Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εχω χεστει στο τουφεκιδι με νοτια , ομιχλη και στο τελος βροχη. Και το τρελο ειναι οτι αρχισαν να περνανε μολις αρχισε να βρεχει!!! Και μιλαμε για 3 οπλα στο οριο και κοντα σε αυτο. Αν θελουν να μπουν θα μπουν....
Αν θελουν να μπουν θα μπουν....

Αυτό ακριβώς !

Μετά τη Θήβα προς Κορινθιακο 6 μποφωρ και δεν πετάει τίποτα.
Με τα πολλά βάρεσα 2 τσίχλες πιασμένες. Δεν πέταγε ούτε τσονι από τον βορια.
Και οι δύο αγάπες μου παρέα , ευτυχως να περνάει η ώρα.
Κένταυρος 28γρ ν8 Σπόρτινγκ ότι πρέπει...
Άλλο ένα τουφέκι άκουσα μόνο.

IMG_20231012_082333.jpgIMG_20231012_082229.jpg

Εχω χεστει στο τουφεκιδι με νοτια , ομιχλη και στο τελος βροχη. Και το τρελο ειναι οτι αρχισαν να περνανε μολις αρχισε να βρεχει!!! Και μιλαμε για 3 οπλα στο οριο και κοντα σε αυτο. Αν θελουν να μπουν θα μπουν....
Δεν θέλουν να μπουν Μήτσο!
Βγαίνουν!
Από την θάλασσα,κατά κανόνα...
Βρήκαν την αντάρα μπροστά τους και γυρίζουν να πιάσουν στεριά τα έρμα!

Δεν θέλουν να μπουν Μήτσο!
Βγαίνουν!
Από την θάλασσα,κατά κανόνα...
Βρήκαν την αντάρα μπροστά τους και γυρίζουν να πιάσουν στεριά τα έρμα!
Γιαννη την ημερα εκεινη ερχοντουσαν καρφι απο βορεια. Απο την οροσειρα της Διρφης! Αν εμπαιναν απο Αιγαιο θα επιαναν στις ανατολικες πλαγιες του βουνου που το κοιτανε. Τελος παντων , ειναι το πιο περιεργο περασμα που μου εχει τυχει. Τελειως κοντρα καιρικα. Με βορισμα και ψιχαλες εχω πετυχει πολλες φορες. Με νοτια , ομιχλη και βροχη ποτε ξανα!

Γιαννη την ημερα εκεινη ερχοντουσαν καρφι απο βορεια. Απο την οροσειρα της Διρφης! Αν εμπαιναν απο Αιγαιο θα επιαναν στις ανατολικες πλαγιες του βουνου που το κοιτανε. Τελος παντων , ειναι το πιο περιεργο περασμα που μου εχει τυχει. Τελειως κοντρα καιρικα. Με βορισμα και ψιχαλες εχω πετυχει πολλες φορες. Με νοτια , ομιχλη και βροχη ποτε ξανα!
Η Εύβοια έχει και Β.Ευβοικο.🙂
Αυτό που πετύχατε,πιθανότατα, ήταν τοπική μετακινηση

ΒΔυτική Αττική. Πρώτη έξοδος. Μπαίνουν πουλιά φίλοι. Από 7 30 έως 8 10 είδα περίπου 30+ πουλιά σε διαδρομές μπασίματος. Μετά σχεδόν τίποτα μέχρι τις 9 15. Όμως τόσο δυνατός αέρας που απορώ πως πέταγαν. Μπαίνουν λοιπόν και μάλλον δεν θα έχουμε επανάληψη της περσινής χειρότερης τσιχλοχρονιάς. Όμως μαύρισε η καρδιά μου στην επιστροφή. Όλα καμένα, από τη Μάνδρα και πάνω. Τεράστια καταστροφή. Κάτι πρέπει να γίνει πολύ αυστηρό με τους εμπρηστές, εκούσιους και ακούσιους.Να είστε όλοι καλά.

Σήμερα ο αέρας σήκωνε τις πέτρες δύο στο χέρι και δύο χαμένες ,η μια ακόμα πάει από τον αέρα και η άλλη ζωντανή για να μην την χαλάσω από τα 2 μέτρα χωθησε σε πυκνό αδιαπέραστο .Μετά τις 9.30 που εκοψε ανακάλυψα ότι τα πουλιά 2-2,3-3 πήγαιναν το ρέμα και έβγαιναν σε άλλο σημείο , εκεί πήρα άλλες 7 μέχρι τις 10.15.Θα είχα άλλες τρεις που μου ήρθαν πάνω μου αλλά και τις τρείς φορές άδειασα την καραμπίνα χωρίς λογική και ψυχραιμία.IMG_20231012_103543.jpg

Last edited:
Για πες μου λοιπόν μητσαρα,πως γίνεται να είχε πέρασμα με τέτοιες συνθήκες;;;αυτό είναι μια απόδειξη ότι σίγουρα τα πουλιά προσπαθούν να μετακινηθούν με ιδανικές συνθήκες κλπ αλλά αν πιεστούν θα ταξιδέψουν όπως όπως...κ για αυτό το λόγο υπάρχουν ακόμα οι καλές ημερομηνίες που λέμε για τα περάσματα!!

