Cal.20

Μεταφέρω εδώ την συζήτηση, καλοριχτα και περιμένουμε εντυπωσεις .
Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Γιάννη και όταν είσαι μερακλης και πιάνουν τα χέρια σου φτιάχνεις υπέροχα πράγματα, βλέπω ψαγμενα φυσιγγακια με δύο νούμερα σκαγιών και αν ήθελε να μας πει τι τύπους διασπορεα χρησιμοποίησε για να μαθαίνουμε και μεις και να περνουμε ιδέες.
Βλέποντας τις δοκιμές του Γιώργου και του Γιάννη με φυσιγγια εμπορίου με διασπορεα gualandi που από ότι φαίνεται δεν λειτουργεί σωστά στις κοντινές αποστάσεις.
windows screenshot
free photo upload

Το ψαξα λίγο και βρήκα τα φυσίγγια της Ιταλικής εταιρείας Danesi με διασπορεα σταυρου χωρίς προστατευτικα πτερύγια.
post image

Ωραίο φυσίγγι φαίνεται και σε νούμερο 9 1/2 θα έκανε ζημιές στις μακρομυτες και όχι μόνο.
Κωνσταντίνε το ενα απο τα τέσσερα εχει διασπορεα gualandi χωρίς πτερυγια όμως, μονο με το σταυρό δηλαδή. Τα αλλα τρια θα στα εξηγήσει ο Γιάννης καλύτερα.
Ωραίο φυσηγγακι το Ιταλικό, κατι τέτοιο είχα στο μυαλό μου.

Κωνσταντίνε το ενα απο τα τέσσερα εχει διασπορεα gualandi χωρίς πτερυγια όμως, μονο με το σταυρό δηλαδή. Τα αλλα τρια θα στα εξηγήσει ο Γιάννης καλύτερα.
Ωραίο φυσηγγακι το Ιταλικό, κατι τέτοιο είχα στο μυαλό μου.
Ή μόνη λύση Γιάννη είναι να ασχοληθούμε με την ιδιογόμωση εσύ βέβαια έχεις όλη την αφρόκρεμα εκεί στην Κέρκυρα και θα βρεις καλούς δασκάλους να σε συμβουλεψουν στα πρώτα βήματα. Στο νησί εμείς έχουμε μόνο ένα που γεμίζει τον φωνάζουμε επιστημών, κάτι τον ρώτησα όταν ήμουν κάτω και αυτός μου μιλούσε συνέχεια για μπάρες, μπάρες, μπάρες (εννοεί τα bars) του λέω άστο καλύτερα κάτσε κάτω από την μπάρα .sarcastic..

Κάτι τέτοια βλέπω φίλε και τρελενομαι.

imagehost
capture
post images
photo sharing sites

Ή μόνη λύση Γιάννη είναι να ασχοληθούμε με την ιδιογόμωση εσύ βέβαια έχεις όλη την αφρόκρεμα εκεί στην Κέρκυρα και θα βρεις καλούς δασκάλους να σε συμβουλεψουν στα πρώτα βήματα. Στο νησί εμείς έχουμε μόνο ένα που γεμίζει τον φωνάζουμε επιστημών, κάτι τον ρώτησα όταν ήμουν κάτω και αυτός μου μιλούσε συνέχεια για μπάρες, μπάρες, μπάρες (εννοεί τα bars) του λέω άστο καλύτερα κάτσε κάτω από την μπάρα .sarcastic..

Κάτι τέτοια βλέπω φίλε και τρελενομαι.

imagehost
capture
post images
photo sharing sites
Φίλε ετοίμασε τη προίκα σου εκεί που είσαι στο Αμέρικα μιας και εκεί βρίσκεις διαμάντια.

