TOZ Team

Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ για το άμεσο της απάντησης και κυρίως γι αυτά που μου γράφεις . Πραγματικά ευχόμουν να είναι αυτή η απάντησή σου. Βλέπεις το ΤοΖ μου μ' αρέσει τόσο πολύ, θα έλεγα έχω "επενδύσει" πάνω του και θα μου κακοφαινόταν πολύ αν έπρεπε να το παροπλίσω.

Επίσης δικαιώνομαι που έκανα δημόσια την ερώτηση γιατί έτσι έμαθαν κι άλλοι τον τρόπο που εξετάζονται οι τζόγοι σε ένα δίκαννο - όσοι δεν το ήξεραν -. Τώρα αν τα παιδιά αρχίσουν τα πειράματα με τις μέγγενες ας μην μείνουν μόνο στα Τοζ . Απ' αυτά ελάχιστα θα κουνάνε . Αν επεκταθούν και σε άλλα όπλα ίσως να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Και πάλι ευχαριστώ.
ΥΓ: Φίλε Κόλλια ελπίζω να μην σου έβγαλα πολύ δουλειά .big smile. .
Μπράβο κυρΜήτσο, είναι ιδιαίτερα όπλα τα τοζ34!!! Δένεσαι περίεργα μαζί τους!!!

Κόλλια κουνάει το κλείστρο της μοντεφελτρο ;.sarcastic.
Κανει και γκλανγκ γκλανγκ!!
Εχει δικιο ο Μητσος. Ας τσεκαρουν τα καλα τα δικανα να ειναι σιγουροι.
Εγω τερμα με τα δικανα τουλαχιστον για πολυ καιρο.
Πλην του Βαγγου όλοι εποιησαν την ησσαν.

Τιμια καραμπινουλα. Καινουργιο ανταλλακτικο, που τις περισσοτερες φορες το βαζεις και μονος, σου και τελος.
Peace of mind my friends :)
Κώστα, όποτε χρειαστεί ανταλλακτικό δεν θα περάσεις να πεις ένα γειά στον Βαγγέλη ,θα το αλλάξεις μόνος σου; Πήρες που πήρες απροβληματιστο οπλο θα χαθείς από τη πιάτσα;

Κώστα, όποτε χρειαστεί ανταλλακτικό δεν θα περάσεις να πεις ένα γειά στον Βαγγέλη ,θα το αλλάξεις μόνος σου; Πήρες που πήρες απροβληματιστο οπλο θα χαθείς από τη πιάτσα;
Παναγιώτη καθε φορά που παω να κανω κατι μονος μου καταληγει σε τραγωδια γκαραντι. Οποτε φιλε στο Βάγγο καταληγω παντα. Για τους αλλους (τους νορμαλ) λεω.

Γνωρίζει κάποιος,αν οι εργασίες αναβάθμισης που γίνονται στο baikal, είναι δυνατόν, να γίνουν και στο Toz;
Τι ακριβως θελεις να κανεις???πχ αφαιρεση πλαινης ριγας δεν γινεται διοτι εκει βιδωνει η παπια....
Η πανω ριγα μπορει να αφαιρεθει........επισεις στα ξυλα μπορει να γινει επεμβαση.....
Μπορει επισεις να γινει και αλαγη του τροπου συγκρατησης του κοντακιου απο τις εγκαρσιες βιδες που εχει τωρα σε τζαβετα....
Αλλα να γνωριζεις πως ολα αυτα η και καποιες ακομα εργασιες θα γινουν με την προυποθεση να σου ερχεται το οπλο σωστα στα μετρα σου και να μηνει σε σενα.

