Cal.20

Δεν μπορώ παρά να συμωνησω μαζί σας για τις δύο σκανδαλες. Το αστείο είναι ότι πλέον δε παράγονται δισκανδαλα παρά σε ελάχιστες εταιρείες και αν το παραγγειλεις δισκανδαλο το πληρώνεις πιο ακριβά. Σε όσους μου λένε ότι τα μονοσκανδαλα είναι πιο γρήγορα τους απανταω ότι δεν πρέπει μόνο να τουφεκας γρήγορα πρέπει και να διορθωνεις ταυτόχρονα και με το δισκανδαλο αυτό ο χρόνος μετακινήσεις του δάχτυλου είναι υπέρ αρκετός. Να μην πιάσω το θέμα αισθητικής γιατί τι έχετε αναφέρει ήδη.

Συμφωνω μαζι σου Γιαννη..ολα ειναι θεμα συνηθειας και εξασκησης..στο ποζε μου που εχει μια σκανδαλη δεν εχω παρατηρησει να τουφεκαω πιο γρηγορα σε σχεση με ενα πλαγιο που εριχνα καποτε

και να διορθωνεις ταυτόχρονα και με το δισκανδαλο αυτό ο χρόνος μετακινήσεις του δάχτυλου είναι υπέρ αρκετός.
Θα έλεγα ότι κατά κάποιο τροπο αυτό το απειροελάχιστο χρονικό διάστημα που κάνει ο κυνηγος για να αλλάξει σκανδαλη τον βοηθά να χαλαρώσει κ ταυτόχρονα του υπενθυμίζει να σκοπεύσει καλυτερα γιατί εχει μια μόνο βολή.
Δηλαδή ενώ η πρώτη τουφεκιά ειναι νευρική,η δεύτερη ειναι αρκετά πιο χαλαρή και συνήθως συνοδεύετε με επιτυχία.
Δεν ξέρω πως μπορώ να το περιγράψω καλυτερα αλλα μου εχει συμβεί αρκετές φορές.
Όσοι έχουν δισκανδαλο μάλλον καταλαβενουν..

Ετσι ακριβως..και μονο με πιστολοειδη λαβη..το αγγλε δεν εξυπηρετει καπου στο μονοσκανδαλο αλλα σε δισκανδαλο βοηθαει το χερι να γλιστησει στην δευτερη
Εχει διαφορα,Μιλτο.Το ειχαμε συζητησει σε αλλο topic.Για τους τυπους λαβης.Στο δια ταυτα,δισκανδαλο!!!

