Browning Team

Σχετικά με τις τιμές.
Στην Ελλάδα δυστυχώς παίζουν εξωφρενικές τιμές για ένα όπλο που κυκλοφόρησε κατά πολλές χιλιάδες στην χώρα μας. Όλοι με ευκολία αναγράφουν στις αγγελίες τους την λέξη "συλλεκτικό" χωρίς να μιλάμε για ένα όπλο πχ από την πρώτη σειρά παραγωγής. Για όπλο κούτα τα 1500 ευρώ είναι εύκολα.
Στην Αμερική από όπου θα παραλλάβεις εσύ, έχουν πιο γήινες τιμές.
Το γεγονός ότι είναι made in japan (και είναι η light έκδοση και όχι η magnum που νομίζω κατασκευάζονταν αποκλειστικά στην Ιαπωνία) ρίχνει λίγο την τιμή της.
Πιστεύω ότι πρέπει να δώσεις εκεί γύρω στα 1000 για να θεωρείται καλή αγορά.
Είναι ένα σχεδόν ΤΕΛΕΙΟ όπλο αλλά μιλάμε για κατασκευή και σχεδιασμό 100 ετών, ανταλλακτικά υπάρχουν ακόμα πολλά αλλά στα μείον του είναι ο γενικά πολύπλοκος μηχανισμός σκανδάλης-κλείστρου (ο μύθος λέει ότι ο john προτιμούσε να βάζει δύο βίδες όπου μπορούσε να βάλει μία) και ότι οι μάστορες που βάζουν χέρι σε αυτές θα λιγοστεύουν συνέχεια.
Αυτό το χωρίς χαρτιά από Αμερική με μπέρδεψε λίγο....xm..xm.
Εμένα είναι Light twelve made in Belgium .buy.

Σας χαιρετώ όλους και ευχαριστώ για την αποδοχή. Πρόκειται να γίνω κάτοχος μίας browning A5 light twelve made in Japan ή οποία έχει έρθει από Αμερική. Πως μπορώ να μάθω την αξία της.το όπλο είναι ατουφεκιστο!
Δεν διαβασα καμια απαντηση για να μην επηρεαστω θετικα η αρνητικα..
Για τζαπαν αν δωσεις πανω απο 500 θα κανεις βλακεια..Αυτην την στιγμη πωλειται γιαπωνεζικη σε αριστη κατασταση,με 2 κανες 600ε .Η διαφορα απο αυτες που ηταν για την αμερικανικη αγορα ειναι το δαχτιλιδη της κανης .Στις αμερικανικες ειναι μονομπλοκ, ενω στις τζαπαν η στις βελγικες acier spesial ειναι κολημενο. {εχει τυχει να ξεκολησει}Αχρωμιωτες ειναι μονο οι αμερικανικες{browning arms company morgan utah made in belgium}
Ανταλακτικα δεν εχει ουτε βιδα..
Σπαει για πλακα παπια αν χαλαρωσουν τα φρενα..
Σπαει κλειστρο {οταν χαλαρωσουν τα φρενα και πεσουν τα ελατηρια},βελονες και ελατηριο σκανδαλης .
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση συλεκτικο.Συλεκτικες ηταν μονο οι
BROWNING AUTO-5 TWO MILLIONTH COMMEMORATIVE
Ειναι πολυ καλο οπλο μονο αν συντηρηθει σωστα..
Ειναι το ποιο γρηγορο σε ταχυβολια
Δεν κλωτσαει,ειναι πανεμορφο,εχει φοβερη τουφεκια
Θελει αρκετη φροντιδα.

Ναι το πήρα. Πρέπει να το δηλώσω τώρα
Λοιπόν
Επειδή εχω ακριβώς την ίδια (έτος κατασκευής 1977) και με παρόμοιο τροπο αν θες βοήθεια στειλε μου μήνυμα.
Για την κάνη και ιδιαίτερα την σύσφιξη της δηλαδή το σταθερό της τσοκαρισμά, πάνω στην κάνη, απο την δεξιά μεριά η δίκη μου έχει δυο αστέρια (**).
Μη σε ξεγελάνε πως το Τσοκάρισμα ειναι 3/4 ή light full.
Το σωστό ειναι 1/2 ή Μισό ή Modified.
Γιατί τότε η σήμανση ήταν :
* = Full
** = Modified
*** = Cylinder
Δεν έβγαζαν αυτά τα όπλα σε περισσότερες εκδόσεις
Δεν εχω πρόχειρο το link.
Αυτό γιατί ....αλλα τα κυνήγια με full και ...Ολα τα κυνήγια με Μισό (ακόμη και για κοντινές βολές εύκολα με διασποράς)

Βασίλη.
Τι εννοείς όταν αναφέρεσαι στα φρένα;
Την "βίδα" που ασφαλίσεις την πάπια;
ΜΠΟΡΕΙΣ σε παρακαλώ να μου στείλεις σε μήνυμα τα στοιχεία αυτού που πουλάει το όπλο με τις 2 κάννες;
Τελος, ειναι τόσο εύκολο να σπάνε μέρη απο όπλο που κατασκευάστηκε για 30-40 χρόνια και για την δύσκολη αγορά της Αμερικής;
Έχεις κάποιο σχετικό Λίνκ ή βιβλίο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις ;

