Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
View attachment 66015View attachment 66016View attachment 66017View attachment 66018

Κρατάμε από σήμερα:
1) Το ότι είμαστε για ζουρλομανδύα και μόνο που ξεκινήσαμε το περπατητό με τρελή βροχή κ δεμένο καιρό πίσω.
2) Ο επιμένων νικά. Σχεδόν στα μισά του περπατητού είχαμε από μια τσίχλα στο χέρι αλλά συνεχίσαμε και δικαιωθήκαμε (8 εγώ + 5 ο Στέλιος).
3) Άψογος ο Φρίξος, ξήλωνε κ απόρταρε. Χωρίς αυτόν θα είχαμε χάσει τουλάχιστον τα μισά.
4) Οι τουφεκιές σχεδόν ταυτόχρονα σε δυο τσίχλες στην ίδια φάση κ σε αντίθετες κατευθύνσεις που ο Στέλιος ήταν ένα κλικ μπροστά. + Άλλη μια που τουφεκίσαμε ανεπιτυχώς κ ακούστηκε σαν μια τουφέκια, τέτοιος συγχρονισμός.
5) Ο κοτσυφός που πήρε τη 2η, η 3η στις σβούρες στον αέρα δε τον πήρε κ πήγε κ έπεσε στην πιο ψηλή ελιά της περιοχής. Άλλη μια στο κλαδί, για να ξανασταλίσει στο.. απο κάτω κλαδί κ να χρειαστεί κ 5η.
6) Στο τέλος κ ενώ έπαιζα με το κλείστρο μπας κ σηκωθεί καμιά τσίχλα διαπίστωσα στο κλείσιμο του κλείστρο σα να κάνει "διπλό" ήχο. Έλυσα κ βρήκα να χει κόψει "αγγούρι" αυτό που φαίνεται στη φωτο. Πολύ άντεξε μάλλον (γύρω στα 15000 φυσέκια)
Ελπίζω να βρω ανταλλακτικό.
Htaν να γινει το εχω δει το εργο με καποιες 391 με πολυ λιγοτερη χρηση ,.Οπλα που κυνηγανε ολο και κατι θα βγαλουν σε βαθος χρονου

Htaν να γινει το εχω δει το εργο με καποιες 391 με πολυ λιγοτερη χρηση ,.Οπλα που κυνηγανε ολο και κατι θα βγαλουν σε βαθος χρονου
Αυτό πιστεύω κι εγώ.

Όμως το έχω πει και θα το ξαναπώ...Δεν είναι κάτι τραγικό.

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό το πράγμα με το να μην θέλουμε να δεχτούμε ότι και τα όπλα χαλάνε.

Γιατί πρέπει να κουβαλάνε ένα μύθο αφθαρσίας και μια παραμέληση διότι δεν παθαίνουν τιποτα;

Μου θυμίζει τον μύθο πως οι άντρες δεν κλαίνε ή ότι οι άντρες δεν πονούν κτλ....

Τα όπλα χαλάνε όπως χαλάει οποιοδηποτε άλλο εργαλείο που λειτουργεί μηχανικά.
Χαλάνε δε πολύ περισσότερο όταν δεν συντηρούνται σωστά.

Ναι θέλουν και καθάρισμα.

Θέλουν και σωστή χρήση.

Τα όπλα είναι τα μόνα πράγματα απ τα άψυχα που έχουν τιμή και δεν εννοω την τιμη κόστους γι αυτό και τα προσέχω.

Το μοναδικό άλλο άψυχο που επίσης πάντα πρόσεχα ήταν οι μηχανές.
Αχ....Αυτή η αίσθηση !!!

Καλημερα σας διαβάζω και απορώ γιατί εγώ δεν κυνηγάω τσιχλοκοτσυφα αλλά κυνηγώντας μπεκάτσα βλέπω πουλιά κυρίως κοτσυφια, τσίχλες δεν ξεχωρίζω τα διάφορα είδη πάρα μόνο τις μεγάλες που τις ξέρω σαν γερακοτσιχλες.Μηπως οι τσίχλες φτάνουν περίπου στους ίδιους αριθμούς και σε νότια και σε βόρεια Ελλάδα αλλά ο μεγάλος αριθμός τσιχλαδων στα νότια εξαντλεί γρήγορα τον πληθυσμό τους ;