Σήμερα μου παραχώρησε ο αγαπητός μου ξάδερφος το 20αρι του πλαγιοκανο Varini Zanano armi μιας και ξέρει την αγάπη μου για τα μικρά διαμετρηματα . Αν και δεν κυνηγάει με μικρά διαμετρηματα το είχε αγοράσει πέρυσι γιατι η τιμη του ηταν πολλη δελεαστική. Βέβαια το συγκεκριμένο οπλο πρεπει να ηταν Ειδική παραγγελία γιατι εχει κάποιες ιδιομορφίες. Κοντακι μήκος με το πέλμα 34 εκ, Μόντε Κάρλο, μήκος κανών 68 εκ και τσοκ 2-1. Εχει πολλη καλη ποιότητα κατασκευής. Το πήρα σήμερα το μεσημεράκι και στα πρόχειρα. έφερα το κοντακι κοντά στα μέτρα μου, βέβαια θέλει ακόμα δουλίτσα μθας και σκέφτομαι το χειμώνα να το κυνηγήσω στη μπεκατσα. Εχει τέλειες αναλογίες όγκου και ανεβαίνει όμορφα στον ομω. Ενα θέμα με τα κλειστά τσοκ πιστεύω θα το λύσω με τα διασποράς. Θα γίνουν βέβαια οι ανάλογες δοκιμές μόλις φερω το κοντακι κοντά στα μέτρα μου.
Πάντως σήμερα το τρυγονάκι με το μάλλινο sellier bellot το έκαψε.
upload pic
20mb image hosting
upload pics
image hosting sites
image hosting 10mb limit
free upload pictures
upload gif
image sharing sites
To έπιασα στα χέρια το συγκεκριμένο 20ρακι και είναι πραγματικά ενδιαφέρων όπλο προφανώς προϊόν κάποιας ''ιδιόμορφης'' παραγγελίας...
Το όπλο ''φωνάζει'' απο μακρυά για την ποιότητά του και τη δουλειά στο χέρι που έχει...
Άψογες λειάνσεις τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες, όσο και στην εσωτερική περιοχή της μπασκουλας και των κλειδιών, με πολύ καλή, χωρίς κυματισμούς εξωτερική επιφάνεια των καννών και ωραία στιλπνή βαφή...
Η μπασκουλα είναι ''καθαρά'' 20άρα, κατι που την κάνει ιδιαίτερα κομψή, οι βίδες ασφαλίζουν με ασφαλειόβιδες...
οι εφαρμογές ξύλου-μετάλλου αλλά κυρίως μετάλλου-μετάλλου είναι άψογες σε κάθε σημείο...
Τώρα όσο αφορά τις ιδιομορφίες του...
Εχει εξαεριζόμενη ρίγα με διπλά σκόπευτρα...
κοντάκι μοντε-καρλο αλλά τόσο χαμηλό που όταν το επώμισα έβλεπα το αυτάκι της πεταλούδας (και μαλιστα το είχε σηκώσει ο Γιάννης)...
Και φαρδιά πάπια που προσωπικά δεν μου ταιριάζει εργονομικά και δεν μ' αρέσει αισθητικά -πιθανό ο Γιάννης που έχει πιο μεγάλα χέρια και έχει συνηθίσει από πάπιες καραμπίνων και super-poze να τον βολέψει...
Είναι, λίγο, βαρύτερο απο το κλασσικό βάρος του 20αριού (το υπολόγισα στα 2900γρ.), αλλά αυτό οφείλεται στο βαρύ κοντάκι που κάνει και το όπλο πισώβαρο και στη φαρδιά πάπια... με ένα κοντακι που θα έφερνε το ζύγισμα αναμεσα στα χέρια και μια λεπτή πάπια το όπλο θα ελάφρυνε 100-150 γρ.

Πάντως αν ο Γιάννης επενδύσει ένα κοντακι στα μέτρα του και ανοίξει και λίγο τα τσόκ, μπορεί να γίνει ιδανικό μπεκατσοντούφεκο...

Cabelas είχε σήμερα και βρήκα μερικά φυσιγγακια που έλειπαν από τη συλλογή.

upload images free
upload photo

Αν και θα προτιμούσα τα 2 3/4 δυστυχώς αυτό το φυσίγγι είναι είδος υπό εξαφάνιση με τη χρήση των ατσαλινων σκαγιών στους βαλτους το συγκεκριμένο τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί από τα ράφια και σε λίγο θα μιλάμε για αυτό στο θέμα παλιά φυσιγγια όπως για τα Imperial.

Αυτό το χα βάλει στο μάτι από την περασμένη φορά που πήγαμε στο μαγαζί και μου είχε κάνει εντύπωση ό λειος διαφανος κάλυκας, Α ρε τρέλα που με δέρνει .hair..sarcastic..
free upload
post images
post image
image sharing
screen capture windows

γιαυτο εχουν επικρατηση τα 12αρια και αυτο θελουν να υπαρχουν μονο 12αρια τους βολευει και στα φυσιγγια , παλια θυμαμε πριν πολλα χρονια υπηρχαν ποιο πολλα διαμετρηματα , αλλα ηταν ολοι τους ιδιογομοτες και σε 12αρια αλλα και στα αλλα διαμετρηματα , οποτε στα φυσιγγια οσο ποιο μικρο ηταν το διαμετρημα τοσο λιγοτερο τους στοιχηζε , στην Σαμο εκτος το 12αρι , οσοι ερχονταν απο την Γερμανια ολοι ειχαν 16αρια , και δικανα και πολλα μονα , αλλα θυμαμε και καραμπινες χραπα χρουπα 16αρες απο Αμερικη , αρκετα 20αρια μονα και σπανια διπλα , ακομα και 24αρια μονα θυμαμε , οσο για 28αρια , και , 32 αρι δεν θυμαμε να ειχε κανενας , θυμαμε και μερικα ραβδωτα που τα ειχαν μετατρεψη σε 36αρια , μονο στην χιο που πηγα σε εναν θειο μου ειχα δει πολλα 32αρια και μονα και διπλα

