Άρβυλα ( Αγορά )

Τα μονα παπουτσια που πηρα σε μικροτερο νουμερο απ αυτο που φοράω ηταν τα Αcu Zenith. Οταν τα πτωτοδοκιμασα φορεσα το 46 που ειναι το νουμερο μου και ειδα οτι κατι δεν ....
Τοτε μου ειπε ο πωλητης οτι σ αυτο θελω ενα μικροτερο και όντως Το 45 ηταν λες και ηταν φτιαγμενο για το ποδι μου.
Ολα ειναι λιγο σχετικά με τα νούμερα.
Να πω εδώ ότι έχω τραβήξει μεγάλο μανίκι με τα παπούτσια της adidas Εχω αγορασε 46 , 46 και2/3 ,έχω φορέσει και 47 . Οσο για τα Νικρ ; 47 και 1/3.
Τι στο διάολο κάνουν δεν μπορώ να καταλάβω.
Σε όλες τις μάρκες το ίδιο συμβαίνει, ειδικά με την adidas το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Ίσως επηρεάζεται από το σχέδιο και την γραμμή! Adidas δεν θα φορέσουν οι έχοντες έστω και υποψία πλατυποδίας!.

Solognac,decathlon έχει άποψη κάνεις?
View attachment 75320
Solognac ότι έχω πάρει εγγύηση ... παπούτσια όμως δεν έχω πάρει.
Από τις άλλες τις μ@λακίες με την πολυουρεθανική κόλλα στις σόλες πολύ καλύτερα θα είναι.
τώρα για αδιαβροχοποιηση δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος.
Ευαισθητούλη μου εσύ 🤣

Παναγιώτη είναι κορυφαία όλα τα προϊόντα της Saphir. Εγώ το χρησιμοποιώ αυτό σε άρβυλα χωρίς μεμβράνη, όπως κάποια παλιά Meindl. Oι μεγάλοι κατασκευαστές άρβυλων με μεμβράνη Goretex ή παρόμοια, αποτρέπουν όμως από την χρήση τέτοιων υλικών με λίπος, γιατί ναι μεν μαλακώνει και αδιαβροχοποιεί, χάνει όμως το δέρμα τη διαπνοή γιατί σφραγίζει τους πόρους.
Η σωστή προτεινόμενη συντήρηση περιλαμβάνει μετά από σχολαστικό καθαρισμό και αργό στέγνωμα στη σκιά (ακόμα καλύτερα όχι 100% για να είναι ανοιχτοί οι πόροι) τη χρήση γαλακτώματος για τροφή του δέρματος και αδιαβροχοποίηση με σπρέϋ, πχ της Saphir και της Tarrago είναι μια χαρά.
Τό λάδι Neatsfoot, που ανέφερε ο Γιάννης πιό πάνω (από τα πόδια βοοειδών), κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι κυρίως για λεία δέρματα

Last edited:
Παναγιώτη είναι κορυφαία όλα τα προϊόντα της Saphir. Εγώ το χρησιμοποιώ αυτό σε άρβυλα χωρίς μεμβράνη, όπως κάποια παλιά Meindl. Oι μεγάλοι κατασκευαστές άρβυλων με μεμβράνη Goretex ή παρόμοια, αποτρέπουν όμως από την χρήση τέτοιων υλικών με λίπος, γιατί ναι μεν μαλακώνει και αδιαβροχοποιεί, χάνει όμως το δέρμα τη διαπνοή γιατί σφραγίζει τους πόρους.
Η σωστή προτεινόμενη συντήρηση περιλαμβάνει μετά από σχολαστικό καθαρισμό και αργό στέγνωμα στη σκιά (ακόμα καλύτερα όχι 100% για να είναι ανοιχτοί οι πόροι) τη χρήση γαλακτώματος για τροφή του δέρματος και αδιαβροχοποίηση με σπρέϋ, της Saphir και της Tarrago είναι μια χαρά.
Τό λάδι Neatsfoot, που ανέφερε ο Γιάννης πιό πάνω (από τα πόδια βοοειδών), κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι κυρίως για λεία δέρματα
Ακριβώς έτσι.
NeatsFoot Oil για δερμάτινες φυσιγγιοθήκες, τσάντες, ζώνες κλπ
Λίπος ζώων για δερμάτινα άρβυλα.
Ειδικά σπρέι για σύγχρονα άρβυλα με μεμβράνες.

