Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σημερα, ηταν παλι για οριο αλλα....
Τα φυσιγγια δε μου καναν τα χατηρια!!!!
Βαρεσα 12 τσιχλες, βρηκα τις 7.
1 βαθμο το πρωι, φυσιγγια club 28 gr sporting, οπλο πλαγιο baikal. Περιοχη, στα μερη του @PredatoZ .
Το πρωι, ειχε αρκετες μαυρες μεχρι τις 7:30. Πηρα 2. Μετα μαχαιρι. Περπατημα μεχρι τις 9:30. Βογκαγε ο τοπος απο πουλια, αλλα λακαγανε απο μακρια.

Attachments

• 20230202_102717.jpg
    20230202_102717.jpg
    338,1 KB · Προβολές: 116
  • 20230202_102659.jpg
    20230202_102659.jpg
    286,9 KB · Προβολές: 115
1 βαθμο το πρωι, φυσιγγια club 28 gr sporting, οπλο πλαγιο baikal. Περιοχη, στα μερη του @PredatoZ .
Το πρωι, ειχε αρκετες μαυρες μεχρι τις 7:30. Πηρα 2. Μετα μαχαιρι. Περπατημα μεχρι τις 9:30. Βογκαγε ο τοπος απο πουλια, αλλα λακαγανε απο μακρια.
Εχει γίνει ένα τσακ καλύτερη η κατάσταση όντως. Αν προλάβαινα θα περπαταγα πάλι σήμερα μέχρι να νυχτώσει εντελώς!!!!

Δε βουηξε το κεφαλι σου με τα συγκεκριμένα, club 28;;; :oops:

Γεια σας!Πήγα πρωί για τσίχλες σε βουνό του νομού μου:δεν έκανα ούτε τουφεκιά,μόνο ΕΙΔΑ από μακριά μια τσίχλα και έναν κότσυφα!!Άδικα έχασα τον ύπνο μου. :( Τέτοιες καταστάσεις όμως με αποκαρδιώνουν,ήμουν και μόνος άρα ακόμα χειρότερα...😟

Γεια σας!Πήγα πρωί για τσίχλες σε βουνό του νομού μου:δεν έκανα ούτε τουφεκιά,μόνο ΕΙΔΑ από μακριά μια τσίχλα και έναν κότσυφα!!Άδικα έχασα τον ύπνο μου. :( Τέτοιες καταστάσεις όμως με αποκαρδιώνουν,ήμουν και μόνος άρα ακόμα χειρότερα...😟
Περιοχή?

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή άδεια και πήγα στο χωριό μου κεντροανατολικη Εύβοια. Φυσικά με τη καραμπίνα μου. Δεν περίμενα να κάνω πουλιά, αλλά σε δυο μέρες που είμαι εδώ έχω ήδη 30 πουλιά, κυρίως τετραπαχα κοτσύφια. Αφού κουραστικά και χόρτασα κυνήγι, λέω αύριο μετά το πρωινό κυνήγι να επιστρέψω Αθήνα.

Ευτυχως που μου έκοψε και περπάτησα 40 λεπτά κάτι σκινους στο δρόμο για το καρτέρι. Τουφεκισα 12 νομίζω και πήρα 7. Πριν λιγες μερες εκει δεν ειχε απολυτως τιποτα. Στο καρτέρι από τις 17:20 μέχρι τις 18:00 πέρασαν 4 πουλιά τουφεκισα τα 2. Μια ψηλωμενη που την πήρα και μια που ήρθε να μου πάρει τον σκούφο και υπέστη εξαΰλωση γαμωτο. Οτι προλάβουμε εδώ μέχρι την Κυριακή γιατί μετά θα έχουμε πολύ χιόνι και απαγόρευση για αρκετές ημέρες.

Θα ρίξει τόσο πολύ λες?
Εδω ναι το προσηνεμο το ευβοιωτικο το ορθοδοξο χώσιμο...βορειότερα γυαλιά ηλίου και ψοφοκρυο... Το μόνο που θέλω είναι να το στρώσει Κυριακη βράδυ. Να προλάβω να κυνηγήσω με νιφαδοπτωση που ειναι το απόλυτο σκηνικό για εμένα.

Ευτυχως που μου έκοψε και περπάτησα 40 λεπτά κάτι σκινους στο δρόμο για το καρτέρι. Τουφεκισα 12 νομίζω και πήρα 7. Πριν λιγες μερες εκει δεν ειχε απολυτως τιποτα. Στο καρτέρι από τις 17:20 μέχρι τις 18:00 πέρασαν 4 πουλιά τουφεκισα τα 2. Μια ψηλωμενη που την πήρα και μια που ήρθε να μου πάρει τον σκούφο και υπέστη εξαΰλωση γαμωτο. Οτι προλάβουμε εδώ μέχρι την Κυριακή γιατί μετά θα έχουμε πολύ χιόνι και απαγόρευση για αρκετές ημέρες.
Πιπερι στο στομα. Τετοια να λες να μας ακουσει και κανενας και με την πρωτη νιφαδα ν'αρχισουν τα τηλεφωνα στα δασαρχεια.
Ασε μπας και δουμε καμια ''ασπρη'' μερα τωρα στις καθυστερησεις .big smile.

Ωραίος!!! Από λέκκα τα τσίμπησες;; Βρε δεν έστελνες κανένα μήνυμα;;;

Last edited:
Πήγα με φιλαράκι ένα περπατητό και μετά καρτέρι.Παρόλη την κούραση ήταν πάλι μια από τις καλύτερες μέρες.15 φυσίγγια σκητ κένταυρος, 6 πουλιά χέρι,4 ξερά χαμένα και κανά 2 σκαγιασμένες βούτηξαν στο πυκνό...Σούρουπο στο καρτέρι και ενώ δεν πέρναγε τίποτα βλέπω μία ψηλά να έρχεται, την κατέβασε σαν χαπάκι το σκητάκι.Απορτάρει το σκυλί και ήταν κοκκινίτσα...IMG_20230202_185045.jpg

Απογευματινό στα ημιορεινά του ν.Λαρισας με ήπιο γλυκό καιρό.Τα πουλιά λιγοστά και αγριεμένα κάνανε την εμφάνιση τους στις 1745 και μου δώσανε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω κάποιες όμορφες σχετικά μακρινές τουφεκιές.Τελικος απολογισμός 6 τσίχλες δυστυχώς όμως δύο χαμένες σε πυκνά πουρνάρια.Για μια ακόμη φορά τα Ρουμελιώτης skeet ν.9,5 με εξέπληξαν με την αποτελεσματικότητα τους.Οπλο Browning cynergy sporting και τσοκ ic&im.

Status
Not open for further replies.
Back