αφαιρεση πλαινης ριγας δεν γινεται διοτι εκει βιδωνει η παπια....
Μπορεί να αφαιρεθεί λίγο μπροστά από την μπροστινή τρύπα και να μείνει μια γέφυρα στο τελείωμα των κανών.
Μπορεί να αφαιρεθεί κάμποσο ξύλο (βάρος)από το εσωτερικό του κοντακιου.
Τα υπόλοιπα όπως τα λες! :)

Μπορεί να αφαιρεθεί λίγο μπροστά από την μπροστινή τρύπα και να μείνει μια γέφυρα στο τελείωμα των κανών.
Μπορεί να αφαιρεθεί κάμποσο ξύλο (βάρος)από το εσωτερικό του κοντακιου.
Τα υπόλοιπα όπως τα λες! :)
Ναι Γιαννη γινεται αυτο αλλα δεν εχει νοημα για τοσο μικρη αποσταση και κυριως δεν αξιζει να μπει σε αυτην την διαδικασια.
Εκτος αν γινει αφαιρεση κατα μηκος εκτος των σημειων οπου βρισκονται οι βιδες.......και σε αυτην την περιπτωση θα αυξηθει το κοστος εργασιας.
Και στο κοντακι γινεται αλλα θα χειροτερεψει το ηδη κακο ζυγισμα του οπλου......ειναι που ειναι μπροστοβαρο........θα γινει ακομα πιο πολυ.
Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ειχα πει και για το Baikal......αν αποφασισεις να μπεις σε αυτην την ιστορια θα βαλεις το χερι στην τσεπη βαθεια και θα παντρευτεις το οπλο χωρις διαζυγιο......και ολα αυτα αν ειναι σωστα τα μετρα επανω σου.
Η λογικη βαση των σημερινων καταστασεων λεει πως αν ειναι να δωσουμε ενα ποσο υπερανω της αξιας του οπλου τοτε παιρνουμε ενα αλλο που τα εχει ολα και ακομα παραπανω...........αλλα επειδη η λογικη πολλες φορες δεν συμβαδιζει με τις απαιτησεις που εχουμε και το καταραμενο marketing μας εχουνε κανει να ''παρασυρωμεθα'' και να καταφευγουμε σε κινησεις που αποδεδειγμενα ηταν λαθος και χωρις να αξιζει τον κοπο.
Ναι.... να κανουμε κατι στα οπλα μας αλλα με σκεψη και λογικη.......πραγματα που θα κανουν την διαφορα......
Απο κει και περα οπως εχω ξανα πει το πρωτο πραγμα που πρεπει να μας απασχωλησει δεν ειναι η ομορφια του οπλου αλλα τα σωστα του μετρα.....εξαλου οποιος αποφασισει να αγορασει ρωσσικο οπλο σε αυτην την χρηματικη κατηγορια δεν το κανει για την ομορφια του αλλα κυριως για την οικονομικη τιμη του.......αν ομως θελουμε να κανουμε επεμβασεις που ξεπερνουν κατα πολυ αυτην την οικονομικη τιμη τοτε ειναι λαθος επιλογη αυτα τα οπλα.........και παλι προσωπικη μου αποψη.

Τι ακριβως θελεις να κανεις???πχ αφαιρεση πλαινης ριγας δεν γινεται διοτι εκει βιδωνει η παπια....
Η πανω ριγα μπορει να αφαιρεθει........επισεις στα ξυλα μπορει να γινει επεμβαση.....
Μπορει επισεις να γινει και αλαγη του τροπου συγκρατησης του κοντακιου απο τις εγκαρσιες βιδες που εχει τωρα σε τζαβετα....
Αλλα να γνωριζεις πως ολα αυτα η και καποιες ακομα εργασιες θα γινουν με την προυποθεση να σου ερχεται το οπλο σωστα στα μετρα σου και να μηνει σε σενα.
Αυτά που αναφέρεις,κι αν έβρισκα, ένα κοντάκι καρυδιά.
Εννοείται,πώς αν το φτιάξω,δεν με ενδιαφέρει η μεταπώληση.

Αυτά που αναφέρεις,κι αν έβρισκα, ένα κοντάκι καρυδιά.
Εννοείται,πώς αν το φτιάξω,δεν με ενδιαφέρει η μεταπώληση.
Τα έχω κάνει και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Να μην πω απογοητεύτηκα. Το όπλο ελάφρυνε πολύ και έχασε πολύ βάρος από μπροστά οπότε το ζύγισμά του πήγε περίπατο (είναι αυτό στις φωτο). Είχε υπερβολική αναπήδηση και η δεύτερη τουφεκιά ήταν περιπέτεια. Και δεν έφταιγαν τα μέτρα. Το κοντάκι ήταν ακριβώς στα μέτρα μου . Σε Churchill test όλα κέντρο. Αλλά μόλις πατούσα την σκανδάλη όλα χανόταν .Του έκανα και porting αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε ελάχιστα. Το κοντάκι ήταν από οξειά και ενδεχωμένως να έφταιγε κι αυτό. Βαρύ ξύλο, χωρίς ελαστικότητα και αποροφητικότητα. Ασε που η οξειά πετάει πολλές σκλήθρες στα τελειώματα . Δεν βοηθούσε στα φινιρίσματα και έβγαζε μία αίσθηση προχειρότητας.