Αλλά, μετά από κάποια χρόνια που η μεμβράνη έχει λήξει και δε δουλεύει, αν το αρβυλάκι είναι δερμάτινο βάζω κανονικότατα λίπος ζώων σα να μην υπήρχε η μεμβράνη.

Η σωστή προτεινόμενη συντήρηση περιλαμβάνει μετά από σχολαστικό καθαρισμό και αργό στέγνωμα στη σκιά (ακόμα καλύτερα όχι 100% για να είναι ανοιχτοί οι πόροι) τη χρήση γαλακτώματος για τροφή του δέρματος και αδιαβροχοποίηση με σπρέϋ, πχ της Saphir και της Tarrago είναι μια χαρά.
Προτιμώ να ιδρωσει λίγο το πόδι σε μια μεγάλη πορεία παρά να περάσει υγρασία από τα βρεγμένα χόρτα η κάποιο ρηχό νερολακο, χιόνι . Πάντα μπότες με περιφερειακή κάλυψη και γκέτες .

Εγώ πλέον στα δερμάτινα άρβυλα βάζω μίγματα που φτιάχνω εγώ αναλόγως με το τί θέλω να κάνω. Τίποτα δεν αδιαβροχοποιεί περισσότερο από το κερί. Για αυτό φτιάχνω μίγματα που έχουν λίπος ζώου και κερί λιωμένα και αναμεμιγμένα σε διάφορες αναλογίες. Συνήθως 5/6 λίπος + 1/6 κερί μέλισσας. Το απλώνω σε καθαρό και στεγνό δέρμα, το τρίβω με το χέρι και μετά με σεσουάρ το κάνω να λιώσει και να απορροφηθεί από το δέρμα. Μετά με πετσέτα σκουπίζω το παραπανίσιο.

Μεταξύ σε aku conero nbk και zenith σε ποιο θα πηγαίνατε?Δεν πάω σε κατσαβραχα κτλ.Νορμαλ χρηση
Έχοντας φορέσει ήδη δύο ζευγάρια zenith και άλλα δύο ο συγκυνηγος μου και άλλα δύο ο κουμπάρος θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το zenith..... δεν έχω φορέσει το conero .....αν μπορείς να τα βρεις και να τα δοκιμάσεις και τα δύο ίσως να δεις κάτι περισσότερο..... αυτό είναι το πρώτο μου ζευγάρι μετά από 4 σεζόν κυρίως σε μπεκάτσα.....σε ότι τερέν μπορεί να κυνηγηθεί..... πουρνάρια, βράχια,γαυρα,μεσεδες και μία ανάβαση στον Όλυμπο.....IMG_20210209_133647.jpg

Έχοντας φορέσει ήδη δύο ζευγάρια zenith και άλλα δύο ο συγκυνηγος μου και άλλα δύο ο κουμπάρος θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το zenith..... δεν έχω φορέσει το conero .....αν μπορείς να τα βρεις και να τα δοκιμάσεις και τα δύο ίσως να δεις κάτι περισσότερο..... αυτό είναι το πρώτο μου ζευγάρι μετά από 4 σεζόν κυρίως σε μπεκάτσα.....σε ότι τερέν μπορεί να κυνηγηθεί..... πουρνάρια, βράχια,γαυρα,μεσεδες και μία ανάβαση στον Όλυμπο.....View attachment 75753
Με έπεισε η φωτό!Ευχαριστώ πολυ

Εχει κανεις αποψη γι'αυτα τα μποτακια?
https://www.kalkantzakos.com/Product/7632/188-perk-gtx,-arvula-zamberlan
Καλησπέρα, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το γνωρίζω αλλά έχοντας αγοράσει πέρυσι τέτοια εποχή το 960 guide gtx της ίδιας εταιρείας έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Πολύ ποιοτική κατασκευή, τέλειο κράτημα στο βουνό και εξαιρετικά άνετο. Για εμένα σίγουρα μία απο τις ποιο αξιόπιστες εταιρείες. Το μόνο αρνητικό τους η σχετικά υψηλή τιμή τους.

Καλησπέρα, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το γνωρίζω αλλά έχοντας αγοράσει πέρυσι τέτοια εποχή το 960 guide gtx της ίδιας εταιρείας έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Πολύ ποιοτική κατασκευή, τέλειο κράτημα στο βουνό και εξαιρετικά άνετο. Για εμένα σίγουρα μία απο τις ποιο αξιόπιστες εταιρείες. Το μόνο αρνητικό τους η σχετικά υψηλή τιμή τους.
Ευχαριστω! Το ειδα το μποτακι που ανεφερες....φαινεται αριστο!

Back