γιαυτο εχουν επικρατηση τα 12αρια και αυτο θελουν να υπαρχουν μονο 12αρια τους βολευει και στα φυσιγγια , παλια θυμαμε πριν πολλα χρονια υπηρχαν ποιο πολλα διαμετρηματα , αλλα ηταν ολοι τους ιδιογομοτες και σε 12αρια αλλα και στα αλλα διαμετρηματα , οποτε στα φυσιγγια οσο ποιο μικρο ηταν το διαμετρημα τοσο λιγοτερο τους στοιχηζε , στην Σαμο εκτος το 12αρι , οσοι ερχονταν απο την Γερμανια ολοι ειχαν 16αρια , και δικανα και πολλα μονα , αλλα θυμαμε και καραμπινες χραπα χρουπα 16αρες απο Αμερικη , αρκετα 20αρια μονα και σπανια διπλα , ακομα και 24αρια μονα θυμαμε , οσο για 28αρια , και , 32 αρι δεν θυμαμε να ειχε κανενας , θυμαμε και μερικα ραβδωτα που τα ειχαν μετατρεψη σε 36αρια , μονο στην χιο που πηγα σε εναν θειο μου ειχα δει πολλα 32αρια και μονα και διπλα
Όπως τα λέει ο Νίκος είναι ,έγινε μία κίνηση ολικής καθιερωσης του 12αριου και ακόμα κρατεί, κάποιος που θα αγοράσει όπλο σήμερα δεν νομίζω να πάει σε μικρότερο διαμέτρημα κακώς βέβαια αλλά!!!! Τα σύγχρονα 12αρια μπορούν να ρίξουν χωρίς πρόβλημα από 24γρ μέχρι 64γρ δηλαδή από 20αρι μέχρι 10αρι χωρίς αμφιβολία είναι ένα διαμέτρημα που σε καλύπτει σε όλα τα κυνηγια. Το κακό όμως ήταν ότι σχεδόν εξαφάνισε το 16αρι τα άλλα το 20αρι, 28αρι, 36αρι που είναι και τα μόνα που έχουν απομείνει, στα ενδιάμεσα σε αυτά διαμετρήματα αν δεν είσαι ιδιογομωτης αντε να βρεις φυσιγγια.
Παραδόξως τώρα τελευταία βλέπω στα ράφια εδώ από διάφορες εταιρείες 16αρια φυσίγγια που σημαίνει ότι έχει αρκετή ζήτηση, ήταν βέβαια πάντα αγαπημένο διαμέτρημα των Αμερικανών αλλά πιστεύω ότι έχει παίξει ρόλο και η παραγωγή καινουργιων μοντέλων όπως της BROWNING a5 και τα Fausti που πουλάνε αρκετά όπλα εδώ.

Πολύ ωραίο όπλο το Icaro το οποίο είναι ίδιο εσωτερικά με την δική μου Crio.
Και η τιμή του είναι πολύ καλή κατά την γνώμη μου.
Μακάρι να περπατήσει αυτό το διαμέτρημα στην Ελλάδα διότι του αξίζει.
Συνφωνω Γιώργο του αξίζει και με το παραπάνω φίλε,να δούμε και μεις μια άσπρη μέρα από διαθεσιμότητα φυσιγγίων εννοώ και καλύτερες τιμές. Δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όσο πρέπει εκτός από λίγα άρθρα στον κυν.τυπο και αυτά τα περισσότερα τεχνικού αντικειμένου και θεωρητικά πχ το 20αρι κάνει για το τάδε κυνήγι ΧΨ αλλά ειναι ανεπαρκης στο ΑΒ κυνήγι, για μένα όμως χάνει την αξία του σαν άρθρο αν δεν έχει δοκιμαστεί και στην πράξη και βγαίνει συμπέρασμα μόνο από τον πίνακα η επειδή έτσι θεωρεί ότι αρθρογράφος.

