K
kastoras
Εννοείται! Εστιαση με τα ματιά, επωμιση, κούμπωμα, μπαμ.Αρκει στον πινακα να κουμπωσεις και να σημαδεψεις οπως κανεις και σε κινουμενο στοχο...οχι να κατσεις να σημαδεψεις με τις ωρες...παρα πολυ βασικο!
Εννοείται! Εστιαση με τα ματιά, επωμιση, κούμπωμα, μπαμ.Αρκει στον πινακα να κουμπωσεις και να σημαδεψεις οπως κανεις και σε κινουμενο στοχο...οχι να κατσεις να σημαδεψεις με τις ωρες...παρα πολυ βασικο!
Αριστος!Εννοείται! Εστιαση με τα ματιά, επωμιση, κούμπωμα, μπαμ.
καλα το πας.. θέλει δοκιμές και χρόνο .. τον χρονο το έχεις ποια με το όπλο σου .. προσωπικά πιστεύω θα σε βολέψει αυτη η αλλαγή αλλα οι δοκιμές θα δείξουν ..Εβγαλα την μία φλάτζα και μείωθηκε η απόσταση απο τα τέσσερα δάχτυλα στα τρία. Οταν επωμίζω και κουμπώνω καλά η σκοπευτική εικόνα μου φαίνεται κομπλέ και δείχνει εκει που είναι το βλέμμα μου. Μόλις ανοίξει το κυνηγι θα δοκιμάσω και σε πίνακα για να δω αν είμαι σωστός. Πολύ καλύτερα απο πρίν πάντως.
Ηλια,ξεσφιξε το κοντακι και τοποθετησε στην πανω μερια της ενωσης κοντακιου,βασης ενα κομματακι απο το πλαστικο του καλυκα.Σφιξτο και κοψε προσεκτικα οτι περισσευει απο το πλαστικο.Αν εισαι πολυ δοκιμασε κατι αλλο οπως λωριδα αλουμινιου απο κουτακι αναψυκτικου.Εχω ενα μικρο προβλημα με το κοντακι τησ 302 μου ψηλοντουφεκαι οχι πολυ ελαχηστα εβαλα μια ροδελα στο πανο μεροσ του πελματοσ και διορθωθεικε πολυ τι αλλοι παραμβαση μπορο να κανο μονοσ να ερθω στο 50/50.για οπλουργο η καινουργιο κοντακι ουτε λογοσ οτι μπορο θα το κανο μονοσ
Αντε,να μαζευτουμε να δουμε σε ποσους συμβαινει!Έχεις δίκιο, αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν. Αν δεις τις τουφεκιές τις καραμπίνας μου στον πίνακα, μπορεί και να πεις ότι χαμηλοντουφεκάει σε κάποιες περιπτώσεις 55-45 αλλά το αποτέλεσμα στο κυνήγι δείχνει άλλα ...
Συμφωνω σε οτι λες! Η εικονα που εχω οσον αφορα το ΥΨΟΣ ειναι ιδια με την εικονα:Τελειταια μερα σημερα,πριν επιστρεψω στη χ@βουζα και λογω μη κυνηγετικου ενδιαφεροντος,αραξα πινοντας καφε και διαβαζοντας παλιοτερα θεματα του forum.Χαζευοντας την ενοτητα απο την αρχη της και διαβαζοντας γυρω στις 30 σελιδες,ειδα ενα προβλημα κοινο σε πολλα παιδια(και δικο μου):
Τη διαφορα του αποτελεσματος της τουφεκιας απο το σκοπευτηριο η στοχο σε σχεση με το κυνηγι και το θηραμα.
Εχω διαπιστωσει οτι υπαρχει!
Ειναι διαφορετικο το δισκακι απο το πουλι.Μιλαω για το μεσο σκοπευτη-κυνηγο.Αυτον που δεν εχει στανταρει πληρως το "κουμπωμα"στο κοντακι.Στο κυνηγι υπαρχει το αγχος για την αποκτηση του θηραματος.Θα βγουμε τις περισσοτερες φορες πανω απο το χτενι η θα ακουμπησουμε χαλαροτερα σ'αυτο,θελοντας να δουμε το αποτελεσμα."Το πηραμε"?