Καλημερα σας διαβάζω και απορώ γιατί εγώ δεν κυνηγάω τσιχλοκοτσυφα αλλά κυνηγώντας μπεκάτσα βλέπω πουλιά κυρίως κοτσυφια, τσίχλες δεν ξεχωρίζω τα διάφορα είδη πάρα μόνο τις μεγάλες που τις ξέρω σαν γερακοτσιχλες.Μηπως οι τσίχλες φτάνουν περίπου στους ίδιους αριθμούς και σε νότια και σε βόρεια Ελλάδα αλλά ο μεγάλος αριθμός τσιχλαδων στα νότια εξαντλεί γρήγορα τον πληθυσμό τους ;
Δεν ισχύει φίλε απλά λάμπουν δια της απουσίας τους φέτος.

Μηπως οι τσίχλες φτάνουν περίπου στους ίδιους αριθμούς και σε νότια και σε βόρεια Ελλάδα αλλά ο μεγάλος αριθμός τσιχλαδων στα νότια εξαντλεί γρήγορα τον πληθυσμό τους ;
οχι ,καμμια σχεση ,φετος μπηκαν λιγο παραπανω β.ελλαδα αλλα αυτα τα πουλια που βλεπεις τωρα ηταν στα ορεινα και εχουν μετακινηθει στα ημιορεινα τωρα λογω του χιονια και του παγετου αυτες της μερες ,στους καμπους ακομα τιποτα ,λιγοστα πουλια,και μην ξεχνας καθε τοπος ειναι διαφορετικος .[υποθετω οτι κυνηγας τωρα στο κλαρι μπεκατσα]

View attachment 66124View attachment 66125
Έξι μήνες την πάλευα μοντέλο 1985.Πεταμενη σε μια αποθήκη 13 χρόνια

Το σκυλάκι σου όμως σού την κατουράει φίλε Γιώργη...!! .yel..yel..yel.
Να τήνε χαίρεσαι την όμορφη τη μηχανούλα σου και πάντοτε με πολλή προσοχή...!! :cool::cool::cool:

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα outlander, ως προς το ότι πάντοτε υπάρχουν μικρές ή μεγάλες διαφορές από τόπο σε τόπο, όσον αφορά στην παρουσία των τσιχλοκότσυφων και τις συνεπαγόμενες ευκαιριές που δίδουν στους τσιχλάδες...

Υπάρχουνε τόποι, οι οποίοι ακόμη και εφέτο (που κατά πολλούς δεν υπάρχουν τσίχλες), δίνουν συνεχώς αρκετές έως πολλές ευκαιρίες για τσιχλοκαρπώσεις καθ' όλη την περίοδο, δηλ. από τον Οκτώβρη μέχρι και τα τώρα...!!

Εγώ προσωπικά πάντως παιδιά, δίχως να θέλω ή να επιδιώκω ούτε στο ελάχιστο να σάς φανώ προκλητικός, αυτή η σεζόν δεν με χάλασε καθόλου ως προς την πληθώρα των τσιχλών και τις αντίστοιχες ευκαιρίες για τσιχλο-καρπώσεις που μου εδόθησαν και συνεχίζονται να μου δίδονται...!! Και κάνω κάθε χρόνο καθημερινό, εντατικό καρτερίσιο τσιχλο-κυνήγι...!! Θα σας αναφέρω μόνο ότι έχω ρίξει προς το παρόν, κυριολεκτικώς, ένα κάρο φουσέκια...!!! Δόξα στη Θεά Άρτεμη λοιπόν, από εμένα προσωπικώς...!!!

Άραγες, το ξαναγράφω: σαφώς και υπάρχουνε διαφορές και διακυμάνσεις από τόπο σε τόπο, ως προς την τσιχλο-παρουσία & τσιχλο-κατάσταση...

Οι κυριαρίνες (turdus viscivorus) και οι γερακότσιχλες (turdus pilaris) ωστόσο, ομολογουμένως, δεν πάνε καλά εφέτο... Πολύ λιγοστές, δυστυχώς... Τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλά κι αυτές, ειδικά οι κυριαρίνες...!

Εύχομαι καλόν τελευταίον τσιχλο-μήνα σε όλους...!!!