Εσεις οι τρεις (Κωνσταντινος -Γιαννης Κερκυρα -Γιωργος Θεσ/κη)βαλθηκατε να με ξοδεψετε.Δεν εχω κυνηγησει ποτε με διαμετρημα 20 ,αλλα οταν στρωσουν τα οικονομικα θσ το πραξω.
Φίλε Φώτη στο εύχομαι το γρηγορότερο, θα σου πουν και τα παιδιά δεν ξέρω πως να στο περιγράψω ακριβώς με λόγια και παραθέτω δύο παλιά άρθρα της Κ&Κ, πιστεύω πάντως ότι θα κολλήσεις και συ την ασθένεια μας.

AΛΦA ΩMEΓA EKΔOΣEIΣ
http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=4012

AΛΦA ΩMEΓA EKΔOΣEIΣ
http://w2.isolservers.org/article.asp?AID=733

Φώτη όταν αποφάσισα να πάρω το 20άρι σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα το λατρέψω τόσο.
Όταν ανοίγω τον οπλοβαστό το μάτι μου πέφτει πρώτα σε αυτό.
Δεν υπάρχει κυνήγι που να μην μπορείς να το κάνεις.
Αλλά έχει όμως ένα αρνητικό το οποίο είναι μεγάλο...
Τα φυσίγγια του είναι πάρα πολύ ακριβά.Σε ένα καλό τσιχλοκυνήγι θα το καταλάβεις καλά....buy buy.
Για το μέλλον έχω σκοπό να αρχίσω την ιδιογόμωση η οποία είναι η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Ότι απορία έχεις ευχαρίστως να σε κατατοπίσουμε...

Φώτη όταν αποφάσισα να πάρω το 20άρι σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα το λατρέψω τόσο.
Όταν ανοίγω τον οπλοβαστό το μάτι μου πέφτει πρώτα σε αυτό.
Δεν υπάρχει κυνήγι που να μην μπορείς να το κάνεις.
Αλλά έχει όμως ένα αρνητικό το οποίο είναι μεγάλο...
Τα φυσίγγια του είναι πάρα πολύ ακριβά.Σε ένα καλό τσιχλοκυνήγι θα το καταλάβεις καλά....buy buy.
Για το μέλλον έχω σκοπό να αρχίσω την ιδιογόμωση η οποία είναι η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Ότι απορία έχεις ευχαρίστως να σε κατατοπίσουμε...
θα δεις οτι με την σωστη ιδιογωμοση οταν αγοραζεις φυσικα τα υλικα σε σωστες τυμες , οτι θα σου ειναι τα φυσιγγια και ποιο καλα απο τα ετοιμα , και ποιο φτηνα, ακομα και ποιο φτηνα απο τα 12αρια ,

Παιδια αν αγορασω ενα οπλα διαμετρηματος 20 τι θα κερδισω και τι θα χασω κατα την προσωπικη σας γνωμη.Το συγκεκριμενο διαμετρημα ειναι τελειος αγνψστο σε εμενα ,αλλα μια Benelli m2 που επομισα πριν αρκετα χρονια ειχε απιθανο ζυγισμα και φανταστικη αισθηση στα χερια.

Φώτη δεν έχω στην κατοχή μου κάποια αλλά θα σκεφτόμουν ότι κερδίζεις σίγουρα σε βάρος. Χάνεις σε φυσίγγια με την έννοια της ποικιλίας και τις τιμής, κερδίζεις και σε βελτίωση στόχευσης αφού θα μάθεις να σημαδεύεις καλύτερα...

Παιδια αν αγορασω ενα οπλα διαμετρηματος 20 τι θα κερδισω και τι θα χασω κατα την προσωπικη σας γνωμη.Το συγκεκριμενο διαμετρημα ειναι τελειος αγνψστο σε εμενα ,αλλα μια Benelli m2 που επομισα πριν αρκετα χρονια ειχε απιθανο ζυγισμα και φανταστικη αισθηση στα χερια.
Τα θετικά είναι οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος(σε όπλο και φυσίγγια).
Επίσης είναι πολύ καλό σε περπατητά κυνήγια που χρειάζονται πολύ γρήγορες τουφεκιές(μπηχτές δηλαδή).
Συν φυσικά και την πολύ χαμηλή ανάκρουση που έχει.
Στα αρνητικά οι πολύ υψηλές τιμές στα φυσίγγια όπως επίσης και σε ποικιλία όσο και σε επάρκεια στα μαγαζιά.
Βλητικά δεν νομίζω να υστερεί από το διαμέτρημα 12 αλλά σίγουρα όμως απαιτεί πιο προσεχτική σκόπευση.