Για πες μου λοιπόν μητσαρα,πως γίνεται να είχε πέρασμα με τέτοιες συνθήκες;;;αυτό είναι μια απόδειξη ότι σίγουρα τα πουλιά προσπαθούν να μετακινηθούν με ιδανικές συνθήκες κλπ αλλά αν πιεστούν θα ταξιδέψουν όπως όπως...κ για αυτό το λόγο υπάρχουν ακόμα οι καλές ημερομηνίες που λέμε για τα περάσματα!!
Τα πουλιά ταξιδεύουν με τον καιρό που έχουν στον τόπο αναχώρησης του... αυτός που θα συναντήσουν στη διαδρομή είναι άγνωστος... πάντα τα περάσματα που χαράζονται στη μνήμη μας γίνονται με τοπικές κακοκαιρίες... αυτές που συναντούν ξαφνικά τα πουλιά κ αναγκάζονται να βγούν στη στεριά όπως όπως...

Τα πουλιά ταξιδεύουν με τον καιρό που έχουν στον τόπο αναχώρησης του... αυτός που θα συναντήσουν στη διαδρομή είναι άγνωστος... πάντα τα περάσματα που χαράζονται στη μνήμη μας γίνονται με τοπικές κακοκαιρίες... αυτές που συναντούν ξαφνικά τα πουλιά κ αναγκάζονται να βγούν στη στεριά όπως όπως...
Σίγουρα,εν ξέρουν τι θα συναντήσουν,οποτε Άρη θεωρείς ότι απο τον τόπο που αναχώρησαν είχε ιδανικές συνθήκες για μετανάστευση,αλλά σε εμάς που αναγκάστηκαν να μπουν έτυχε να έχει πχ νοτιαδες κλπ;;σωστά καταλαβα..

Σίγουρα,εν ξέρουν τι θα συναντήσουν,οποτε Άρη θεωρείς ότι απο τον τόπο που αναχώρησαν είχε ιδανικές συνθήκες για μετανάστευση,αλλά σε εμάς που αναγκάστηκαν να μπουν έτυχε να έχει πχ νοτιαδες κλπ;;σωστά καταλαβα..
Ακριβώς... όπως κ στα τρυγόνια η τα ορτύκια κάτι αντίστοιχο... τα μεγαλύτερα περάσματα έχουν γίνει με πεντακάθαρο καιρό στα Βαλκάνια κ μουχλες, δυνατούς ανέμους η βροχή τοπικά στη νότια Ελλάδα παράδειγμα...

Γιωργο δεν ξερω. Σου λεω ηταν μουχλα με νοτια και ομιχλη και δεν περναγε ουτε σπινος. Πιανει ψιλοβροχο και μπαινουμε στο αμαξι και εκει που λεγαμε να φυγουμε σκανε οι πρωτες. Και να και αλλες , 2-2 , 3-3 μαζι. Ο κουμπαρος ,,οργανωτικο φρικιο, ειχε αδιαβροχο και λεει βγαινω! Σιγα μην γινουμε μουσκεμα για 3-4 τσιχλες του λεμε. Και να παει το τουφεκιδι κορδονι φιλε. Ποιος την γαμει τη βροχη μετα!!! Πεταχτηκαμε εξω και ριχναμε επι 2 ωρες! Αν θυμαμαι καλα 19 εγω , 21 ο ξαδερφος , οριο ο κουμπαρος.

Γιωργο δεν ξερω. Σου λεω ηταν μουχλα με νοτια και ομιχλη και δεν περναγε ουτε σπινος. Πιανει ψιλοβροχο και μπαινουμε στο αμαξι και εκει που λεγαμε να φυγουμε σκανε οι πρωτες. Και να και αλλες , 2-2 , 3-3 μαζι. Ο κουμπαρος ,,οργανωτικο φρικιο, ειχε αδιαβροχο και λεει βγαινω! Σιγα μην γινουμε μουσκεμα για 3-4 τσιχλες του λεμε. Και να παει το τουφεκιδι κορδονι φιλε. Ποιος την γαμει τη βροχη μετα!!! Πεταχτηκαμε εξω και ριχναμε επι 2 ωρες! Αν θυμαμαι καλα 19 εγω , 21 ο ξαδερφος , οριο ο κουμπαρος.
Εμάς για να σου δώσω να καταλάβεις μεγάλο μπασιμο κάνει όταν έχει καλοκαίρια στην υπόλοιπη Ελλάδα κι εδώ πρέπει να έχει βοριά με συννεφιά για να μπουν απ' τη θάλασσα.με νότια δε πετάει τιποτα

Εμάς για να σου δώσω να καταλάβεις μεγάλο μπασιμο κάνει όταν έχει καλοκαίρια στην υπόλοιπη Ελλάδα κι εδώ πρέπει να έχει βοριά με συννεφιά για να μπουν απ' τη θάλασσα.με νότια δε πετάει τιποτα
Λογικο, διοτι το νοτιά εσεις τον "παράγετε" διπλα απο την Αφρική....

Status
Not open for further replies.
Back