το πρωτο οπλο που αγορασε ο πατερας μου ηταν μια χραπα χρουπα αμερικανηκη γιουντζηεστερ GAL 10 4 κιλα ,μαζη με 1000 καλυκες GAL 10 γιαυτο και την αγορασε το 1960 , τοτε υπηρχαν ακομα και καλυκες 10ριδες και ταπες , στην αρχη ολα καλα και με ωραιες τουφεκιες μετα απο μερικα χρονια δεν εβρησκε ευκολα καλυκες και αναγκαζωνταν να γεμηζει ξανα και ξανα πολλες φορες μεχρη να λιοσουν οι χαρτινοι καλυκες ,αλλα ειχε κανει την καραμπινα μονο γιατι δεν επερνε ευκολα την δευτερη σφαιρα ,λογο οτι ειχε ξαναρηχτει πολλες φορες , στης ταπες βρηκε καπια λυση εβαζε 12αρες που της τιληγε με εφημερηδα για να χορεσουν εφαρμοστα μεσα στον καλυκα , χαρτονακια εκοβε με ζγρομπια , ταπες ομως δεν μπορουσε , μεχρη και μπροστογεμη την γεμηζε μια και ηξερε απο εμπροστογεμη , εβαζε μεσα μονο την παφλα της σφαιρας με το καψουλι , μετα μαυρο μπαρουτι παλιοπανα η κετσε ταπομα και πανω τα σκαγια , στο τελος καταφερε και την ξεφορτοθηκε σε εναν συλεκτη της εποχης που την εβαλε στο τζακι του , και πηρε δυκανο 12αρι το 1965

Είσαι μέσα στην χώρα με τα καλύτερα φυσίγγια παγκοσμιως κ τα βρίσκεις κ σε καλές τιμές.
Τι να τα κανεις τα ελληνικά 20αρια?
Άσε που θα τα αγοράσεις μαύρη λύσσα..
Τάσο είχα γράψει παλιότερα σε αυτό το θέμα για κάτι Ισπανικά suprema που πωλούνται σε πολυκαταστημα εδώ και είναι το φθηνότερο σκοπευτικο που βρίσκουμε.

Γιώργο δεν υπάρχει η ποικιλία γενικά σε φυσιγγια όπως στην Ελλάδα , στα κυνηγομαγαζα βρίσκεις τα Αμερικάνικα και σε μερικά Ευρωπαϊκά RIO που φτιάχνονται εδω, στο Cabela's και στο Dicks σε πολύ καλές τιμές, παράδειγμα τα RIO σε 24γρ $6 και τα RIO 28γρ $7 . Τώρα τελευταία είδα σε διάφορα forums τα Ισπανικά suprema που τα εισάγει το Walmart super market σε τιμή $5 σε δωδεκαρι και εικοσαρι και από ότι διάβασα είναι πολύ καλά φυσίγγια και σταθερά.

http://postim
Πρώτη φορά την ακούω αυτή την μάρκα και είπα μήπως είναι κάποια θυγατρική της MAXAM αλλά δεν γράφει κάτι πάνω το κουτί παραμονο made in Spain Και ότι τα εισάγει η Tulla ammo στο Τέξας (το εργοστάσιο της RIO βρίσκεται στην ίδια περιοχή ) . Τρία κουτάκια είχε μόνο στο μαγαζί τα πήρα και έβγαλα μερικές φωτο μαζί με κάτι RIO που έχω.