Λοιπόν
Επειδή εχω ακριβώς την ίδια (έτος κατασκευής 1977) και με παρόμοιο τροπο αν θες βοήθεια στειλε μου μήνυμα.
Για την κάνη και ιδιαίτερα την σύσφιξη της δηλαδή το σταθερό της τσοκαρισμά, πάνω στην κάνη, απο την δεξιά μεριά η δίκη μου έχει δυο αστέρια (**).
* = Full
** = Modified
*** = Cylinder
Αυτό γιατί ....αλλα τα κυνήγια με full και ...Ολα τα κυνήγια με Μισό (ακόμη και για κοντινές βολές εύκολα με διασποράς)
Δεν το ήξερα αυτό ! αν και μου φαίνεται πολύ στενό το άνοιγμα για 1/2 με το μάτι .

Λοιπόν
* = Full
** = Modified
*** = Cylinder
Ευχαριστώ. Εμένα είναι κατασκευής 1976.

Βασίλη.
Τι εννοείς όταν αναφέρεσαι στα φρένα;
Την "βίδα" που ασφαλίσεις την πάπια;
ΜΠΟΡΕΙΣ σε παρακαλώ να μου στείλεις σε μήνυμα τα στοιχεία αυτού που πουλάει το όπλο με τις 2 κάννες;
Τελος, ειναι τόσο εύκολο να σπάνε μέρη απο όπλο που κατασκευάστηκε για 30-40 χρόνια και για την δύσκολη αγορά της Αμερικής;
Έχεις κάποιο σχετικό Λίνκ ή βιβλίο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις ;
Φρενα ειναι τα μεταλικα κι τα μπρουτζινα πανω στην αποθηκη ..Πρεπει να ειναι σφιχτα,αλιως η κανη κοπανα με δυναμη στην παπια και την χωριζει στα δυο..Αυτη την στιγμη εχω 2 απο 3ιντση και μια απο 2/3.4 για επισκευη ..Στειλεμου 4 κιλα ασετον και την παπια να την ενισχυσω..Δεν μπορω να βαλω φωτο να δεις πως τις φτιαχνω..
Την γιαπωνεζα θα την πηρει φιλος μου στα 500ε..Αν θες θα βρουμε αλη αλα οχι τζαπαν..
Για να μην σου σπασει,να εχεις σφιχτα φρενα και καινουργια ελατηρια..
Να μην λαδωνεις ποτε το σημειο που δουλευουν τα φρενα,παρα μονο να βαζεις λιγο 30αρι λαδι στην αποθηκη απο την μεση και κατω.
Να βαζεις μια σταγονα λαδι στους εξωλκεις και ελαχιστο λαδι στον οδηγο του κλειστρου..
Οταν την αποθηκευεις να βγαζεις παντα την παπια για να μην πιεζει το ελατηριο.
Να εχεις τα φρενα μονιμα στις βαργιες γομωσεις στην light 12 .Δηλ μεταλικο και μπρουτζινο μπροστα απο το ελατηριο,με την ισια πλευρα του μεταλικου να πατα στο ελατηριο και την κω νικη μερια του μπρουτζινου προς την κανη..
Δεν στα λεω τυχαια αυτη την στιγμη εχω 3. Μια magnum και 2 απλες ..Εχω και δυο 32 ιντσων κανες..Φυσικα ολες βελγιου..Ειχα και commemorative αχχχχχχ..Τις λυνω και τις δενω για πλακα

Με δουλευαν κατι πιτσιρικαδες με κατι ωραια μπερετα μπενελι μ2 και ενας με μια sx3..
Που πας με την αντικα ρε θειο,ριχνει δευτερη η κολα στη πρωτη,απο μπροστα την γεμιζεις..
Ειχα την magnum με την 30αρα κανη 75 εκ 18.3 αυλο 17.2 τσοκ..Αφου τους εκανα να λενε που τα βαρας εκει πανω,λεω σε αυτον με την sx3 βγαλε μειωτηρα βαλε 5 και ριξε..Οταν εριξε, εριξα και γω. Οταν σταματησα με ρωτησαν,κατα ριπας ριχνει???

Σκέφτομαι να παρω ενα τσοκ carlson για την μαξουσ το εχει κανενασ να μου πει γνωμεσ κανη δουλεία και ποιο απο ολλα μαλλον θα το παρω skeet
Ηλία η μαξους έχει 18,8 ή 18,7 άυλο ;; αν έχει 18,7 το skeet θα βγει σχεδόν κύλινδρος !!
Κάπου σε αυτό το τοπικ έχω βάλει την σχετική ανάλυση για τα καρλσον και τις δυο άυλους ...
Γράφω από το τηλ τώρα και δεν το βρίσκω .

Ηλία η μαξους έχει 18,8 ή 18,7 άυλο ;; αν έχει 18,7 το skeet θα βγει σχεδόν κύλινδρος !!
Κάπου σε αυτό το τοπικ έχω βάλει την σχετική ανάλυση για τα καρλσον και τις δυο άυλους ...
Γράφω από το τηλ τώρα και δεν το βρίσκω .
18,8 το θελω για πολυ μεχρει 25 μετρα μιασ και τα καρτερια που κυνηγαω ειναι πολυ κλειστά

Back