TOZ Team

Τα toz είναι baikal ρε παιδιά; Η είναι άλλη εταιρεία. Αυτες οι παλιες διαφημισεις γραφουν baikal toz 34. Μπερδευτηκα...
Δεν γνωρίζω τον λόγο που έγινε αυτό, αλλά έχουν υπάρξει κ τέτοια.........

Μια περιγραφή απο Χατζιωτη:

......... στα πρότυπα μίας σειράς όπλων που κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή ως Baikal – TOZ (κατασκευασμένα όμως από την TOZ) σε περιορισμένο αριθμό, αποκλειστικά για εξαγωγή.

Από οπλογνωσια:

BAIKAL ΣΟΥΠΕΡΠΟΖE​

DSC03603.jpeg

Κ. Νικήτα καλησπέρα.

Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεται εδώ.

Πρόσφατα ανακάλυψα ένα Super Pose Baikal που έχει ο πεθερός μου παρατημένο σε μία ντουλάπα. Το πήρα το καθάρισα το γυάλισα και΄νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μάθω κάποια πράγματα γι αυτό. Σας παραθέτω φωτογραφίες, και παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε σχετικά με το μοντέλο του όπλου, χρονολογία κατασκευής, το τσοκάρισμά του και ποια είναι η τιμή του (περίπου), στην αγορά.

Ευχαριστώ πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣH​

DSC03601.jpeg

Το σουπερποζέ σας γράφει Baikal αλλά είναι αυτό που ξέρουμε ως ΤΟΖ34, που και αυτό το γράφει άλλωστε στην μια πλευρά των καννών. Η αρχή του αριθμού του με 85 και η σφραγίδα CCCP δείχνει ότι μάλλον κατασκευάστηκε το 1985 όταν ακόμα υπήρχε η Σοβιετική Ενωση. Οι ενδείξεις Imp Mod δείχνουν ότι ήταν μέρος κάποιας παρτίδας που προοριζόταν για εξαγωγή στην Αμερική όπου αυτοί οι όροι χαρακτηρίζουν τον βελτιωμένο κύλινδρο και μισό τσοκ. Εχει θαλάμες 70 χιλιοστών και αυλούς 18,5 χιλιοστών.

Τα Τοζ είναι καλά και απλά σουπερποζέ που θα δώσουν πολλά χρόνια αξιοπιστίας στο κυνήγι.

Last edited:
κατασκευάζονταν από διαφορετικά εργοστάσια
τα Μπαικάλ στο Ιζεφσκ Izhevsk
τα τοζ στην Τουλα

* θα έγραφα πως τα μπαικαλ-τοζ κατασκευάζονταν στην Ρούλα από την........................... Σούλα και την Κούλα, αλλά επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να με πιστέψει κανείς δεν το γράφω... .yel. .yel. .yel.

Ενα οπλο που πραγματικα εχει τετοιες καινοτομιες σε αυτην την χρηματικη κατηγορια και ποιοτητα που δεν διαθετουν αλλα πολλαπλασιας αξιας!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιδιομορφη κατασκευη στο λυσιμο-δεσιμο που ξενιζει καποιους αλλα οταν το μαθεις το κανεις με κλειστα ματια.
Βιδωτος καθρεπτης που μπορει να ''διορθωσεις'' τους τζογους των καννων αν ποτε κουνησουν!!!!
Διπλες ασφαλειες στις σκανδαλες ετσι ωστε να μην μπορει να ριξει αν δεν πατηθουν εθελουσια!!!!
Αυλους 18,5.....
Δεικτες οπλισεως.....
Σφραγιδα για ευθηβολια των καννων!!!
Και μια ακομα καινοτομια που την ειδαμε τωρα τελευταια ειναι η αλαγη που μπορει να κανει καποιος και να τοποθετησει τζαβετα αν επιθυμει!!!!!
Πολυ καλες τουφεκιες με την προυποθεση να βρουμε την χρυση τομη της καννης με τα φυσιγγια!!!!
Συνδεση καννων με βαση τυπου σιδηροδρομου......εφαρμογη που αντεγραψε και το Cynergy!!!!
Τι αλλο να ζητησει κανεις σε αυτην την τιμη!!!!!!!!!!

View attachment 40964
φωτο για εξωφυλλο περιοδικου .RESPECT.

Το εχω το 34αρι. Προσοχη λιγακι γιατι οι σφραγιδες δοκιμων της ΕΣΣΔ ειναι οι 680 πιεσεις. Μεχρι και 34 γραμμαρια σκαγια δηλαδη και μπαλες ροτβαιλ 33 γραμμαριακια. Κενταει το οπλο, εχω παρει τσιχλες εκει που οι καραμπινιερηδες δεν σηκωνουν καν τα οπλα

Πηρα την πρωτοβουλια να ανοιξω ενα νημα για τα toz αν και δεν ειμαι κατοχος για να ξεχωρισουν απο τα Baikal
Ένα που έχω κυνηγήσει που σακάτεψε τα δάχτυλα ούτε να τα βλέπω δεν θέλω και από Τουφεκιά τα baikal πολύ καλύτερα!!!! Αν ήταν όντος τόσο καλά θα είχαν και επιτυχία αλλά δυστυχώς…..

