Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εμείς βασικά τα Χανιά δηλαδή ακολουθούμε διαδρόμους Ιονίου και πιο πολύ τη Κέρκυρα.οταν κάνει μπασιμο εκεί εμείς θα το δούμε μετα από κάνα 2ημερο
Κι εμείς εδώ όταν κάνει μπάσιμο Θεσσαλονίκη την επομένη ή την μεθεπόμενη πάντα βάζει πουλιά!!!

Εχω χεστει στο τουφεκιδι με νοτια , ομιχλη και στο τελος βροχη. Και το τρελο ειναι οτι αρχισαν να περνανε μολις αρχισε να βρεχει!!! Και μιλαμε για 3 οπλα στο οριο και κοντα σε αυτο. Αν θελουν να μπουν θα μπουν....
👍👍👍👍👍👌👌👌👌👌

Με τα πολλά βάρεσα 2 τσίχλες πιασμένες. Δεν πέταγε ούτε τσονι από τον βορια.
Και οι δύο αγάπες μου παρέα , ευτυχως να περνάει η ώρα.
Κένταυρος 28γρ ν8 Σπόρτινγκ ότι πρέπει...
Άλλο ένα τουφέκι άκουσα μόνο.

View attachment 80710View attachment 80709

Είναι ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ & ΑΡΙΣΤΟ BERETTA το δικαννάκι σου φιλαράκο...!!! 👌👌👌
(Κι ας γράφει απάνω του BREDA.)
(Άριστο, όπως όλα ανέκαθεν τα BERETTA...!!!)

Last edited:
Και να παει το τουφεκιδι κορδονι φιλε.

Μητσάρα, μην την αναφέρεις έτσι αποτόμως ετούτη τη λέξη: κάπως νιώθω μιαν "φούντωση", ένα "ξάναμα" βρε παιδί μου...!!! Διότι το "φαντασιώνομαι" αυτό το... "κορδόνι"... "φορεμένο" μόνον εκεί που του "αρμόζει" ιδανικά...!!! Ο νοών νοείτω... 😍🤩💋👄🫦👅

Εμείς βασικά τα Χανιά δηλαδή ακολουθούμε διαδρόμους Ιονίου και πιο πολύ τη Κέρκυρα.οταν κάνει μπασιμο εκεί εμείς θα το δούμε μετα από κάνα 2ημερο
Ετοιμαστειτε τοτε να δειτε...κατι επαιξε σημερα οχι πολλα πραγματα αλλα το γουστο εγινε...

Με τα πολλά βάρεσα 2 τσίχλες πιασμένες. Δεν πέταγε ούτε τσονι από τον βορια.
Και οι δύο αγάπες μου παρέα , ευτυχως να περνάει η ώρα.
Κένταυρος 28γρ ν8 Σπόρτινγκ ότι πρέπει...
Άλλο ένα τουφέκι άκουσα μόνο.

View attachment 80710View attachment 80709
Ομορφιά το "κόκκινο"....φτου φτου, να το χαίρεσε το πιτσιρίκη σου...

Η μετακίνηση των πουλιών είναι αναπόφευκτη...
Θέλοντας και μη θα περάσουν...
Η πρόβλεψη της καλύτερης ημέρας ήταν και εξακολουθεί να είναι, ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες, που ευτυχώς δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος να το βρει ακριβώς!
Άλλωστε αν ξέραμε πότε και πού θα γίνει το δυνατό μπάσιμο θα χάνονταν αυτομάτως και η μαγεία της προσμονής...
Λόγοι υγείας με κράτησαν μέσα όλη τη βδομάδα.... Σήμερα πήγα μια βόλτα να δω με τα μάτια μου... Ήμουν αργά στο πόστο (9:10).
Μέχρι τις 11:30 που έφυγα περνούσαν πουλιά. Λίγα μεν, αλλά περνούσαν...IMG_20231012_174253.jpg

