Browning Team

Τελικά το 725 έκανε κρακ στο κοντακι στην ντουφεκια πάνω.
Το αφησε το αφησε και μια μέρα άνοιξε τελείως.
2 χρονια μετά την αγορά του, χωρίς υποψία χτυπήματος, πτώσης κτλ
Θεωρώ οτι είναι τυχαίο γεγονός, δεν εχω ακούσει το παραμικρό τόσα χρόνια.
Μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου ειμαι για αγορά δικανου και ολα κλείνουν προς το 725 γι αυτο και η αναζήτηση.

Όπως υποσχέθηκα στην ομάδα μερικές φωτογραφίες από το δίκαννο, και μερικά στοιχεία: μοντέλο B-S/S (browning sidi by side shotgun) και από όσο μπόρεσα να ψάξω μάλλον είναι το μοναδικό μοντέλο πλαγιόκαννο της εταιρείας (μπορεί να σφάλω δεν είμαι σίγουρος), χρονολογία κατασκευής 1979, αγορασμένο από Αμερική, κάννη 65εκ. με τσοκάρισμα IC δεξιά και M αριστερά, magnum, βάρος λίγο παραπάνω από την black eagle, μονοσκάνδαλο με επιλογέα κάννης, αυτόματους εξωλκείς, σκαλιστή ρήγα κατά μήκος των καννών για τη σκόπευση, αγγλικό κοντάκι και από όσο μπόρεσα να βρω το κανονικό μοντέλο έχει πιστολέ κοντάκι οπότε αυτό εδώ είναι κάποια έκδοση στυλ sporting.
Το χρησιμοποιώ κυρίως στην μπεκάτσα πλέον αλλά δίνει ρέστα και στη φάσα μέχρι τα 35-40 μέτρα, σε λαγό μέχρι πριν να γεμίσουμε γουρούνια και παπί στην βοσκή. Η βολή της δεξιάς είναι σαν να ρίχνεις με διασποράς από τα 7-25μ θερίζει και η αριστερή ιδανική για 20-40μ. Το ότι είναι magnum μου δίνει ελευθερία να χρησιμοποιώ ότι φυσίγγι εμπορίου γουστάρω με το ανάλογο κλώτσημα βέβαια αλλά από όσο θυμάμαι ελάχιστες οι φορές που με ενόχλησε. Το περίεργο με το σχεδιασμό και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το αγγλικό κοντάκι, αλλά το όπλο ερχόταν στα χέρια του πατέρα μου σωστά με ύψος 1,70, έρχεται στα δικά μου με ύψος 1,85 επίσης τέλεια και γενικά όποιος το πήρε στα χέρια του επώμησε τέλεια...
Από ότι καταλάβατε δεν έχω και πολύ όρεξη για δουλειά σήμερα στο γραφείο....sarcastic.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το όπλο παρακαλώ να μας δώσει επιπλέον πληροφορίες ;)
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Eχω το ιδιο, σε δισκανδαλο:) το δικο μου ειναι με 71 εκ καννες, και βαρος (με 40 εκ κοντακι ) 3280γρ. νομιζω, καποια μοντελα BSS ειναι ποιο βαρια...
Η browning (νομιζω) δεν εβγαλε ποτε η ιδια πλαγιακαννα...ακομα και καποια sidelock μοντελα τα εβγαζαν αλλες εταιριες, π.χ lebau courally...
http://www.gunsinternational.com/gu...lc2-lebeau-courally-12ga.cfm?gun_id=100801319

Eχω το ιδιο, σε δισκανδαλο:) το δικο μου ειναι με 71 εκ καννες, και βαρος (με 40 εκ κοντακι ) 3280γρ. νομιζω, καποια μοντελα BSS ειναι ποιο βαρια...
Η browning (νομιζω) δεν εβγαλε ποτε η ιδια πλαγιακαννα...ακομα και καποια sidelock μοντελα τα εβγαζαν αλλες εταιριες, π.χ lebau courally...
http://www.gunsinternational.com/gu...lc2-lebeau-courally-12ga.cfm?gun_id=100801319

όπως τα λες ακριβώς αυτό το βάρος τους είναι και το μοναδικό μείον γιατί σε πολύωρα μπεκατσοκυνήγια που το χρησιμοποιώ εγώ στα ρίχνει τα χέρια, αλλά έχει κάτι τουφεκιές...παναγιά μου...φαντάζομαι το δικό σου που είναι και 71 εκ κάνη που θα τραβάει .my man.

tτο δικο μου, με το μαμα κοντακι του ηταν ακομα πιο ελαφυ..καπου στα 3180γρ...ειχα στειελει παλια mail στην οπλογνωσια του Κυπριδημου και μου ειχε πει, οτι μαλον επειδη προοριζόταν για ευρωπη? ειναι πιο ελαφρυ..το δικο ,μου ειχε τσοκ 1/3 , και τα άνοιξα στον Παπατσαρουχα σε 4/2....το κυνηγησα λιγο και σε περαπτητο για τσιχλες, και δεν με κουραζε καθολου....Τωρα βεβαια, αφου περυσι πηρα ενα Grulla,και εγινε το βασικ'ο μου όπλο, το...πουλαω..επειδη ειναι πλεον Τρίτο οπλο, πισω απο δευτερο Franchi highlander...:)

Καλως να το δεχτεις το κανονι
καλώς να το δεχτείς φίλε, όπως το είπε ο Ευριπίδης, κανόνι. Εγώ κυνηγούσα με αυτό (του πατέρα μου 76 ποντους σταθερο 1*) για τρία χρόνια. Θέλοντας και μη έμαθα να σκοπεύω, φοβερή κάννη αλλά έχω να θυμάμαι και κάτι μελανιές σε ώμο και μάγουλο ΝΑΑΑ με το συμπάθιο. προφανώς και το κοντάκι δεν ήταν στα μέτρα μου... όμως. Φυσικά το έχω ακόμα είναι απολύτως λειτουργικό αλλά σε κακή εμφανισιακά κατάσταση.Αν δεν ήμουν Ρόδο θα χαλάλιζα κάποια χρήματα να το κάνω όμορφο...!

φοβερό όπλο το επωμησα κ έπαθα πλάκα έχει έρθει δωρώ από βελγιο στο πάππου του ετερου ημηση, έχει καλά κυνήγια στο ενεργητικο λαγους παπια,πλεων εχει μεινη παροπλησμενο μιας κ ο παππους λογο υγειας δεν παει για κυνηγι,

Back