Breda Team

Ή breda δεν έκλεισε ποτέ παραμένει εμπορικη μετά το κλείσιμο της κρατικής βιομηχανίας όπλων και μετάλλων της Ιταλίας
Όταν ή βιομηχανία έκλεισε καταστράφηκαν βάσει πρωτοκόλλου( όπως θα λέγαμε κι εδώ) όλα τα μηχανήματα μαζί και αυτό που έφτιαχνε τις κάννες
Ή breda λοιπόν υπάρχει και νομίζω εξαγοράστηκε ίσως μερος της από την marocchi και φτιάχνει όπλα φασον τώρα πια

Last edited:
Ή breda δεν έκλεισε ποτέ παραμένει εμπορικη μετά το κλείσιμο της κρατικής βιομηχανίας όπλων και μετάλλων της Ιταλίας
Όταν ή βιομηχανία έκλεισε καταστράφηκαν βάσει πρωτοκόλλου( όπως θα λέγαμε κι εδώ) όλα τα μηχανήματα μαζί και αυτό που έφτιαχνε τις κάννες
Ή breda λοιπόν υπάρχει και νομίζω εξαγοράστηκε ίσως μερος της από την marocchi και φτιάχνει όπλα φασον τώρα πια
Όπως έγραψα και παραπάνω ότι ξεχωριζε από τα οπλα breda ήταν οι κάννες τους, το υπόλοιπο όπλο ήταν Beretta.
Αυτό λέει και εδω :
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kannes-breda-kai-acciaio-breda-482.php
Άρα μην παραμυθιαζεστε, τα καινούργια breda δεν έχουν καμμια σχέση με τα παλιά.

δεν παραμυθιαζόμαστε Γιάννη ασχέτως αν έχουμε εμπάθεια με την Breda

γιατί να μην έχουν γίνει καλύτερες οι κάννες από τις παλιές ; ο κυπρίδημος είχε γράψει πώς οι μεθόδοι κατασκεύης crio / τρυπανισμός / θερμή σφυρηλάτιση δεν έχουν καμία διαφορά βλητικά αλλά την διαφορά την κάνουν οι εσωτερικές διαστάσεις της κάννης αυλός / κώνος /τσοκ

με βρίσκει σύμφωνω και προσθέτω και η λείανση όλων των παραπάνω

το καλό ατσάλι είναι αυτό που θα αντέξει στο χρόνο χωρίς να φθαρεί - τώρα αν το astrolux που έχει φάει σκίσιμο εδώ και 20 χρόνια μου κρατήσει άλλα τόσα και το νέο που είναι να πάρω βγάλει μόνο 20 δεν θα πεθάνω κιόλας

Last edited:
την διαφορά την κάνουν οι εσωτερικές διαστάσεις της κάννης αυλός / κώνος /τσοκ με βρίσκει σύμφωνω και προσθέτω και η λείανση όλων των παραπάνω
Συμφωνώ στα παραπάνω και θα προσθέσω την όμοιομορφη διατομή της καννης, καθώς και το πάχος της.
Είναι κρίμα που ελάχιστες φορές οι εταιρείες μας δίνουν τέτοια στοιχεία για να κρίνουμε.

Για εμένα αυτά τα περί acciaio Breda και φοβερά και τρομερά ατσάλια είναι λίγο υπερβολικά και έχουν να κάνουν με φήμες μιας άλλης εποχής :). Μου θυμίζουν λίγο τις ιστορίες των παππούδων για σκάγια που καίνε και που σκοτώνουν και για κρύα σκάγια που δεν σκοτώνουν. Ανακυκλώσιμα ατσάλια πολεμικών όπλων ήταν που προορίζονταν σε κυνηγητικά όπλα μαζικής παραγωγής. Αν οι κάννες με την ένδειξη acciaio breda ήταν κάτι τόσο τρομερό και φοβερό, οι κάννες με ένδειξη BÖHLER ή KRUP, τι θα έπρεπε να ήταν; :)

Προσεχως breda sporting με 18,7 αυλο και μακριο κονο προσ.Το ειδα στα κυν. νεα..congrats.
Λογικα στην 930 αναφερεσαι... Πολυ το γουσταρω αυτο το οπλο, εργονομια κ αξιοπιστο συστημα και καλη καννη... Ειναι η πρωτη φορα που μπαινω σε πειρασμο να αλλαξω οπλο...

Πλέον οι περισσότερες Ιταλικές, τουλάχιστον, εταιρίες ακολουθούν στις κάννες τους την φιλοσοφία των μακριών κώνων και των διευρυμένων αυλών, που πρώτη η Browning καθιέρωσε την προηγούμενη δεκαετία (τους μακριούς κώνους στα τελευταία μοντέλα της Β725, Maxus και Α5) και που οι Ιταλικές εταιρίες σνόμπαραν μέχρι τελευταία...
Εκτός από την Fabarm και την Beretta, είδα και το super poze της Benelli με μακριούς κώνους, τις καινούργιες κάννες της Bettinsoli, με 18,7 αυλό και με μακριούς κώνους και νομίζω και η Perazzi το τελευταίο μοντέλο το βγάζει με 18,7 αυλό.

18,6 βγάζει η Perazzi, 18,4 & 18,7 έβγαζε και παλιά. Το 18,6 έχει κάτι μαγικό :)
Ο κλασσικός αυλός (18,55 για την ακρίβεια) των Αγγλικών και των Ισπανικών (ως πιστών αντιγράφων των αγγλικών) οπλών εδώ και ένα αιώνα.
Ρε, λες να κάναμε κύκλο και να γυρίσαμε στην αρχή...

Έχει δει κανείς την καινούργια astro; Γιατί πήγα σήμερα φουριοζος για τιμή αλλά μου κοψανε τα φτερά σε οτι αφορά την ποιότητα της..xm.

οτι απο ξύλα έχει χειρότερη ποιότητα από την belmonte και οτι δεν είναι οπως φαίνεται και μου είπε να την δω οπωσδήποτε πρην την παραγγειλω

Back