Αυτο σημαινει πανω κι αριστερα για τους δεξιοεπωμιζοντες και δεξια και πανω για τους αριστεροεπωμιζοντες.
Νομιζω πως μονο ο Γιωργος(altair) εγραψε το αντιθετο.Πως μπαινει πιο σφιχτα.
Εμενα μου συμβαινει το πρωτο.
Υστερα απο προτροπη εμπειροτατου συναδελφου,με μεγαλη τρελα στα φερμαριστα πουλια,δοκιμασα τη συμβουλη του.Το συν.Πιο χαμηλο το χτενι και κατα τι περισσοτερο cust of.Aυτο σε σχεση με το τι εβλεπα σε μια ηρεμη επωμιση στο σπιτι.Χαλαρα και ξεκουραστα.
Μου αιτιολογησε την αποψη του φερνοντας σαν επιχειρημα αυτο που ειπα,συν τη σωματικη καταπονιση μετα απο καποιες ωρες περπατηματος.Ακριβως το ιδιο μου ειπε,καποια χρονια αργοτερα,οπλουργος που ειχε το servise της baikal.
Με βαση αυτη την πρακτικη,απ'οτι μου ειπε,κατασκευαζαν οι Ρωσσοι τα κοντακια τους με μεγαλες κλισεις.
Παιδια ,δουλευει!
Το δοκιμασα και ειδα αποτελεσματα!
Ειχα και πριν επιτυχιες,μετα ομως αυτες αυξηθηκαν και ημουν εμφανεστατα περισσοτερες φορες κεντρο!
Τωρα κανονιζω να ειμαι φλατ στη ριγα και η μπιλια κατα τι δεξιοτερα.Δεξιοεπωμιζων γαρ.
Αφηνω τα "κανονικα"μου μετρα σε οπλα που προοριζω για καρτεροντουφεκα,που περιμενω αραχτος εισερχομενα πουλια επι το πλειστον.Με μεγαλη επιτυχια στις ρουαγιαλ βολες.
Πιστευω πως ολα παιζουν το ρολο τους.Ολες οι παραμετροι.Σε ιδανικες συνθηκες,προφανως,θα μας βολευε αυτο που πιστευαμε και ειχαμε δει,στο δισκακι η στο χαρτι,πως μας ταιριαζει.
Δεν το συζηταω πως στην επωμιση,πρεπει να γινονται ολα ΣΤΑΘΕΡΑ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ κατω απο ολες τις συνθηκες!
Προσωπικη εμπειρια καταθετω....
Και εγω πάντοτε καρτέρι είμαι στον λαγό.Σε σταματημένο- καθιστό λαγό δεν έριξα ποτέ. Δεν έτυχε. Οι βολές ήταν διάφορες,Απομακρυνόμενες λοξά, εισερχόμενες,τραβερσάτες. Υπήρξαν στιγμές που έριξα και σε κλεμένους πολύ κοντά και με έντονο ξάφιασμα. Εκεί τί να πούμε για κούμπωμα και τεχνικές. Επωμίζεις και ρίχνεις.Και όμως τα ποσοστά επιτυχίας έιναι τρομακτικά μεγάλα. Δεν ξερω πως να το ερμηνευσω. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση πως είναι τύχη,απο τη στιγμή που γίνεται επαναλλαμβανόμενα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ισως με βολεύουν τέτοιου είδους βολές.Δεν ξερω πως κυνηγας το λαγο.
Εγω τον εμαθα απο παιδι με μεγαλη διωξη και στο γυρισμα.Εκει 8 στις 10 βολες ηταν σε στασιμο στοχο.Κοντακια αλλου γι'αλλου σφιχτο...κλεισιμο στο ματι κλπ.
Σημασια δινοταν μονο στα σκυλια και στο ντρεσαρισμα τους!
Οποιος τολμουσε να πει κατι για κοντακια,αντιμετωπιζοταν σαν ....τον τρελο του χωριου!!!
Δεν το λεω για να απαξιωσω τις επιτυχιες σου!Σε καμια περιπτωση!