Cal.20

Σήμερα έκανα τις δοκιμές με 7 διαφορετικά φυσίγγια και τις ανεβάζω όπως σας υποσχέθηκα.
Στοιχεία δοκιμής : Όπλο -> Benelli Rafaello Crio.
Τσοκ -> Βελτιωμένος Κύλινδρος (****).
Απόσταση -> 28 μέτρα.
Χαρτόνι -> 1Χ1
Επέλεξα την απόσταση των 28 μέτρων μιας και είναι περίπου η μέση απόσταση που τουφεκάμε μικρά θηράματα(τρυγόνια,τσίχλες κ.τ.λ).
Επίσης επέλεξα τον βελτιωμένο κύλινδρο μιας και είναι ανάμεσα στον κύλινδρο και το ντεμί που συνήθως χρησιμοποιούμε.

RC 24gr no 9,5

Navaro 28gr no 8

Lampro 25gr no 9

RC 28gr no 7,5

Sellier & Bellot 28gr no 8 (μάλλινη τάπα)

B&P 26gr no 9

NSI 29gr no 7,5 (διασποράς απόσταση 17 μέτρα)

Θα επανέλθω σύντομα με χοντρά σκάγια σε πιο μεγάλη απόσταση...
Γιώργο πολυ καλές δοκιμές και προσωπικα εγω παίρνω μια γεύση βλητικα απο 20αρι μιας και δεν εχω ασχοληθεί με αλλο διαμέτρημα περα απο 12αρι...σε ευχαριστω για το χρόνο που διαθέσες,και έβαλες εδω τις φωτο! Πραγματικα εντυπωσιακές τουφεκιές!

RC και lambro μου άρεσαν ιδιαίτερα, αν και εκ πείρας τα καλύτερα αποτελέσματα με διαφορά μου τα έχει δώσει το Sellier&Bellot.
Εγώ θα το έσφιγγα λίγο ακόμα το τσοκάκι... πιστεύω το ντεμί θα είναι ό,τι πρέπει μέχρι 30μ.

RC και lambro μου άρεσαν ιδιαίτερα, αν και εκ πείρας τα καλύτερα αποτελέσματα με διαφορά μου τα έχει δώσει το Sellier&Bellot.
Εγώ θα το έσφιγγα λίγο ακόμα το τσοκάκι... πιστεύω το ντεμί θα είναι ό,τι πρέπει μέχρι 30μ.
Νίκο το 20άρι από την φύση του είναι συγκεντρωτικό διαμέτρημα.Πιστεύω ότι με το ντεμί σε αποστάσεις κάτω από 30 μέτρα θα έχει πολύ σφιχτές συγκεντρώσεις.
Καλεσ κατανομεσ αλλα απο διατρησει τι γίνεται.ψαχτο περισσότερο γιωργο
Από διάτρηση δεν το έχω ψάξει Ηλία, αλλά στο κυνήγι τα θηράματα τα κεραυνοβολεί.....

τον 20σαρι εναι το αγαπημενο μου διαμετρημα με αυτο ξεκηνισα μετα πηγα στκ 12αρι λογο υδροβιον.καπια στιγμη πυρα τησ sx3cal20την οποια κυνηγισα 2χρονιεσ με εξερετηκα αποτελεσματα αλλα με φυσηγγια υδιογομωσισ.το παρατησα λογο χρονου να φτιαχνο φυσηγγια για 12αρι. Και 20αρι.μαζη.εχω κρατήσει τα σεταπ.για μελλοντική Χρυσή. Δυστυχώς εκανα την μα..........α και εδωσα και το οπλο.παντοσ μου λειπε πολυ οταν σταματησο το υδροβια σιγουρα θα παω παλη στο αγαπημενο μου διαμετρημα αν και δεν με βλεπω να αντεξω για πολυ.και μια συμβουλι μονο με την ιδιογομωσι θα βρείτε σταθερωτητα κα οικονομια μαζι;)

Ηλία πια πυρίτιδα πιστεύεις ότι ταιριάζει σε αυτό το διαμέτρημα;

Αρχηνα ιδιογομωση και θα φτιαξεισ πολυ καλητερα;)
Έτοιμος είμαι να πάρω τη mec, έχω στο μυαλό μου μια γόμωση 28γρ μισά επιχαλκωμενα no6 και μισά μολυβδινα no 7 1/2 τοποθετημενα σε σειρα μαλινη τάπα η πλαστική μισοταπα. Το θέλω για περδικα, δεν ξέρω αν γίνεται γιατί δεν έχω ιδέα από ιδιογομωση αλλά όπως έχω γράψει στο σχετικό θέμα θα θελα πολύ να ασχοληθώ.

Καλημερα! Κωσταντινε σημερα πηγα και ειδα το Beretta 686 silver pigeon I cal 20.εχει mobilchoke οπως σου ειχα πει! Δινει 5 τσοκ και σκληρη βαλιτσα! Τιμη:1800 ευρω! Το επιασα πραγματικα εχει φοβερη αισθηση! Και μερικες φωτο:
vzi0AUx.jpg

B0M24Xe.jpg

Καλημερα! Κωσταντινε σημερα πηγα και ειδα το Beretta 686 silver pigeon I cal 20.εχει mobilchoke οπως σου ειχα πει! Δινει 5 τσοκ και σκληρη βαλιτσα! Τιμη:1800 ευρω! Το επιασα πραγματικα εχει φοβερη αισθηση! Και μερικες φωτο:
vzi0AUx.jpg

B0M24Xe.jpg
Γιάννη με γεια σου. .sarcastic.

vzi0AUx.jpg

B0M24Xe.jpg
Καλημέρα Γιάννη, πω πω σύμπτωση σήμερα ήρθα στο φίλο μου στο New Jersey για να το πάρω, αλλά θα πάμε για σκοποβολή με rifle και μετά θα παω θα βάλω φωτο. Σευχαριστω να σε καλα.

vzi0AUx.jpg

B0M24Xe.jpg
Γιάννη ευτυχώς το οπλάκι με 26 inch κανη μου έρχεται πολύ καλά, έκανα πεντεξι επώμισεις και είναι πάνω μου, στο κυνήγι τώρα θα περιμένω(λιγο).

Παιδιά συγνώμη αν σας πριζω με την τρέλα που κουβαλαω, ψάχνοντας για μαλινοταπο για το εικοσαρι σταμπαρα αυτά βγαίνει σε νούμερο 6 και 7 1/2 πιστεύω να είναι καλό για πρώτο φυσιγγι που το θέλω για περδικα στο δίκανο και στο benelli, δυστηχως δεν αναφέρουν ταχυτητες.

image posting

http://www.shotgunlife.com/shotguns...e-to-sell-you-holland-holland-shotshells.html

Back