Τα θετικά είναι οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος(σε όπλο και φυσίγγια).
Επίσης είναι πολύ καλό σε περπατητά κυνήγια που χρειάζονται πολύ γρήγορες τουφεκιές(μπηχτές δηλαδή).
Συν φυσικά και την πολύ χαμηλή ανάκρουση που έχει.
Στα αρνητικά οι πολύ υψηλές τιμές στα φυσίγγια όπως επίσης και σε ποικιλία όσο και σε επάρκεια στα μαγαζιά.
Βλητικά δεν νομίζω να υστερεί από το διαμέτρημα 12 αλλά σίγουρα όμως απαιτεί πιο προσεχτική σκόπευση.

Εσύ είσαι κάτοχος και τα ξέρεις από πρώτο χέρι, χαίρομαι που δεν έπεσα μακρυά, έχω μάθει πολλά εδώ μέσα ;)

Το αγαπημένο μου διαμετρημα με αυτο ξεκινησα.το σταματισα λογο χρονου και χρηματον να φτιαχνω φυσηγγια για cal.20.cal12.δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το 12αρι.αν ασχοληθείσ με αυτο το διαμετριμα καλύτερα να ξεχάσεισ το 12αρι για να εχεισ καλητερα Αποτελέσματα

Φώτη ας ξεκινήσουμε από τα κακά που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το διαμέτρημα αλλά με την λάθος αντίληψη του κάθε παραγωγού, εισαγωγεα και εμπορου κυνηγετικών ειδών, όπως σωστά είπαν τα παιδιά παραπάνω και συνφωνω σε όλα: υψηλές τιμές φυσιγγίων, περιορισμένη ποικιλία και ειδικά στην επαρχία.
Τα υπέρ είναι πολλά: μειωμένο βάρος, ανακρουση, έρχεται γρήγορα στον ώμο, και το μεγαλυτερο ατού για μένα είναι η ΑΡΜΟΝΙΑ που έχει αυτό το διαμέτρημα στα όπλα της.
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το δωδεκαρι, δεν είναι ένα διαμέτρημα για γυναίκες και αρχάριους αντίθετα είναι ένα πολύ καλό κυνηγετικό διαμέτρημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα στα περισσότερα κυνηγια. Στο περπατητό δύσκολα θα βρει αντίπαλο, ξεκούραστο,άνετο στο κουβαλημα τόσο το όπλο όσο και τα πυρομαχικά του, και σε ένα αποδοτικό καρτέρι πάλι είναι ξεκούραστο λόγω μειωμενης ανακρουσης .
Τρανο παράδειγμα το κυνήγι τρυγονιου στην Αργεντινή, ίσως λίγο υπερβολικό για τα δικά μας δεδομένα όμως δεν παύει να είναι η υπερτατη δοκιμή στα όπλα. Σχεδόν όλες οι εταιρίες δοκιμάζουν τα καινούργια τους μοντέλα εκεί, αντοχή, αξιοπιστία, βλητική απόδοση όλα δοκιμάζονται στο έπακρο, όλοι οι διοργανωτές προτείνουν το διαμέτρημα 20, και δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος του θηράματος όσο με την ποσότητα των φυσιγγίων που ρίχνει ο κάθε κυνηγός οι περισσότεροι εγγυουνται 1000 τουφεκιες την ημέρα.

Dove hunting tips by JJ
http://www.jjcaceria.com.ar/argentina-dove-hunting-tips/

Back