Cal.16

Το κωνικο πυθμενιο και τα διάφορα άλλα είχαν επιλεγεί για να βοηθάνε το αναμα των πυριτιδων με τα 6,45 που ήταν πολύ αδυναμα. Το κωνικο ειδικά για πυριτιδες μικρού όγκου όπως οι διβασικές, για να προσβάλλει η φλογα όσο μεγαλύτερο ποσοστό πυρίτιδας γίνεται. Μιλάμε για ασήμαντες διαφορές σε πιέσεις, από πυθμενιο σε πυθμενιο με σύγχρονα υλικά. Τάσο, πιθανολογώ πως δεν πήραν αμερικανικους κάλυκες και άλλαξαν καψυλια.

Kαι εμενα, γιατί μιλάμε για +250 bar....
Αλλά δεν μπορώ να έχω κ τις γνώσεις κ την εμπειρια του συγχωρεμένου του Βλαχόπουλου για να πω ότι.......κανει λάθος.......

Λέει πως ήταν η ίδια ακριβώς γομωση..

Δεν μας λέει ποια ήταν η προέλευση της συγκεκριμένης σοκολ..
Πάντως και στις συνταγές που δίνουν οι εταιρείες των αμερικανικών πυρίτιδων, θυμάμαι από παλιότερα που τις έψαχνα, κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ των αμερικάνικων καλύκων και των ευρωπαϊκών, και δίνουν μικρότερη δόση πυρίτιδας στους πρώτους για το ίδιο περίπου βλητικό αποτέλεσμα (πίεση - ταχύτητα). Ειδικά για τους μονοκόμματους Winchester compression formed (προφανώς αυτοί είχαν μεγαλύτερη κωνικότητα από τους υπόλοιπους, Rem. & Fed.) η προτεινόμενη δόση ήταν πάντα μικρότερη από ότι στους Cheddite & Fiocchi (parallel tube όπως τους αναφέρουν). Όχι βέβαια και μισό γραμμάριο διαφορά !!! :oops: Αυτό που αναφέρει το άρθρο (το 1,80 - 1,30 γρ.) είναι χοντρή μ... υπερβολή !!! .yel.
Όπως και τα +250 bar (που είναι περίπου 3600 psi) !!!!!!!! .hair.

Τάσο, πιθανολογώ πως δεν πήραν αμερικανικους κάλυκες και άλλαξαν καψυλια.
Oχι, Αλλά το πιθανοτερο είναι οι κάλυκες win είχαν καψουλι 209,τι διαφορές μπορεί να έχει από το fiocchi 209(616) που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως?

Όχι βέβαια και μισό γραμμάριο διαφορά !!! :oops: Αυτό που αναφέρει το άρθρο (το 1,80 - 1,30 γρ.) είναι χοντρή μ... υπερβολή !!! .yel.
Όπως και τα +250 bar (που είναι περίπου 3600 psi) !!!!!!!! .hair.
Ναι είναι μεγάλη η μείωση που έγινε...
Λες να μην θυμάται καλά ο Κυρ-Νικητας? Χαχαχα

12 ευρώ τα 100...
Να τους παρεις ακόμα κ αν δεν τους γεμίσεις...
Είναι από τους ωραιοτερους κάλυκες* που έχουν κυκλοφορήσει(εβγαιναν κ σε cal.12)...
Και η τιμή τους για τα εδώ δεδομένα είναι..δωρεαν.....

*Για αυτό κ τον βάζω στην κορυφή χαχαχα..

IMG_20220202_175707.jpg

Να τους παρεις ακόμα κ αν δεν τους γεμίσεις...
Είναι από τους ωραιοτερους κάλυκες* που έχουν κυκλοφορήσει(εβγαιναν κ σε cal.12)...
Και η τιμή τους για τα εδώ δεδομένα είναι..δωρεαν.....

*Για αυτό κ τον βάζω στην κορυφή χαχαχα..

View attachment 41451
Ε' άμα σου πω ότι για τη μόστρα μ' αρέσουν πρώτα!!!.sarcastic.
Να βγαίνουν και από δερμάτινη vintage φυσιγγιοθήκη....όλα τα λεφτά!!!.love.

Στέλιο έχεις δίκιο για την μείωση του όγκου των Winchester λόγω έντονης κωνικοτητας, καμιά 20αρια bar ,αλλά η διαφωνία μου έχει να κάνει με τα περί κωνικου πυθμενιου που γραψανε. Τάσο αν όπως λες είχαν το αμερικανικό καψυλιο τότε αυτό ήταν η κύρια αιτία, αλλά και πάλι δεν θεωρώ τα οσα γράφουν ακριβή.