Η μετακίνηση των πουλιών είναι αναπόφευκτη...
Θέλοντας και μη θα περάσουν...
Η πρόβλεψη της καλύτερης ημέρας ήταν και εξακολουθεί να είναι, ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες, που ευτυχώς δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος να το βρει ακριβώς!
Άλλωστε αν ξέραμε πότε και πού θα γίνει το δυνατό μπάσιμο θα χάνονταν αυτομάτως και η μαγεία της προσμονής...
Λόγοι υγείας με κράτησαν μέσα όλη τη βδομάδα.... Σήμερα πήγα μια βόλτα να δω με τα μάτια μου... Ήμουν αργά στο πόστο (9:10).
Μέχρι τις 11:30 που έφυγα περνούσαν πουλιά. Λίγα μεν, αλλά περνούσαν...View attachment 80727
Δεν πειράζει Στέφανε να πας αύριο.

Ακριβώς... όπως κ στα τρυγόνια η τα ορτύκια κάτι αντίστοιχο... τα μεγαλύτερα περάσματα έχουν γίνει με πεντακάθαρο καιρό στα Βαλκάνια κ μουχλες, δυνατούς ανέμους η βροχή τοπικά στη νότια Ελλάδα παράδειγμα...
Μπορεί να ναι έτσι,δν ξέρω αν μπορούμε κάπως να το διασταυρώσουμε αυτό,πάντως σίγουρα επιστήμονες που χρονια προσπαθουν να μελετήσουν τη γενικότερη συμπεριφορά των πτηνών,βλέπουμε ότι δν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν πολλά όσον αφορά τις μετακινήσεις τους,κ ακόμα κ σμρ παραμένουν μυστήριο...τεσπά η ουσία για εμάς τους κυνηγούς κ φυσιολάτρες θα έλεγα είναι να έχει πουλάκια κ να περάσουμε όμορφα,τώρα το πόσα θα έχει ανά περιοχή κ το πότε θα μπουν θα φανεί στο "τερέν"!!

Γιωργο δεν ξερω. Σου λεω ηταν μουχλα με νοτια και ομιχλη και δεν περναγε ουτε σπινος. Πιανει ψιλοβροχο και μπαινουμε στο αμαξι και εκει που λεγαμε να φυγουμε σκανε οι πρωτες. Και να και αλλες , 2-2 , 3-3 μαζι. Ο κουμπαρος ,,οργανωτικο φρικιο, ειχε αδιαβροχο και λεει βγαινω! Σιγα μην γινουμε μουσκεμα για 3-4 τσιχλες του λεμε. Και να παει το τουφεκιδι κορδονι φιλε. Ποιος την γαμει τη βροχη μετα!!! Πεταχτηκαμε εξω και ριχναμε επι 2 ωρες! Αν θυμαμαι καλα 19 εγω , 21 ο ξαδερφος , οριο ο κουμπαρος.
Τσιχλοπρωταθλητές! .big smile.

Ομορφιά το "κόκκινο"....φτου φτου, να το χαίρεσε το πιτσιρίκη σου...
6,5 ετών είναι η επανιελιτσα. Γρήγορη, ζωηρή και λυσσαλέα. Το πρωί 07.15 που κοίταγα για καμμια μαύρη, η Ήρα στα 80μ κλαφουνισε και κυνήγησε λαγό. Της αρέσουν τα τριχωτά είτε λαγοί είτε γάτες!

Φτου ρε γαμώτο. Πόσο στεναχωριέμαι που το Σάββατο δεν θα πετάει τίποτα και όσοι πάμε, δεν θα δούμε ούτε μία. Ούτε έντομο δεν θα πετάει. Θα είναι η χειρότερη 14η Οκτωβρίου στο κυνηγετικό ημερολόγιο, από τότε που εφηύραν το 14 και τον Οκτώβριο. Όλα τα πουλιά θα περάσουν από Ιταλία και από Τουρκία. Πολύ κρίμα. Πάνε και τα φυσίγγια. Θα σκουριάσουν από τα δακρυά μας...

Status
Not open for further replies.
Back