Last edited:
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα outlander, ως προς το ότι πάντοτε υπάρχουν μικρές ή μεγάλες διαφορές από τόπο σε τόπο, όσον αφορά στην παρουσία των τσιχλοκότσυφων και τις συνεπαγόμενες ευκαιριές που δίδουν στους τσιχλάδες...

Υπάρχουνε τόποι, οι οποίοι ακόμη και εφέτο (που κατά πολλούς δεν υπάρχουν τσίχλες), δίνουν συνεχώς αρκετές έως πολλές ευκαιρίες για τσιχλοκαρπώσεις καθ' όλη την περίοδο, δηλ. από τον Οκτώβρη μέχρι και τα τώρα...!!

Εγώ προσωπικά πάντως παιδιά, δίχως να θέλω ή να επιδιώκω ούτε στο ελάχιστο να σάς φανώ προκλητικός, αυτή η σεζόν δεν με χάλασε καθόλου ως προς την πληθώρα των τσιχλών και τις αντίστοιχες ευκαιρίες για τσιχλο-καρπώσεις που μου εδόθησαν και συνεχίζονται να μου δίδονται...!! Και κάνω κάθε χρόνο καθημερινό, εντατικό καρτερίσιο τσιχλο-κυνήγι...!! Θα σας αναφέρω μόνο ότι έχω ρίξει προς το παρόν, κυριολεκτικώς, ένα κάρο φουσέκια...!!! Δόξα στη Θεά Άρτεμη λοιπόν, από εμένα προσωπικώς...!!!

Άραγες, το ξαναγράφω: σαφώς και υπάρχουνε διαφορές και διακυμάνσεις από τόπο σε τόπο, ως προς την τσιχλο-παρουσία & τσιχλο-κατάσταση...

Οι κυριαρίνες (turdus viscivorus) και οι γερακότσιχλες (turdus pilaris) ωστόσο, ομολογουμένως, δεν πάνε καλά εφέτο... Πολύ λιγοστές, δυστυχώς... Τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλά κι αυτές, ειδικά οι κυριαρίνες...!

Εύχομαι καλόν τελευταίον τσιχλο-μήνα σε όλους...!!!
Κυνηγαο από 18 χρόνο( με άδεια). Είμαι 49 …ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε τέτοιες χρονιές εδώ κάθε χρόνο και χειρότερα που οφηλεται δεν ξέρω τα μέρη δεν έχουν αλλάξει τροφι υπάρχει .., τώρα αν σε μερικά μέρη έχει πουλια αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα …..για κάποιο λόγο τα πουλια δεν μας προτιμούν πλέον….

Κυνηγαο από 18 χρόνο( με άδεια). Είμαι 49 …ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε τέτοιες χρονιές εδώ κάθε χρόνο και χειρότερα που οφηλεται δεν ξέρω τα μέρη δεν έχουν αλλάξει τροφι υπάρχει .., τώρα αν σε μερικά μέρη έχει πουλια αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα …..για κάποιο λόγο τα πουλια δεν μας προτιμούν πλέον….
Δυστυχώς συμφωνώ και εγώ. Όμως ίσως εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που τις τραβάνε και κάποιοι οι φίλοι μας βρίσκουν αρκετά πουλάκια. Αλλά νομίζω ότι είναι η εξαίρεση.

Δυστυχώς συμφωνώ και εγώ. Όμως ίσως εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που τις τραβάνε και κάποιοι οι φίλοι μας βρίσκουν αρκετά πουλάκια. Αλλά νομίζω ότι είναι η εξαίρεση.
Είναι τυχεροι όσοι βρησκουν πουλια στον τόπο τους εστο και λίγα… πηστευο ότι στον τόπο μου η κατασταση είναι μη ανατρέψιμη μακαρι να κανο λάθος και να μας ξανάρθουν

Λευτέρη στα σημεία που κυνηγάς μπεκάτσα δεν μπορεί να κυνηγηθει η τσίχλα. είναι όλα ζαβωμενα στα πυκνα. Το Σάββατο που μας πέρασε όταν μπήκαν για παγανα οι γουρουναδες σηκώθηκαν εκατοντάδες τσιχλοκοτσυφα. στους θάμνους και τις ελιές έξω από το πυκνό είχε ελάχιστα και ουτε στα καρτερια περνάνε.

Status
Not open for further replies.
Back