Kαι εμενα, γιατί μιλάμε για +250 bar....
Αλλά δεν μπορώ να έχω κ τις γνώσεις κ την εμπειρια του συγχωρεμένου του Βλαχόπουλου για να πω ότι.......κανει λάθος.......
συγχωρέθηκε ο Βλαχόπουλος; πότε;

δεκτά και λογικά όσα λέτε, από την άλλη δεν νομίζω πως ο Κυπρίδημος θα έγραφε κάτι ανυπόστατο και ότι ο Βλαχόπουλος θα συμπέρανε κάτι άνευ αιτιολογίας...... μην ξεχνάμε πως την εμπειρία του Βλαχόπουλου δεν την έχουμε όλοι μας μαζί!

Μάλλον στην αντίσταση ξερελιασματος παίχτηκε το παιχνίδι κ ανέβηκαν τα μπαρ
Και πιο σκληρό πλαστικο οι Αμερικανικοι κάλυκες,ίσως θα έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του....

συγχωρέθηκε ο Βλαχόπουλος; πότε;
Ίδιος μήνας ηταν, περίπου πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά...

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους του Cal.16!:)

Αυτά τα έχει ο Ιορδάνογλου...

fob-choc-16-530x530.jpg
Fob CHOC. Cal.16. Φυσίγγι με βυσμάτωση πολυαιθυλενίου

CHOC. Cal.16.

Φυσίγγι με βυσμάτωση πολυαιθυλενίου με προστατευτικό κυάθιο, γεμισμένο σε κάλυκα 67 χιλ. με μέταλλο 8 χιλ. 28 γραμ. σκάγια και κλείσιμο αστεροειδές.

Διατίθεται σε νούμερα 4 – 5 – 6 - 7,1/2 -8 - 9

Συσκευασία 25 τεμαχίων.

14,50€ (.hair.)

Υπάρχουν και αυτά αλλά δεν τα έχει...

cartouche-de-chasse-fob-tradition-standard-28g-calibre-16-z-1984-198418.jpg
σε 67αρι , με SFS και couvette , αστεροειδες...

και...

cartouche-de-chasse-fob-tradition-special-28g-calibre-16-z-1984-198415.jpg
σε 65αρι , με SFS και couvette , στρογγυλό ρέλι!...

Έχει κανείς καμιά άποψη για τα FOB?

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο νησί, έχει "άκρες" καλές μαζί του, και μου το είχε πει πολλές φορές , ότι θέλω...αν του πω...τι λέτε?

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους του Cal.16!:)

Αυτά τα έχει ο Ιορδάνογλου...

View attachment 41714
Fob CHOC. Cal.16. Φυσίγγι με βυσμάτωση πολυαιθυλενίου

CHOC. Cal.16.

Φυσίγγι με βυσμάτωση πολυαιθυλενίου με προστατευτικό κυάθιο, γεμισμένο σε κάλυκα 67 χιλ. με μέταλλο 8 χιλ. 28 γραμ. σκάγια και κλείσιμο αστεροειδές.

Διατίθεται σε νούμερα 4 – 5 – 6 - 7,1/2 -8 - 9

Συσκευασία 25 τεμαχίων.

14,50€ (.hair.)

Υπάρχουν και αυτά αλλά δεν τα έχει...

View attachment 41715
σε 67αρι , με SFS και couvette , αστεροειδες...

και...

View attachment 41716
σε 65αρι , με SFS και couvette , στρογγυλό ρέλι!...

Έχει κανείς καμιά άποψη για τα FOB?

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο νησί, έχει "άκρες" καλές μαζί του, και μου το είχε πει πολλές φορές , ότι θέλω...αν του πω...τι λέτε?
Καλησπερα Γιάννη
Ωραία φυσιγγια αλλά 14.5 ευρώ το πακέτο ρε φίλε τι να πω.
Ομοίως κ τα s4 κάπου εκεί παίζουν στα 13+ ευρώ.
Κοροϊδία τελείως δηλ.
Θα τα έπαιρνα μόνο κ μόνο για να δω πως τα γεμίζουν

Καλησπερα Γιάννη
Ωραία φυσιγγια αλλά 14.5 ευρώ το πακέτο ρε φίλε τι να πω.
Ομοίως κ τα s4 κάπου εκεί παίζουν στα 13+ ευρώ.
Κοροϊδία τελείως δηλ.
Θα τα έπαιρνα μόνο κ μόνο για να δω πως τα γεμίζουν
Στέλιο έχεις απόλυτο δίκιο!:).shake hands.

Για αυτό και δεν έκανα καμιά κίνηση ως τώρα!

Τα S4 & ΜΒ Χ 32 ρέλι που γεμίζω , τα υπολόγισα 7,5 ευρώ η 25αδα!

ε' βάστα!;)

Back