Ένα που έχω κυνηγήσει που σακάτεψε τα δάχτυλα ούτε να τα βλέπω δεν θέλω και από Τουφεκιά τα baikal πολύ καλύτερα!!!! Αν ήταν όντος τόσο καλά θα είχαν και επιτυχία αλλά δυστυχώς…..
Αυτο μπορει να συμβει με ολα τα οπλα που δεν ταιριαζουν στα μετρα σου ....ειναι κλασικο παραδειγμα και εντονωτερο σε οσα ειναι με διπλες σκανδαλες.
Να πουμε και για την βλητικη του.........ειναι απιστευτη οταν βρεις τα φυσιγγια του!!!!!!!
Κανενα οπλο δεν ριχνει ολα τα φυσιγγια καλα και κανενα φυσιγγι δεν ταιριαζει σε ολα τα οπλα...ΚΑΝΟΝΑΣ.
Αν ειναι καλα?????πολυ καλιτερα απο οπλα τριπλασιας αξια!!!!!!
Δεν διεκδικουν τιτλους ομορφιας γιατι πολυ απλα εχουν κατασκευαστει για να εξυπερετησουν τον κυνηγο και οχι να κανουν πασσαρελες στα βουνα και μαλιστα σε αυτην την χρηματικη κατηγορια......αν θελουμε και ομορφα και καλα και χρυσοκεντημενα τοτε παμε αλλου.
Και Ferrari και Lambo δεν κυκλοφορουν πολλες .....τι θα πει αυτο ???? δεν ειναι καλα???
Φιλε μου πιστεψε με δεν υπαρχει οπλο σε αυτην την χρηματικη κατηγορια με τοσα προτερηματα!!!!!!!!!!!!!αν σου αρεσει η οχι αυτο δεν ειναι κριτηριο ποιοτητας για ενα οπλο και οχι μονο για το ΤΟΖ.........

Αυτο μπορει να συμβει με ολα τα οπλα που δεν ταιριαζουν στα μετρα σου ....ειναι κλασικο παραδειγμα και εντονωτερο σε οσα ειναι με διπλες σκανδαλες.
Να πουμε και για την βλητικη του.........ειναι απιστευτη οταν βρεις τα φυσιγγια του!!!!!!!
Κανενα οπλο δεν ριχνει ολα τα φυσιγγια καλα και κανενα φυσιγγι δεν ταιριαζει σε ολα τα οπλα...ΚΑΝΟΝΑΣ.
Δεν διεκδικουν τιτλους ομορφιας γιατι πολυ απλα εχουν κατασκευαστει για να εξυπερετησουν τον κυνηγο και οχι να κανουν πασσαρελες στα βουνα και μαλιστα σε αυτην την χρηματικη κατηγορια......αν θελουμε και ομορφα και καλα και χρυσοκεντημενα τοτε παμε αλλου.
Και Ferrari και Lambo δεν κυκλοφορουν πολλες .....τι θα πει αυτο ???? δεν ειναι καλα???
Φιλε μου πιστεψε με δεν υπαρχει οπλο σε αυτην την χρηματικη κατηγορια με τοσα προτερηματα!!!!!!!!!!!!!αν σου αρεσει η οχι αυτο δεν ειναι κριτηριο ποιοτητας για ενα οπλο και οχι μονο για το ΤΟΖ.........
Φονικότατα όπλα με φυσίγγια μέχρι 32 γρ .
Έτσι απλά .
Εδώ 4-5 φίλοι που πήραν καινούρια πρίν την χρήση τα παίρνουν σε γνωστό οπλουργό
για ένα πέρασμα -καθάρισμα -λίπανση ,έλεγχο για κάποιο γρεζάκι .
Σούπερ η τιμή τους καί οικονομικά στα φυσίγγια για να αποδώσουν .

Last edited:
Το
πρόβλημα με τα δάχτυλα το είχαμε και αλλά δυο άτομα που το δοκίμασαν όποτε μάλλον κάποια κακοτεχνία είχε. Γιατί με αλλά διακανδαλα που έχω κυνηγήσει τέτοιο θέμα δεν είχα

Το

πρόβλημα με τα δάχτυλα το είχαμε και αλλά δυο άτομα που το δοκίμασαν όποτε μάλλον κάποια κακοτεχνία είχε. Γιατί με αλλά διακανδαλα που έχω κυνηγήσει τέτοιο θέμα δεν είχα
Οχι φιλε μου.....καμια κακοτεχνια δεν ειχαν......απλα δεν ηταν στα μετρα σας και ειχατε αυτο το προβλημα.......επετρεψε μου να το γνωριζω πολυ καλα το θεμα κοντακι και σωστα μετρα.
Τα αλλα δισκανδαλα που ειχες ειχαν 100% διαφορετικα μετρα στα κοντακια.

Οχι φιλε μου.....καμια κακοτεχνια δεν ειχαν......απλα δεν ηταν στα μετρα σας και ειχατε αυτο το προβλημα.......επετρεψε μου να το γνωριζω πολυ καλα το θεμα κοντακι και σωστα μετρα.
Τα αλλα δισκανδαλα που ειχες ειχαν 100% διαφορετικα μετρα στα κοντακια.
Συνήθως το κοντό κοντάκι το κάνει αυτό Ηρακλή ;

Το

Κανένα όπλο δεν χτυπάει μάγουλα και δάκτυλα .Απλά όταν γίνεται αυτό πας σε γνωστή και σου διορθώνει τα λάθος μέτρα που έχει για το σωματότυπο σου.Μη γράφεται τέτοια πράγματα ότι υπάρχει όπλο με πρόβλημα που σου χτυπάει τα δάκτυλα η το μάγουλο η οτιδήποτε άλλο είμαστε μεγάλα παιδιά.

Back