20160331_221356.jpg

20160331_221519.jpg

20160331_221556.jpg

img hosting

http://postimag

Περίμενα να περάσει καμποσος καιρός για να έχω μια πιο πλήρης εικόνα αν και όχι 100% γιατί δεν έχω ρίξει σε πίνακα η να το δοκιμάσω στο κυνήγι αλλά από αυτά που έχω δει στο σκοπευτήριο με έχει κερδίσει.
Το έχουμε δοκιμάσει κόντρα σε όλες τις γνωστές αμερικάνικες μάρκες REMINGTON, WINCHESTER, FEDERAL και σε δύο FIOCCHI που φτιάχνονται για την εδώ αγορά και χωρίς υπερβολές όλα έχουν φάει την σκόνη του. Αρκετά ακριβότερα όλα από αυτό το φυσιγγακι των $ 5,50 , δεν ξέρω αν κρίνω σωστά και ας με διορθώσουν οι εμπειροτεροι. Δεν ανέβασε λοιπόν το σκορ μου αλλά αυτό που βλέπω είναι ο τρόπος και η δύναμη που σπάει τα πιατακια, και τι θέλω να πω με όλα τα υπόλοιπα βλέπεις να φεύγουν κομμάτια από τους δίσκους με το Ισπανικο η σκόνη η ψιχες . Την περασμένη εβδομάδα άθελά μας λοιπόν με το φιλαράκι κάναμε ένα τεστ χωρίς να το πει κανείς στον άλλον από πριν, αυτός κοιτούσε με τι γεμιζα το όπλο και μετά που εριχνα, και εγώ έβλεπα όταν έριχνε τα σπασιματα και του έλεγα μετά με τι φυσιγγια έριξε, αργότερα στην επιστροφή μέσα στο αμάξι μας έπιασαν τα γέλια για το σκηνικό αυτό αλλά και να συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό γρήγορο και σταθερο φυσίγγι που θα κάνει παπάδες και στο κυνηγι, έχει δοκιμαστεί με ζέστη, βροχή και αυτή την εποχή με το λίγο κρυαλακι απομένει μόνο να χειμωνιασει να δοκιμαστεί και σε πιο πολύ κρύο. Το μόνο κακό είναι ότι βγαίνει μόνο σε no8 στο 12αρι και σε no 7 1/2 στο 20άρι.

Παρέλαβα σήμερα το δεματακι απο τον Γιαννη. Ειχε την ευγενη καλοσύνη, και τον ευχαριστώ γι' αυτό, να μου φτιάξει 4 φυσίγγια διασποράς για το 20αρι με διαφορετικές βυσματωσεις το καθένα. Θα τα δοκιμάσω και ανάλογα το αποτέλεσμα θα κατασταλάξουμε σε ενα. Ειμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα μιας και ο Γιάννης εχει περισιες γνώσεις και πολλή μερακι κάνοντας αυτό που αγαπάει.
Επίσης να ευχαριστήσω και τον Σπύρο μιας που ηταν αυτός που "έσπασε"το παγο.
Παιδιά σας ευχαριστώ. .shake hands.
imageupload
free upload image
Μεταφέρω εδώ την συζήτηση, καλοριχτα και περιμένουμε εντυπωσεις .
Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Γιάννη και όταν είσαι μερακλης και πιάνουν τα χέρια σου φτιάχνεις υπέροχα πράγματα, βλέπω ψαγμενα φυσιγγακια με δύο νούμερα σκαγιών και αν ήθελε να μας πει τι τύπους διασπορεα χρησιμοποίησε για να μαθαίνουμε και μεις και να περνουμε ιδέες.
Βλέποντας τις δοκιμές του Γιώργου και του Γιάννη με φυσιγγια εμπορίου με διασπορεα gualandi που από ότι φαίνεται δεν λειτουργεί σωστά στις κοντινές αποστάσεις.
windows screenshot
free photo upload

Το ψαξα λίγο και βρήκα τα φυσίγγια της Ιταλικής εταιρείας Danesi με διασπορεα σταυρου χωρίς προστατευτικα πτερύγια.
post image

Ωραίο φυσίγγι φαίνεται και σε νούμερο 9 1/2 θα έκανε ζημιές στις μακρομυτες και όχι μόνο.

Back