Ενδεχομένως να βελτιωνότανε αν του έφτιαχνα καρυδιά. Αλλά εδώ πάμε σ' αυτό που λέει ο Ηρακλής . Οπλο των 250€ όταν του βγάζεις πλαϊνή ρίγα - που απαιτεί και ξανά βαφή - ήδη έδωσες 120€ . Και άλλα 110 με 120€ - στην καλύτερη περίπτωση χωρίς ΦΠΑ και μεταφορικά - το πόρτινκ, διπλασιάσαμε την αξία κτήσης . Δίνεις άλλα 250 - 300 για να κάνεις καινούριο κοντάκι; και ο προβληματισμός είναι θα πιάσουν τόπο; ή πάλι θα ψάχνεσαι για να τουφεκήσεις την 2η;

Αποψή μου είναι ότι πρέπει να κρατηθεί τουλάχιστον η σκοπευτική ρίγα να μην πω και οι πλαϊνές . Πέρασαν τρία από τα χέρια μου ( αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις) και αυτό που κράτησα είναι το τέταρτο. Κράτησα όλες τις ρίγες , του έκανα πορτινκ και αγκλαι κοντάκι από καρυδιά και με μία πατέντα στο κοντάκι - την έχω ανεβάσει εδω στο τόπικ - βάρυνε λίγο αλλά ζύγισε τέλεια και έγινε πιό σταθερό.

Το ΤοΖ34 είναι πολύ καλό όπλο αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι επεμβάσεις. Αυτοί που το σχεδίασαν δεν το σχεδίασαν τυχαία έτσι.

Attachments

• DSC_0035.JPG
    DSC_0035.JPG
    268,2 KB · Προβολές: 54
  • IMG_20180227_182605.jpg
    IMG_20180227_182605.jpg
    203,5 KB · Προβολές: 54
Το ΤΟΖ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.
Η πάπια του είναι δύο πλάκες ξύλο που δεν φιλοξενούν μεταλλικό μηχανισμό επειδή ότι χρειάζεται για την λειτουργία των εξολκεων,την όπλιση και την σταθερή σύνδεση κανών-βασης,βρίσκεται πάνω στις κανες.
Αν αφαιρέσεις βάρος από μπροστά,αφαιρώντας ρίγες,ΠΡΕΠΕΙ να αφαιρέσεις βάρος κι από το κοντάκι, ενδεχομένως περισσότερο,λόγω άλλης απόστασης από το σημείο που θέλουμε να "ζυγίσει".
Οι ρίγες που θα αφαιρεθούν είναι πάνω από 150 γραμμάρια.
Το ίδιο βάρος στο ξύλο,είναι....μπόλικο ξύλο!
Το θέμα των μέτρων είναι λίγο... σύνθετο.
Η διαφορά μεταξύ μεγαλης-μικρης κλίσης,παίζει μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του όπλου την στιγμή που βάλουμε.
Το να είμαστε καλά,σε ότι αφορά την εικόνα,στο σημείο που ακουμπαμε το ζυγωματικο μας,δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα "χάσουμε"το όπλο όταν ρίξουμε την πρώτη βολή.
Η γωνιά χτενιου-πελματος(πιτς),παίζει βασικό ρόλο!
Το ποσό καστ έχει κι από πού το παίρνουμε αυτό(στραβωμα από την βάση του όπλου,στραβωμα από την λαβή και πίσω,λεπτό χτενι....)παίζει κι αυτό τον ρόλο του!
Ένα ελαφρύτερο σύνολο,θα "κλωτσήσει"περισσότερο με όμοια φυσίγγια.

Back