Καλά τι σε έπιασε νυχτιάτικαΜαλώνεις;
Να φέρω γάντια
Καλά τι σε έπιασε νυχτιάτικαΜαλώνεις;
Κινούμε πάντα στο κόσμο του ζητούμενου όχι του δεδομένου επομένως ας κρατήσουν τα βραβεία αυτοί με τα δεδομένα γιατί δεδομένο δεν υπάρχει τίποτε για μένα (φλου όλα φίλε είναι φλου).Πες το στην Apex που τα χρησιμοποιεί να σου δώσουν βραβείο για την ανακάλυψη
Η έλλειψη δεδομένων οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και χρόνου.Κινούμε πάντα στο κόσμο του ζητούμενου όχι του δεδομένου επομένως ας κρατήσουν τα βραβεία αυτοί με τα δεδομένα γιατί δεδομένο δεν υπάρχει τίποτε για μένα (φλου όλα φίλε είναι φλου).
Είναι γιατί θέλει λιγότερη προσκόπευση , όπως είπε ο Γιάννης , και είσαι πιο κέντρο με το ν8. Με το ν9 τα επαιρνές με τα περιφερειακά πολλές φορές. Εγώ πάντα 9/32 /3* , αλλά με πολύ καλά φυσίγγια . Αν το φυσίγγι είναι της σειράς , πάρε ν8 καλύτεραΓιάννη πέρα από τη ταχύτητα και τη προσκόπευση εγώ είδα μεγάλη διαφορά στη καταβολή του θηράματος
Αυτό ισχύει και για τους εικοσάρηδες;View attachment 62257
Στις τσίχλες που είναι μικρό θήραμα χρειαζόμαστε πολλά σκάγια και μεγάλες συγκεντρώσεις για να καλύψουμε τα κενά.
Τα ψιλά σκάγια δεν βγάζουν τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις όσο τα χοντρά.
Αν πετάει γρήγορα, ένα 5% της συγκέντρωσης πάει περίπατο (εξαφανίζεται).
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις απαιτούν σκοπευτική δεινότητα, πράγμα που δεν έχουν οι περισσότεροι.
Αυτοί ανοίγουν τσοκ γνωρίζοντας ότι μερικές φορές θα κλαμπανάνε μακρυά και κοντά.
Ο πολύ καλός σκοπευτής με σφιχτές κατανομές θα κλαμπανάει πολύ λιγότερο.
Με μια συγκέντρωση στα 36,5m πχ 50% με #9 ο καλός σκοπευτής θα βαράει το 50% και ο κακός το 30% των τσιχλών που θα τουφεκίσουν όταν διαλέγουν τις τουφεκιές και δεν τους πιάνει πάρκινσον στον δεξί δείκτη.
Άρα το 1/4 εξηγείται μια χαρά ...
Διαγράμματα κύριοι.
Δεν έχει να κάνει με το διαμέτρημα άρα ισχύει.Αυτό ισχύει και για τους εικοσάρηδες;
Εκπληκτικό σάιτ για θέματα self defence.Δείτε εδώ #4 buckshot, #1 buckshot, 00 buckshot.
Όσο μικραίνει το μέγεθος της μπίλιας η διαφορά διάτρησης μεταξύ σφαιρικών και μη σφαιρικών βλημάτων μεγαλώνει ραγδαία !!!
Είναι λογικό ... φανταστείτε τι συμβαίνει στα #10.
https://brassfetcher.com/Shotguns/Maximum Effective Range/Buckshot.html
Δεν υπάρχουν μαγικές κάνες ... μόνο σωστά μελετημένα και ισορροπημένα φυσίγγια με σωστά υλικά.
View attachment 62270
Τέτοια,τέτοια!Δείτε εδώ #4 buckshot, #1 buckshot, 00 buckshot.
Όσο μικραίνει το μέγεθος της μπίλιας η διαφορά διάτρησης μεταξύ σφαιρικών και μη σφαιρικών βλημάτων μεγαλώνει ραγδαία !!!
Δεν υπάρχουν μαγικές κάνες ... μόνο σωστά μελετημένα και ισορροπημένα φυσίγγια με σωστά υλικά.
View attachment 62270
Έχει και καρακαξες εγώ εμα τις βρω δε τφεκω τσίχλαΌσοι δεν κάνουν περπατητο θα έχουν φυσίγγια και για του χρόνου Έτσι όπως πάνε τα πράγματα.
Αν δεν μπορεί κάποιος να τα διαβάσει ... ναι μοιάζουν λίγο.Τέτοια,τέτοια!
Χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Μπορώ ρε συ!Αν δεν μπορεί κάποιος να τα διαβάσει ... ναι μοιάζουν λίγο.
Αυτές έχουν φάει τόσο τουφεκιδη φέτος λες και βλέπεις φάσσες!Έχει και καρακαξες εγώ εμα τις βρω δε τφεκω τσίχλα
Ασχετο. Που πιστευεις οτι οφειλεται η μεγαλη "κατανομη" διατρησης στα χοντρα;Δείτε εδώ #4 buckshot, #1 buckshot, 00 buckshot.
View attachment 62270
το εχω δει και στην πραξη , τα 27βολα rem exxpres, μερικες φορες εχουν μεγαλυτερη διατρηση απο 9βολα, αλλων εταιριωνΑσχετο. Που πιστευεις οτι οφειλεται η μεγαλη "κατανομη" διατρησης στα χοντρα;
Γιατι #4 σφ , απο 8-12, ενω 00buck σφ. απο 8,5- 19 ;;;
Σέ τρώει η πλάτη σήμερα;Μαλώνεις;
Κάθε μέραΣέ τρώει η πλάτη σήμερα;
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ρωτάς, αυτό που εγώ συμπεραίνω από το διάγραμμα είναι ότι όσο μικρότερο το σφαιριδιο (σκαγι ή δραμι) ,τόσο πιο πολύ το επηρεάζει αρνητικά ή παραμόρφωση, δηλαδή ένα χοντρό δραμι αν παραμορφωθει χάνει λίγο σε διάτρηση σε σύγκριση με ένα που παρέμεινε σφαιρικό, ενώ ένα ψιλό σκαγι αν παραμορφωθει χάνει πολύ σε διάτρηση σε σύγκριση με ένα ίδιο σε μέγεθος σφαιρικό. Και μάλιστα αυτό που δεν μας δείχνει το διάγραμμα αλλά μας βοηθάει να καταλάβουμε είναι πως το παραμορφωμενο σκαγι θα χάσει και σε ταχύτητα, οπότε ακόμη πολύ μικρότερη διάτρηση.Ασχετο. Που πιστευεις οτι οφειλεται η μεγαλη "κατανομη" διατρησης στα χοντρα;
Γιατι #4 σφ , απο 8-12, ενω 00buck σφ. απο 8,5- 19 ;;;