Cal.20

Καλησπερα παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας,μηπως γνωριζει καποιος φιλος τι βαρος εχει η Remington 870 expres cal20 και αν η βαση της ειναι πραγματικη 20 αρα.Ευχαριστω .

Καλησπερα παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας,μηπως γνωριζει καποιος φιλος τι βαρος εχει η Remington 870 expres cal20 και αν η βαση της ειναι πραγματικη 20 αρα.Ευχαριστω .
Γύρω στα τρία κιλά Φώτη με 66εκ κάννη, είναι από τα πιο καλοφτιαγμενα επαναληπτικα όπλα με διπλές ράγες οπλισης ίσως το πρώτο σε πωλήσεις και καλύτερο επαναληπτικό όπλο που έχει φτιαχτεί ποτέ. Για την βάση δεν γνωρίζω ακριβώς πρέπει να τα ψάξουμε λίγο.

Model 870 | Remington
https://www.remington.com/shotguns/pump-action/model-870

Μαθηματικοί υπολογισμοί... για τη φάσσα | ένθετα, κυνήγι, θέματα | ethnos.gr
http://www.ethnos.gr/kynigi_themata/arthro/mathimatikoi_ypologismoi_gia_ti_fassa-64693986/

Ο κύριος Νικήτας μάλλον δεν έχει δει τα βιντεακια από την Κορσική .sarcastic.

Και εδώ είναι ένα βιντεακι με διάφορες δοκιμές και συγκρίσεις μεταξύ cal 20 και cal 12 .

Ο κύριος Νικήτας μάλλον δεν έχει δει τα βιντεακια από την Κορσική .sarcastic.
Το παράξενο ξέρεις ποιο είναι Κώστα..Ότι ο Νικήτας κυνηγαει( και) με 20αρι εδώ κ παρά πολλά χρονια,Από τις αρχές του '80 αν δεν κάνω λάθος..
Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τις δυνατότητες αυτού του διαμετρήματος...xm..xm..xm..xm.

Η ψυχραιμια στη σκοπευση ειναι τι Α και το Ω. Αν μου λεγαν οτι θα κυνηγαω με 28γρ. θα γελαγα. Μια ουγγια οι εγγλεζοι ν 6 κατεβαζουν φασιανους εκει που δεν θα σκεφτομασταν ακομα και ραιμενταλ να ειχαμε. Το 20αρι ειναι ενα φοβερο διαμετρημα για ψυχραιμους, χορτασμενους, και μερακλειδες που εχουν αποβαλει τα 52 42 38 36 γραμμαρια που μαλλον χρησιμοποιουνται λογω ανασφαλειας ως επι το πλιστον.

Εγω ακομα δεν νιωθω ετοιμος ακομα...
Στην τσίχλα σίγουρα νιώθουμε έτοιμοι Νίκο,Σε μεγαλύτερα θηράματα μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας...sarcastic.
Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη κυνηγετική απόλαυση από ένα περπατητο για τσιχλοκότσυφα με 20αρι..:)

Last edited:
Το παράξενο ξέρεις ποιο είναι Κώστα..Ότι ο Νικήτας κυνηγαει( και) με 20αρι εδώ κ παρά πολλά χρονια,Από τις αρχές του '80 αν δεν κάνω λάθος..
Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τις δυνατότητες αυτού του διαμετρήματος...xm..xm..xm..xm.
Τασο δεν έχω δει κάποιο άρθρο του για κάποιο κυνήγι με το εικοσαρι εκτός από κάτι αναφορές για κυνήγι αγριοκουνελου στην Αίγινα σε καρτέρι, αυτό που θέλω να τονίσω και δεν αναιρώ τα γραφόμενα κανενός είναι πώς για να γράψεις κάτι θα πρέπει να υπάρχει και κάποια πρακτική εξήγηση από θεωρία καλά πάμε,προσωπική γνώμη παντός ότι αν γράφονται τέτοια θεωρήματα μαθηματικης ακριβείας σε ένα ένθετο μαζικής ενημέρωσης από κάποιον ειδικό του χώρου στο συγκεκριμένο διαμέτρημα μόνο ζημιά κάνει, δόξα το Θεό το έχω δοκιμάσει και σε ευγενη θηράματα και έχω δει την αποτελεσματικοτητα του.
Και αφού αυτό το θεωρητικό συμπέρασμα βγήκε από ένα βιντεάκι στην Αγγλία ας δούμε τι κάνει ένας δεκατριαχρονος με εικοσαρι και 28γρ φυσίγγια victory και μάλλον μαλλινοταπο.

Το εικοσαρι ειναι μεσαιο διαμερτημα μαζι με το 12αρι και το 16αρι,παντα το μεγαλυτερο ειναι και καλυτερο,αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια με την ικανοτητα,που το εικοσαρι δεν μπορει να μην διαθετει.Χωρις να το εχω κυνηγησει,τη στιγμη που πεφτουν με το 36αρι κουνελια αλλα περδικα και παπια.Δεν εχω καμμια αμφιβολια για την ικανοτητα του 20αριου.Και αντιθετα νιωθω πιο σιγουρια οταν το θηραμα εχει μεγαλη επιφανεια και το διαμετρημα ειναι μικρο.

Οπως το λες Σαραντο.
Το μεγαλυτερο,ειναι καλυτερο.Σε θεωρητικο και οχι μονο επιπεδο.Εχω ευχαριστηθει τουφεκιες με το .410,σε τσιχλοκοτσυφα...κι εχω χασει αρκετες που πιστευω πως με το 12αρι θα τις ειχα.Ειναι ανωτερο βλητικα,το μεγαλυτερο διαμετρημα...
Ειναι,ομως,μεγαλυτερη η ευχαριστηση που προσφερει η επιτυχια με το μικροτερο!:)
Πιο μανιτζεβελο,πιο ελαφρυ,πιο ομορφο,πιο δυσκολο,πιο ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ! ;)
Ατιμη κριση..... :(:(

και κατι αλλο που το ειδα εγω στο 28αρι μου στα ορτυκια , δεν καταστρεφει το θυραμα το μικρο διαμετρημα , που για εμενα που ειμαι ιδιογωμοτης εχω και πιο οικονομηκα φυσιγγια , που στα μικρα συμφερη πολυ η ιδιογωμοση , δεν κουραζει στην χρηση του οσα φυσιγγια και να ρηξεις , ουτε πονοκεφαλο ουτε μελανιαζμα στον ομω , για θυραματα , οπως ορτυκι , μπεκατσα , αγριοκουνελο ειναι μανουλα , μεχρη 25 -27 μετρα δεν γλυτωνη τιποτα , τωρα εχω παρει τσιχλα και στα 40 μετρα που ειναι θεμα τυχης , με 2 τυχερα σκαγια ,

Back