγουρα μπορεί να πάει με 140 και 150 και 160, αλλά...πάς τοσο όχημα 30 πόντους ψηλό και κίνηση πίσω με ανάρτηση που είναι φτιαγμένη για φόρτωμα και περπάτημα σε κακοτραχαλους δρομους?

Σίγουρα θα κάψει.
Δεν είναι τόσο το θέμα κούρασης, αλλά η ασφάλεια.
Σίγουρα μπορεί να πάει με 140 και 150 και 160, αλλά...πάς τοσο όχημα 30 πόντους ψηλό και κίνηση πίσω με ανάρτηση που είναι φτιαγμένη για φόρτωμα και περπάτημα σε κακοτραχαλους δρομους?
Γιάννη πλέον όλα είναι σύγχρονα, μπροστά έχουν ψαλίδια άσε που έχουν ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας πλέον. Με ασφάλτινα λάστιχα νομίζω ότι ταξιδεύεις με ασφάλεια. Απλά αναρωτιέμαι πόσο άνετο ταξίδι κάνεις. Εμένα με ενδιαφέρει να ταξιδεύει άνετα από 120-140 το πολύ.. Γενικά δεν οδηγάω γρήγορα ούτε πολλές προσπεράσεις με ενδιαφέρει να κάνω. Κρουζ κοντρόλ ένα καφέ στο χέρι και γεια σας..

Το Isuzu d-max του 2005 τετράπορτο που έχω εγώ το 3000cc με τους 160 ίππους καίει 8lit/100km μετρημένο πολλές φορές αλλά από 80 - 110km/h...(Ούτως ή άλλως δεν είναι οι δρόμοι μας εδώ για παραπάνω)
Δεν γίνεται να είναι ταξιδιαρικο ένα αγροτικό με σουστόφυλλα, μόνο αν έχει έστω και λίγο βάρος πίσω και πάλι δεν γίνεται, απλά κόβει η αναπήδηση του πίσω άξονα.
Τα θετικά του είναι πολλά για μένα,που μετανιώνω τόσα χρόνια που δεν είχα ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Ένα για όλα!

Γιάννη πλέον όλα είναι σύγχρονα, μπροστά έχουν ψαλίδια άσε που έχουν ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας πλέον. Με ασφάλτινα λάστιχα νομίζω ότι ταξιδεύεις με ασφάλεια. Απλά αναρωτιέμαι πόσο άνετο ταξίδι κάνεις. Εμένα με ενδιαφέρει να ταξιδεύει άνετα από 120-140 το πολύ.. Γενικά δεν οδηγάω γρήγορα ούτε πολλές προσπεράσεις με ενδιαφέρει να κάνω. Κρουζ κοντρόλ ένα καφέ στο χέρι και γεια σας..
Αυτά που ψάχνεις θα τα βρεις περισσότερο στα τελευταία μοντέλα!
Από του 2018 - 20 και μετά αναλόγως και την μάρκα βέβαια...

Το Isuzu d-max του 2005 τετράπορτο που έχω εγώ το 3000cc με τους 160 ίππους καίει 8lit/100km μετρημένο πολλές φορές αλλά από 80 - 110km/h...(Ούτως ή άλλως δεν είναι οι δρόμοι μας εδώ για παραπάνω)
Δεν γίνεται να είναι ταξιδιαρικο ένα αγροτικό με σουστόφυλλα, μόνο αν έχει έστω και λίγο βάρος πίσω και πάλι δεν γίνεται, απλά κόβει η αναπήδηση του πίσω άξονα.
Τα θετικά του είναι πολλά για μένα,που μετανιώνω τόσα χρόνια που δεν είχα ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Ένα για όλα!
Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα για αυτό το αμάξι; Οι τιμές τους που παίζουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Γενικά εχω ακούσει μόνο καλά λόγια για αυτή τη μάρκα..

Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα για αυτό το αμάξι; Οι τιμές τους που παίζουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Γενικά εχω ακούσει μόνο καλά λόγια για αυτή τη μάρκα..
Εκτός από ένα γρύλο παραθύρου συνοδηγού και ένα χερούλι της πόρτας της καροτσας,δεν μου έχει βγάλει κάτι άλλο για να ξέρω, μόνο τα αναλώσιμα....
Ένα θερμοστάτη που άλλαξα προληπτικά στο περασμένο service τον πλήρωσα 80€ από την αντιπροσωπεία και τον έβρισκα στα 15€ ημιτασιόν.

Εκτός από ένα γρύλο παραθύρου συνοδηγού και ένα χερούλι της πόρτας της καροτσας,δεν μου έχει βγάλει κάτι άλλο για να ξέρω, μόνο τα αναλώσιμα....
Ένα θερμοστάτη που άλλαξα προληπτικά στο περασμένο service τον πλήρωσα 80€ από την αντιπροσωπεία και τον έβρισκα στα 15€ ημιτασιόν.
Πόσα Χλμ έχει κάνει;

Πόσα Χλμ έχει κάνει;
Για τα χρόνια του πολύ λίγα!
Το αγόρασα το 2019 με 68Κ και τώρα έχει 134Κ
Ο κουμπάρος μου έχει το ίδιο,το είχε αγοράσει καινούριο,έχει 280Κ και του έχει βγάλει από "ζημιά" ένα ψυγείο νερού

Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα για αυτό το αμάξι; Οι τιμές τους που παίζουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Γενικά εχω ακούσει μόνο καλά λόγια για αυτή τη μάρκα.
Έχοντας παραδείγματα από την δουλειά με διάφορα μοντέλα φοτομενα με 1 τόνο και δουλεύμενα πολλές ώρες σε άσχημες συνθήκες νικητής με διάφορα σε κατανάλωση και αξιοπιστία βγήκε το Mazda

Έχοντας παραδείγματα από την δουλειά με διάφορα μοντέλα φοτομενα με 1 τόνο και δουλεύμενα πολλές ώρες σε άσχημες συνθήκες νικητής με διάφορα σε κατανάλωση και αξιοπιστία βγήκε το Mazda
Αυτο δεν ειναι αδερφακι με το Ford ?
Βγαινει ακομα ?

Ford ranger 2,5litr turbo diesel το εχουμε στη δουλεια καμια δεκαρια χρονια, ειναι στην ουσια mazda, η πεμπτη ταχυτητα προβληματικη απο καινουργιο, ο σαζμανας ηθελε περσι, 1350 ευρω + τα εξοδα βγαλε βαλε και πηγαινε ελα, και ο σαζμανας λεει θα ξαναχαλασει γιατι ειναι λαθος η σχεδιαση του. Στην κονσολα τα χειριστηρια ειναι απο πλαστικο χειροτερο απο κινεζικα παιχνιδια και τα εχω επισκευασει κανοντας πατεντα.Απο δυναμη παντως ειναι αρμα, ειτε αδειο ειτε με 1 τονο βαρος το ιδιο παει.

Back